Een fotoboek van jouw jaar

slinger-2016Het is weer december, en dat betekend dat we richting het einde van het jaar gaan. Sinterklaas, Kerst, Oud & Nieuw en dan is het tijd voor 2018! Een nieuw jaar vol met nieuwe spannende en, tot nu toe, onbekende gebeurtenissen. Denk eens aan een fotoboek van jouw jaar!

Een fotoboek van jouw jaar

Maar eerst het oude jaar afsluiten! 2017, was het een mooi jaar voor jou? Wat heb je allemaal meegemaakt? Waarschijnlijk zijn er in 2017 een heleboel mooie momenten voorbijgekomen, die je graag nog een keer zou willen beleven of vast zou willen leggen. Het perfecte middel om dit te kunnen doen is natuurlijk een fotoboek! Een fotoboek maken van jouw jaar, van het jaar van je partner, kinderen, ouders, beste vrienden, etc. Het kan voor iedereen. Een fotoboek van het afgelopen jaar, jouw jaarboek van 2017. Wij hebben speciaal voor jou twee ideeën uitgewerkt hoe je jouw jaarboek, of dat voor een dierbare, vorm zou kunnen geven. Lees je mee?

afbeelding-sterretjes

Jaarboek ingedeeld op basis van gebeurtenissen

Wat is er dit jaar allemaal gebeurd? Heb je bijzondere mijlpalen behaald? Mooie momenten meegemaakt, die je wil herleven? Kies dan voor een indeling op basis van gebeurtenissen. Elk hoofdstuk in jouw jaarboek staat voor een bepaalde gebeurtenis. Verzamel alle foto’s die tot deze gebeurtenis behoren onder dit hoofdstuk. Op deze manier krijg je allemaal kleine fotoboekjes in je grote fotoboek.

Kies op elke pagina voor een andere indeling of een mooie, grote foto? Die vult natuurlijk de hele pagina. Van 4 of 5 kleinere foto’s kun je een collage maken. Ben je klaar met je hoofdstuk? Dan ga je naar het volgende. Door je foto jaarboek op deze manier in te delen herleef je alle mooie gebeurtenissen van het afgelopen jaar als het ware opnieuw.

Chronologische weergave van het afgelopen jaar

Ook zou je kunnen kiezen voor een chronologische opbouw van je foto jaarboek. Je boek begint dan op 1 januari 2017 en eindigt op 31 december. Het leuke aan deze weergave is dat je in een soort vogelvlucht het afgelopen jaar door gaat. In een jaar doen zich vaak veel bijzondere gebeurtenissen voor, dit kunnen mooie maar ook minder mooie momenten zijn. Kies ervoor om van beide foto’s in je boek te plaatsen. Je kunt dan weer werken met een pagina vullende foto of collage. Ook kun je ervoor kiezen om je foto’s te beschrijven met stukjes tekst, zo wordt het voor een ander nog duidelijker wat er gebeurde op de foto’s. Vind je het lastig om een mooie tekst te verzinnen? Dan zou je ook kunnen werken met een quote of spreuk, het internet staat vol met mooie quotes.

Knallende afsluiter!

Als afsluitende pagina zou je kunnen kiezen van een mooie foto met vuurwerk of champagne, net zoals we in “real life” het jaar afsluiten! Wie weet wel samen met je vrienden of familie om je heen.

Cadeautip

Ben je geïnspireerd geraakt door bovenstaande ideeën? Maak dan een foto jaarboek voor degene met wie jij kerst of oud & nieuw viert. Dit is een speciaal en persoonlijk cadeau waar diegene nog jaren plezier van kan hebben. Op deze manier kun je tonen hoe speciaal iemand voor jou is. Je stopt namelijk veel tijd en creativiteit in het persoonlijke foto jaarboek van jouw geliefden. Een beter cadeau kunnen ze zich niet wensen toch?

foto-cadeautjes

Vorig artikelSlaapproblemen door stress
Volgend artikelWe love Djeco speelgoed
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in