Foto weekoverzicht Judith #430

opletten, hier steken feetjes overDe weken gaan snel nu! Het is bijna meivakantie, daarna gaan we in rap tempo richting de zomer. Ik merk het aan de kinderen ook, ze zijn allemaal moe en toe aan rust, leuke dingen doen en vooral mooi weer. Net als ik zelf trouwens. Gelukkig werd ik op mijn wenken bediend: dit weekend was de zaterdag in elk geval goed en de week die komt schijnt het ook mooi weer te worden. Zo fijn! 

Lees ook: Foto weekoverzicht Judith #429

Maandag

Ik had een slechte nacht gehad, tot 4 uur wakker gelegen. Daarna gelukkig wel in slaap gevallen. Doordat het 2e Paasdag was werd ik niet wakker van de wekker (of Fee) en zo had ik uiteindelijk toch wel voldoende geslapen. We deden opnieuw paasontbijt, wat eigenlijk meer een soort paasbrunch werd, want we zaten pas rond 11 uur aan tafel. Daarna ging ik even werken boven en rond 3 uur besloot ik dat het tijd was voor de sportschool. Ik had geen zin, maar maakte zin. Toen ik thuis kwam besloten we toch maar te gaan gourmetten als avondeten. Dat was gezellig. Na het eten stuurde ik iedereen naar boven, zodat ik kon schoonmaken. Het was echt zo vies binnen, oa van het eieren zoeken. Die kinderen hadden modder en gras mee naar binnen gelopen. Daarna kwamen de pubers nog even naar beneden, ze hadden natuurlijk weer honger 🙂 Yuren kwam nog even met ons kletsen, dat was gezellig. Rond half 11 vonden we het mooi geweest en gingen we naar bed.

paas buffet voorbereiden

Dinsdag

Helaas, de wekker ging weer vroeg. Het was fijn om in een schoon huis beneden te komen, nadat iedereen de deur uit was kon ik meteen aan de slag. Tussendoor bakte ik nog een bananencake, omdat er 4 bruine bananen lagen. Zonde om weg te gooien en zo kregen ze een lekkere bestemming 🙂 De rest van de dag was heel erg druk. Ik had allerlei afspraken buiten de deur en ging van hot naar her. ‘s Avonds nog snel even asperges maken en ik sloot de dag af op het roeiapparaat, wat we tegenwoordig in huis hebben. Hij is van de buren onze kant op gekomen om uit te proberen, maar misschien nemen we hem over. De buren gebruiken ‘m niet en ik vind het soms fijn als het me niet lukt om te gaan hardlopen of naar de sportschool te gaan. Kan ik toch nog wat doen. Toen ik bed lag legde ik de laatste hand aan mijn blog over leuke overnachtingsplekjes op Procida

calacala procida zwembad

Woensdag

Lenthe was jarig! Ze werd deze dag alweer 11 jaar. We vierden het ‘s morgens met cadeautjes en taart. Haar grote wens was het om een nieuwe iPad met een digitale tekenpen te krijgen. Uiteindelijk hadden we deze voor haar gekocht, ze moest er wel een groot deel zelf van betalen. Maar ze was er superblij mee en had het niet verwacht! Nu kan ze met de pen naar hartelust digitaal tekenen, dat vindt ze leuk. Verder verliep de dag vrij rustig voor mij. Ik had in de ochtend een werkafspraak, maar ‘s middags had ik vrijgehouden om alvast aan de nieuwsbrief te werken, dus dat kon lekker thuis. Helaas had ik geen tijd om te gaan sporten overdag door alle festiviteiten. Lenthe wilde graag sushi eten, dus daar moest ik ook op tijd mee beginnen. Uiteindelijk ging ik ‘s avonds nog een rondje hardlopen. 

Lenthe jarig 11 jaar

Donderdag

Er stond een teamuitje gepland met mijn werk en ik had geen idee wat we gingen doen, want ik zat niet in de organisatie. Wel wist ik dat ik me om 9 uur op kantoor moest melden. Daar stond een bus klaar die ons naar een onbekende bestemming zou brengen. Halverwege de busrit werd verteld dat we naar de Efteling onderweg waren. Een uitje dat voor iedereen was, ook de mensen in ons team die wat slechter ter been zijn bijvoorbeeld. En wie geen zin had in achtbanen, kon zich vermaken in het Sprookjesbos en de droomvlucht. Dat was ik dus haha. Het was een gezellige dag. Rond etenstijd was ik thuis. Maik moest toen al met Lenthe naar pianoles en ik bakte 30 cakejes voor de traktatie van Lenthe. Druk druk druk dus! 

Efteling langnek 2023 Efteling 2023

Vrijdag

Ik ging om kwart voor 9 op de basisschool kijken voor de klassenpresentaties van Lenthe en Fee. Ik nam meteen de traktatie van Lenthe mee, zodat de cakejes heel overkwamen. De klassenpresentaties waren erg leuk. Rond kwart voor 10 was ik weer thuis en toen ging ik even naar de sportschool. Toen ik terugkwam was het alweer bijna tijd om Fee op te halen. Ook Yuren was al vroeg thuis. De middag hebben we wat thuis gerommeld en niet zoveel gedaan. Ik was ook heel moe, want ik had slecht geslapen. 

traktatie haasjes op cake

Zaterdag

Na het zwemmen en ontbijt ging ik een kind interviewen voor de Seizoenen. Maik zette me halverwege af en de rest liep ik, heerlijk in het zonnetje. Daarna ook weer terug naar huis. De rest van de dag heb ik vooral in de zon gezeten. Je weet in Nederland nooit hoe lang de zon schijnt, dus als de zon er is, dan geniet ik er van! Lekker de schuifpui open dus en met z’n allen naar buiten. Het was heerlijk tot een uur of 5. Daarna ging het harder waaien en werd het minder. We aten radijsjestaart wat lekker was, maar Fee zat heel moeilijk te doen. Wilde niks eten. Ik was eigenlijk een beetje boos, maar de volgende dag bleek ze zich niet lekker te voelen, dat was dus waarschijnlijk in de avond al een beetje zo. 

lekker buiten zonnige dag 2023 april

Zondag

Date-day! Mark en ik verrassen elkaar om de maand met een leuk uitje, en deze maand was het de beurt aan Maik. Hij nam mij ‘s morgens mee met de auto, ik mocht niet ontbijten. We reden naar Rotterdam en kwamen uiteindelijk terecht bij Wolly aan de waterkant. Een leuk, vrij nieuw tentje in Rotterdam Noord met een All day breakfast menu. We hadden geluk dat er een mooi plekje aan het raam was. Na een heerlijk ontbijtje stuurde Yuren ons een berichtje dat Fee zich niet lekker voelde. Dat was eigenlijk gisteravond al een beetje, maar blijkbaar had de nacht slaap haar niet echt goed gedaan. Toen zijn we maar naar huis gegaan, waar we haar met en emmertje naast zich aantroffen. Ze had nog niet gespuugd, maar het zat er wel aan te komen. 

wolly interieur

Vorig artikelWolly aan de waterkant, leuk ontbijten in Rotterdam
Volgend artikelKoningsdag kleding voor je kind
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in