Stempels thema winter

Sterre is tegenwoordig gek van handettering and bullet journaling. Ze kijkt filmpjes op Youtube hoe je de leukste pagina’s in je eigen bullet journal kunt maken en gaat aan de slag. Als moeder vind ik het best bijzonder om te zien hoe creatief ze te werk gaat en zo haar eigen agenda vormgeeft. Veel heb je trouwens niet nodig: een leeg schrift, verschillende soorten zwarte en gekleurde pennen, stempels en een stempelkussen is genoeg. Van de webwinkel Durftestempelen kreeg Sterre superleuke stempels thema winter om te gebruiken voor haar bullet journal. Hieronder laat ik zien wat ze er van maakte.

Bullet journal: hoe begin je?

Het klinkt misschien ingewikkeld om een bullet journal te maken, maar dat valt reuze mee. Op Pinterest en Youtube zijn genoeg foto’s en filmpjes te vinden ter inspiratie. Het is gewoon een kwestie van beginnen. Koop bij de Action of de Hema een leeg schrift met witte inhoud, wat zwarte fineliners en wat stempels en stempelinkt en begin. Eerst met een pagina over jezelf, wat algemene gegevens en misschien een foto van jezelf. Daarna de eerste pagina van je agenda. Het handigste is om per week te tekenen. Sterre maakt haar agenda meestal een maand of 3 vooruit. Je kunt hier ook heel veel tips vinden om een Bullet Journal te starten

Stempels, welke kies je?

Sterre heeft ook allerlei stempels. Die gebruikt ze om haar pagina’s te versieren. Soms kleurt ze deze in, soms houdt ze ze gewoon zwart/wit of ze gebruikt een kleuren inktkussen. Het leukste is het als je stempels hebt van de verschillende seizoenen en thema’s door het jaar heen. De zomer, lente, winter en herfst, maar ook pasen, kerst, sinterklaas en Valentijnsdag. Stempels in allerlei soorten en maten kun je kopen bij Durftestempelen.nl.

Fineliners, welke zijn fijn?

Sterre heeft ook allerlei soorten fineliners en andere zwarte stiften. Deze koopt ze bij verschillende winkels, bijvoorbeeld de HEMA of de Action. Je hoeft daar echt niet veel geld aan uit te geven. Sterre vindt de pennen van de Ikea het fijnst.

Wat is leuk aan het maken van een bullet journal?

Sterre vindt het maken van een bullet journal heel ontspannend. Ze kan al haar creativiteit er in kwijt en het is ook altijd goed: het is jouw idee, dus niks is verkeerd. Je kunt ook je herinneringen er in kwijt en je kunt alles gebruiken wat je wilt: tijdschriften, masking tape, gekleurde pennen, potloden, stiften, recepten die je uitscheurt, leuke stripjes uit de Tina, toffe oorbellen die je in een folder zag of foto’s van je vriendinnen die je maakte met de instax camera.

Vervelen

Als Sterre zich verveelt, gaat ze heel vaak aan haar bullet journal werken. Ze vindt het gewoon leuk en ze kan het ook overal voor gebruiken. Dus niet alleen als agenda, maar ook als bewaarboek, fotoalbum en dagboek. Ik vind het zelf ook leuk om er regelmatig in te kijken en als ik de tijd had, ging ik misschien zelf ook wel knutselen.

 

 

 

Vorig artikelAfvallen door sporten
Volgend artikelAll you can Greek
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in