Snapchat, is dat hot or not?

Snapchat vrienden toevoegenLang leve Google!

Snapchat. Is dat hot or not? Naar het schijnt is het dé social media app van dit moment. Lang heb ik de app genegeerd, want met Twitter, Facebook en Instagram is het al bijna niet meer bij te houden.

Als hippe moeder, ik wil natuurlijk niet onderdoen voor mijn kroost, wil je natuurlijk up-to-date zijn en overal over mee willen kunnen praten. Niet dat mijn kroost op Snapchat zit, de oudste (10 jaar) heeft nog geen mobiel.

Maar goed, ik installeerde Snapchat, maakte een account aan en begon. Of nou ja, dat was de bedoeling.

Snapchat beginscherm

Ik snapte er geen biet van. Als hippe, jonge moeder van net 32 jaar voelde ik me ineens heel erg oud.

Ik wilde ook regenbogen uit mijn mond laten lopen en daar hard om moeten lachen.

Lang leve Google!

Stiekem googlede ik (ik vertel natuurlijk niemand dat ik een uitleg moest googlen) een soort van gebruiksaanwijzing en het lukte.

Snapchat vrienden

Hoe werkt dat nou?

Om jullie als mede moeders je ook wat jonger te laten voelen, volgt hieronder een korte gebruiksaanwijzing:

  • Snapchat opent in de camerastand. Linksboven de flitser, in het midden (het spookje), rechtsboven de camera/ selfiestand, rechtsonder verschijnt de melding of er nieuwe filmpjes zijn , dan je cameraknop en links je privé chats.
  • Klik je op het spookje, dan kun je mensen toevoegen, zien wie jou toevoegt en wie je vrienden zijn.
  • Klik je op de meldingen rechtsonder, dan zie je wie er nieuwe filmpjes heeft geplaatst. Deze kun je aanklikken en dan worden ze achter elkaar afgespeeld.
  • Als je een foto of filmpje hebt gemaakt, kom je in het bewerkingsscherm. Daar kun je de duur van foto (hoe lang krijgt een vriend deze te zien), tekst, kleur etc toevoegen. Vervolgens druk je rechtsonder op het pijltje, waarna je kan kiezen of je het wilt toevoegen aan ‘Mijn Verhaal’, je timeline die iedereen die je volgt te zien krijgt, of een privebericht wil sturen naar iemand.
  • Wil je spelen met de maskers van Snapchat? Zet de camera op selfiestand, druk op je gezicht en houd ingedrukt totdat er een raster op je gezicht verschijnt. Onderin zie je dan de filters.

Hoe gaat het nu?

Een aantal weken heb ik nu Snapchat en eigenlijk doe ik er heel weinig mee. In een melige bui samen met mijn kroost grappige foto’s maken met de masker (die we niet versturen overigens) is wel heel erg leuk, maar daar is inmiddels ook al aardig de lol vanaf.

Met een gezin, bloggen, Twitter, Instagram en Facebook merk ik dat ik gewoon geen tijd heb voor Snapchat.

Ik snap wel dat de app erg populair is bij jongeren, maar of ik het zelf zal gaan gebruiken? Nee, ik denk het niet. En ach, ik ben moeder. Sommige dingen hoor ik ook gewoon niet te begrijpen. 😉

Snapchat masker

Vorig artikelBlotevoetenpaden, de allerleukste!
Volgend artikelZo scoor je betaalbare merkkleding voor je kinderen
Joyce Valkenburg
Joyce Valkenburg ontdekte het bloggen een paar jaar geleden. Het begon als een soort fotoboek voor haar zelf en voor later voor haar 3 kinderen. Het bloggen in combinatie met social media vond ze zo leuk dat ze bij Hip & Hot de plek vond om deze 2 dingen te combineren. Op Twitter, Pinterest en Instagram is ze te vinden op de naam @zjojes. Haar blog heet De Wondere Wereld Van Klein Grut.

1 REACTIE

  1. Heel fijn deze uitleg. Snapchat voor dummies (en momies). Eens kijken of ik het nu wel leuk ga vinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in