Spannende cadeaus voor in de slaapkamer

Zeker als je kinderen hebt valt het niet altijd mee om je relatie en seksleven spannend te houden. Dat is jammer, want uit elkaar groeien ligt dan op de loer. Ik hoor de laatste tijd steeds vaker om me heen dat relaties stuk gaan en mensen al langer als broer en zus langs elkaar heen leefden. Hoe zorg je nu dat dat niet gebeurt?

Verliefdheid

In het begin van je relatie ben je verliefd. Dan is een sleur geen issue, je kunt vaak niet van elkaar af blijven. Je verrast elkaar met cadeautjes, uitjes en je hebt interesse in wat de ander bezighoudt. In bed gaat het vaak prima: je hebt eigenlijk altijd wel zin. Er komt echter een moment dat er iets gaat veranderen.

Samenwonen

Dat begint vaak al als je gaat samenwonen. Je leert elkaar dan pas echt goed kennen. Eerder sprak je alleen af en toe af. Je zorgde dan dat je er leuk uit zag, uitgerust was, lekker ruikte. Als je samenwoont ziet je partner ook wel eens dat je moe bent van een lange dag werk, of dat je in je pyjama rondloopt met een ontplofte coup. Dat geeft op zich nog niets, want er is voldoende tijd om leuke dingen te doen en je goed te verzorgen. Het verandert pas echt als er kinderen komen…

Als er kinderen zijn

Kinderen veranderen je leven compleet. Hoe mooi het ook is om mee te maken, je moet er goed op voorbereid zijn en het samen echt aan kunnen. In feite is het runnen van een gezin vergelijkbaar met het runnen van een bedrijf. Je bent vierentwintig uur per dag bezig met kinderen. Ze willen eten, spelen, vastgehouden worden. Ze worden ziek, kotsen je bed onder, plassen in hun broek. Ze gooien glazen om, komen met moddervoeten binnen, laten overal speelgoed slingeren. Worden ‘s nachts om de haverklap wakker, komen ‘s avonds regelmatig hun bed uit rennen. Je privacy is ver te zoeken, je geduld wordt enorm op de proef gesteld en je bent regelmatig moe en chagrijnig.

Sexleven

Dit heeft uiteraard ook invloed op je seksleven. Het kan niet meer altijd en overal. En soms als het wel kan, ben je doodmoe. Toch is het belangrijk om hier samen over te blijven praten en momenten te zoeken voor intimiteit. Eventueel kun je je seksleven spannender maken met een cadeau van de sexshop. Daar heeft misschien niet iedereen behoefte aan, maar wie het wel leuk vindt, kan er zijn hart ophalen. Het is tegenwoordig best hip om iets leuks te shoppen!

Vorig artikelDe 5 grootste tv-irritaties van vroeger
Volgend artikelUrban Jungle DIY
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in