Foto weekoverzicht Judith #338

wijntje juli 2021De week startte met druilerig en somber zomerweer. Het was wel warm, maar met een dikke laag bewolking krijg ik geen zomers gevoel… Wel waren er wat leuke activiteiten deze week waar ik blij van werd. En vrijdagmiddag konden we het weekend beginnen in de zon, dat was ook fijn. 

Maandag

Ik had vroeg gereserveerd voor de sportschool. Het allerliefst sport ik toch ‘s morgens voor mijn werk, ook al is het even pittig als je dan vroeg op pad moet. Daarna ben ik vaak blij dat ik mijn sportmoment achter de rug heb. Daarna had ik werk te doen. Best een drukke dag met overleggen, maar ook dossiers bekijken voor aangevraagde verwijzingen en arrangementen. Maik was naar zijn werk, voor een soort opening van de nieuwe locatie en Sterre was thuis, want die had toetsweek en moest pas in de middag voor 2 toetsen naar school. Maik was laat thuis van zijn werk, dus aten we ook laat, bijna 7 uur pas. 

lenthe verdrietig over cito rekenenbrief lenthe

Dinsdag

Ik had een superdrukke werkdag en dus ook geen tijd om ‘s morgens te sporten. Om half 9 zat ik al achter mijn laptop en dat ging de hele dag door. Af en toe had ik wel een kwartiertje tussen de meetings door, dan dronk ik even snel een kop thee. Eind van de dag moest ik de kinderen even snel van school halen tussendoor en daarna nog verder. Ik was van plan om rond half 5 een rondje te gaan hardlopen, maar Lenthe was heel verdrietig over iets met rekenen wat op school niet goed was gegaan. Dat vroeg de aandacht: praten, bellen met de juf, nog eens praten. Toen ze weer vrolijk was, had Fee een huilbui, daarna kwam Sterre van school die haar ei kwijt moest over de toetsen en toen was het alweer zo laat dat ik beter eerst kon gaan koken. Ik had ook eigenlijk helemaal geen zin om te gaan hardlopen. Het waaide best hard en er scheen geen zon. Toch dacht ik om kwart over 8: ik ga nog even. Sportkleren aan en gaan met die banaan! Uiteindelijk ging het best lekker, ik had een snelle tijd neergezet. Daarna voelde ik me energiek en moe tegelijk. Ik besloot na het douchen maar meteen naar bed te gaan. Toen kwam Sterre nog met haar geschiedenis. Of ik even wilde helpen met de laatste paragraaf die ze moest leren. Ging over de Amerikaanse politiek. Oke dan… 

Juut denise pers catalunya
@photogenick

Woensdag

Er was maar één moment om te sporten deze dag, en dat was ‘s morgens om half 8. Daar had ik natuurlijk spijt van, toen ik eenmaal in de auto zat. Geen tijd voor ontbijt, gewoon uit bed en meteen de auto in. Het was gelukkig niet druk op de sportschool en na mijn rondje krachttraining en cardio reed ik naar huis. Daar moest ik direct achter de laptop voor diverse online meetings. Het resulteerde erin dat ik pas om half 11 tussen 2 meetings in onder de douche sprong en pas om half 12 kon ontbijten. Tja, zelf voor gekozen natuurlijk he. Maar hectisch wel. Na een middag mails beantwoorden en mensen bellen, kwam Jody mij ophalen voor een Persevent bij IDock in Amsterdam. Dat was heel gezellig! Het eerste persvent sinds tijden weer eens. Het was een presentatie van Catalunya, daar kun je nu een Grand Tour maken van 14 dagen langs allerlei leuke cultuurplekken, wijnhuizen, schattige dorpjes en de kust. Had er direct zin in! Daarna was er nog een diner, wat heel lekker en leuk was. Zo fijn om iedereen weer te zien. 

Judith Saskia persevent catalunya
@photogenick

Donderdag

Deze donderdag had ik geen cursus, dus ik ging eerst 8 km hardlopen. Gewoon een rustig rondje hoor, ik had een paar dagen eerder al een snelle ronde gedaan. Beetje afwisselen met die snelheid. Maik zat boven te werken. Toen ik thuiskwam moest ik nog best opschieten, want om kwart voor 1 kregen we het voorlopig advies van Yuren. Dat vond hij best spannend. We rekenden op een VMBO Kader advies, maar het was toch VMBO TL geworden. We gaan nog even nadenken wat nu voor hem het beste is. Hij kan prima VMBO TL denk ik qua intelligentie, maar als het gaat om motivatie zie ik het hem nog niet doen. Hij vindt er gewoon echt helemaal niks aan, dat leren. Heb ook geen zin om hem 4 jaar achter zijn broek te moeten zitten en een negatieve sfeer in huis te krijgen daardoor. Uiteindelijk komt elk kind op zijn pootjes terecht, dat kun je als ouder toch niet forceren (is mijn visie). Dus ik wil vooral kiezen wat het beste bij hem past. Gelukkig mogen we daar nog een half jaartje over nadenken. ‘s Middags zat ik weer in de auto bij pianoles op Lenthe te wachten. Ik doe dan meestal wat telefoontjes voor mijn werk in dat uurtje, dat werkt perfect. Veel directeuren weten dat ook al, dan bel ik en dan zeggen ze: oh jij zit weer in de auto bij de pianoles zeker? Hahaha. 

Map Fee afscheid kleuters

Vrijdag

Vroeg naar de sportschool, daarna de hele ochtend bezig geweest met werk. Een moeder die belde, een collega met wie ik moest afstemmen, dat soort dingen. Zo vloog de ochtend weer voorbij. Om kwart voor 1 ging ik Fee halen. Ik nam meteen haar versierde map mee, daar kunnen straks al haar tekeningen in. Ze was nogal moe, dus thuis kwam ze de hele tijd op schoot zitten en wilde ze boekjes lezen. Anderhalf uur later ging ik weer naar school om Lenthe en Yuren te halen. Inmiddels was het lekker weer geworden, dus thuis gingen de schuifdeuren open en de kussens op de tuinbank. Ik moest tussendoor nog wel even naar het postkantoor om alle bestelde pakketjes weg te brengen. Een heleboel gezinsplanners, bureauleggers en bijenwasklei ging naar nieuwe eigenaars. Oh ja, ook wat knoopsterren, die worden nu veel besteld omdat het ideaal tijdverdrijf is voor de kinderen op de achterbank. Ik nam voor Sterre zwarte nagellak mee als verrassing. Dat wil ze al heel lang hebben. Ze heeft nu anderhalve week toetsweek achter de rug en volgens mij is het wel goed gegaan. Ik vond dus dat ze wel een kleinigheidje verdiend had om het jaar mee af te sluiten. Ze was er superblij mee. We aten lekker buiten in de zon en gingen dus goed het weekend in. 

breakfast outside

Zaterdag

Voor we op vakantie kunnen, moesten er nog wat dingen geregeld worden. Zo is de identiteitskaart van Yuren verlopen, dus die moet nog opnieuw worden aangevraagd. Daar hadden we pasfoto’s voor nodig. Ook bleken Fee en Yuren hun wandelschoenen niet meer te passen, dus moesten we even nieuwe kopen. Sterre had zin om haar kleedgeld op te maken en zo besloten we er maar een gezellig dagje Den Haag van te maken. Met halverwege een lunch bij Juni in de tuin van het Nutshuis. De zon scheen, dus dat was fijn, maar de dag vloog voorbij! 

Lunch @juni

Zondag

Maik ging direct na het wakker worden hardlopen, ik bleef nog even met de kinderen ontbijten. Toen hij terug was, ging ik ook. Het was best zonnig en warm, ik ga daar nooit zo lekker op. Toch liep ik 11 km, niet echt een fantastische tijd, maar ik was tevreden. Inmiddels was er een vriendinnetje van Lenthe gekomen om te spelen. Ze maakten parfum van lavendel en rozenbottel bloemblaadjes. Deed ik vroeger ook, best grappig. Verder keken we natuurlijk Grand Prix, waar Max het weer fantastisch deed. Na het eten was ik moe. Hoewel de kinderen tegenwoordig uitslapen, doen Maik en ik dat niet. Op de een of andere manier lukt dat ons niet meer. Soms zijn we al om 5 uur wakker, zo irritant is dat. Dus dan heb je het na een hele dag, inclusief sporten, wel gehad. Dat werd dus op tijd naar bed, beetje tv kijken nog en lekker slapen. Op naar de een-na-laatste week voor de vakantie!

parfum makenLenthe past vel te grote hakken

Vorig artikelRosé goud is hip, maar less is more
Volgend artikelDay1 huidverzorgingsproducten
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in