Het kiezen van het juiste badpak voor je figuur

jacuzziSoms dobber ik wel eens in een Jacuzzi in Schotland. En Elke zaterdagochtend zwem ik van zeven tot acht in het zwembad. Ik vind het heerlijk om de dag zo te beginnen en ik verbrand er bovendien maarliefst 550 calorieën mee. Dat zijn toch weer twee magnums. Ik weet niet waarom, maar volgens mij is het not done om in het zwembad in je bikini te zwemmen. Ik vind het ook niet zo fijn, eerlijk gezegd. Daarom heb ik altijd een badpak aan. Nu is het kiezen van het juiste badpak voor je figuur nog niet zo gemakkelijk.

Het kiezen van het juiste badpak voor je figuur

Vroeger toen ik nog twintig, kinderloos en hyperslank was, maakte het allemaal niet zo uit wat ik aantrok. Inmiddels heb ook ik wat los vel aan mijn buik hangen, zit er minstens 10 jaar opgeslagen vet onder en zijn mijn borsten ook niet meer wat ze geweest zijn na 12 jaar borstvoeding. Met andere woorden: zo’n bakpak moet zorgvuldig uitgekozen worden. Het het kiezen van het juiste badpak voor je figuur heeft best wat voeten in de aarde.

Welke maat badpak kies je?

Als eerste moet je natuurlijk de maat van het badpak bepalen. Koop niet te klein. Trust me, dat zit echt niet lekker. Te groot is echter ook niet fijn. Denk dus niet: die buik van mij moet er inpassen, ik doe zeker een maatje groter, want dan benadruk je juist je buik. Zorg dat het past. En dat het model klopt. Maar kies zeker de maat die je hebt.

De bovenkant van een badpak

Kijk, mijn borsten zijn nooit echt groot geweest, maar in de tijd dat ik borstvoeding gaf had ik toch echt een heuse C cup. Helaas is die tijd voorbij en is het niet veel meer. Nu heb ik het niet zo op neoborsten, vanwege de ellende die je daar altijd over hoort met lekkende siliconen enzo, dus ik hou ze maar gewoon zoals ze zijn. Wel zoek ik vaak naar badpakken die wat vulling hebben aan de bovenkant, zodat het nog wat lijkt. Een haltertop badpak vind ik ook mooi staan, geeft net even een wat andere look aan zo’n simpel badpak, het staat wat meer sexy. Een tip: pas op met losse vulling. In de wasmachine gaan die in elkaar gepropt zitten en dat krijg je meestal niet zo goed. Ik spreek uit ervaring 🙂

De onderkant van een badpak

Heb jij killerlegs, dan is een hooguitgesneden badpak voor jou best wel een goed idee. Zijn je bovenbenen net als de mijne de plek waar jouw lijf al z’n hele leven denkt dat ie daar vet moet verzamelen, kies dan liever voor een wat lager uitgesneden model. Echt, dat scheelt enorm. Anders is het net of er twee ballonnen onder je badpak uitkomen. Bovendien scheelt het met je bikinilijn scheren, het valt dan allemaal net iets minder op daar beneden.

De buikzone

Het kiezen van het juiste badpak voor je figuur wordt al makkelijker he? Dan is daar alleen nog die buik. Ik zweer bij zo’n badpak dat op de buik gerimpeld is. Daardoor valt een iets minder strak buikje gewoon helemaal niet op en heeft je badpak ook nog iets origineels. Ik heb al meerdere malen complimenten gekregen over mijn badpak met gerimpelde buikpartij, voornamelijk van vrouwen die volgens mij dachten: zo, dan zie je er plat uit? Zo lijkt dat namelijk echt. Aanrader dus?

Conclusie

Zo zie je maar, het kiezen van het juiste badpak voor je figuur is helemaal niet zo ingewikkeld, mits je weet waar je op moet letten. Online kun je genoeg badpakken kopen. Houd gewoon de aanbiedingen in de gaten. Wat ik vaak doe is er een stuk of 5 bestellen, thuis passen en wat niet goed is terugsturen. Soms moet ik alles terugsturen (check even of je dat gratis kunt doen) en soms kan ik niet kiezen en houd ik er twee.

badpak zwart wit badpak zwart

Vorig artikelSim only of een nieuwe smartphone?
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #221
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in