Speelgoed van hout dat een lust is voor het oog

houten poppenhuis petite amelie
© Petite Amélie

Het probleem met speelgoed vind ik vaak dat het schreeuwerig en lelijk is. Vooral plastic. Als dat hier in huis rondslingert, word ik onrustig en geïrriteerd. Een eigenschap van (jonge) kinderen is dat ze heel goed zijn in speelgoed pakken, maar dat opruimen vaak niet lukt. Dan zijn ze opeens moe of ze kunnen ergens niet bij. De oplossing? Speelgoed van hout dat een lust is voor het oog. Als dat op de grond of op tafel ligt, ziet het er gewoon instagramwaardig uit!

Speelgoed van hout dat een lust is voor het oog

Nu vraag je je natuurlijk af waar je zulk speelgoed vindt? Dat ga ik je vertellen. Ik zag namelijk houten speelgoed van Petite Amélie, het meest prachtige houten speelgoed dat ik ooit heb gezien. Zò mooi, dat ik eigenlijk alles wel wilde hebben voor mijn kinderen. Of de eventuele kleinkinderen later. Ik zal hieronder vertellen wat voor moois ik daar zag, ter inspiratie voor de verjaardag van je kind bijvoorbeeld.

Lees ook: Speelmogelijkheden met de Ostheimer diertjes

kaptafeltje van hout
© Petite Amélie

Het poppenhuis

Als eerste wil ik het poppenhuis laten zien. Er zijn meerdere soorten. Eentje is wat kleiner (en goedkoper), maar is tegelijk ook een wandrek. Je kunt er namelijk ook boeken in zetten bijvoorbeeld. Of andere mooie spullen. De andere poppenhuizen zijn groter en de droom van ieder klein meisje. Een handig oma maakt misschien nog wel wat tafelkleedjes of poppetjes voor het poppenhuis, maar er zijn ook houten poppetjes te koop. Een perfect verjaardagscadeau!

Speelgoed van hout dat een lust is voor het oog poppenhuis
© Petite Amélie

Poppenhuis meubeltje van hout

Het 19-delige meubelsetje is een must om er bij te hebben, je kind kan er dan direct fijn mee spelen. Wij hebben al een mooi poppenhuis, maar de meubeltjes zijn inmiddels wel aan vervanging toe en dat vind ik deze echt supermooi om te hebben. Ik weet zeker dat ze daar heel fijn mee kunnen spelen.

poppenhuis meubeltje van hout
© Petite Amélie

Houten speelkeuken

Kinderen zijn er gek op om net te doen als papa of mama. Hoe leuk is het niet om een houten speelkeuken neer te zetten in de woonkamer? Eentje in een mooie pastelkleur blauw of roze. Met dito accessoires. Zodat je met je boek op de bank zit en steeds een blik werpt op dat prachtige speelkeukentje, waar je alleen al blij van wordt als het in je huis staat. Hier kan het Ikea keukentje echt niet aan tippen mensen.

Speelgoed van hout dat een lust is voor het oog keuken
© Petite Amélie

Garage van hout

Voor kinderen die graag met auto’s spelen zag ik deze prachtige garage. Ook weer eentje die gezien mag worden. Deze houten garage zet je niet in de kast, die zet je op tafel! Dat nodigt ook uit om er lekker mee te spelen, maar liggen de kinderen op bed, dan is dit nog steeds niet erg om te zien. Speelgoed van hout dat een lust is voor het oog, dat is deze garage zeker!

Speelgoed van hout dat een lust is voor het oog garage van hout
© Petite Amélie

Nog meer van hout?

Ben je nieuwsgierig wat ze nog meer voor houten speelgoed hebben? Dan moet je zeker even een kijkje nemen. Naast speelgoed werd ik ook verliefd op de meubeltjes voor de baby en kinderkamer. Wat mij betreft beginnen ze snel een lijn voor oudere kinderen ook, want ik krijg meteen zin om de kinderkamers aan te pakken als ik deze mooie spulletjes zie. Kijk verder ook op Pinterest voor nog meer inspiratie.

poppenbedje van hout
© Petite Amélie
Vorig artikelGoedkoop een nieuwe jurk scoren
Volgend artikelMake over van de overloop
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in