Foto weekoverzicht Judith #39

4 kindjes op de rand van het bedZoals altijd was de laatste week voor de herfstvakantie een hele drukke. Met name maandag tot en met donderdag had ik het gevoel dat ik alleen maar aan het racen was. Crisisgevallen op mijn werk die de nodige aandacht vroegen, de kinderen die moe waren, Maik die het druk had, je kent het wel.

Maandag was mijn werkdag. Ik begon met een vergadering, lunchen deed ik met Susan van Suzodesign, die ik al een poos niet meer had gesproken en na de lunch moest ik meteen weer door naar een afspraak. Het liedje “haast” van Herman van Veen bleef maar in mijn hoofd zitten…

Dinsdag was ik zelfs zo druk, dat ik vergat foto’s te maken. Het project “avondeten” was op die dagen steeds een uitdaging. Ik was zo laat thuis, dat er geen tijd meer was om op tijd iets gezonds op tafel te toveren, dus het werden frietjes. Tot grote vreugde van de kinderen uiteraard. Om mijn schuldgevoel enigszins te temperen, moesten ze er verplicht rauwe paprika en komkommer bij eten.

Woensdag kreeg ik leuke post van Wendy & Kim. Altijd gezellig, een echt kaartje met kleine cadeautjes erbij. Ik was heel blij met de prachtige herfstkaarten en edelstenen die ik ontving. Ze pronken al op de herfsttafel!

herfstkaarten

‘s Avonds aten we pompoensoep (die maak je in een handomdraai, dus lukte me, ondanks de drukke dag, wel -> klik hier voor het recept). Fee zat lekker aan de rijstwafel. Ze geniet enorm van het eten, leuk om te zien. Soms stikt ze zowat ergens in, dat blijf ik altijd eng vinden. Zelfs bij nummer 4 nog.

feetje eet rijstwafel

Op donderdag kwam mijn schoonmoeder oppassen, want ik had nog een werkafspraak ‘s middags. Druk druk druk dus! In de ochtend voelde ik me continue achter de feiten aanhollen. Ik wilde opruimen, werken, bellen en nog wat dingen doen, maar of Lenthe hing op of aan me, of Fee was aan het huilen en wilde bij me zitten. Ik voelde me heel onrustig hierdoor. Dat ik niet echt goed had geslapen speelde vast mee. Gelukkig kon ik ‘s avonds even tot rust komen, want ik was uitgenodigd voor de opening van een hele hippe tent in Den Haag waar ik met Heleen naartoe ging. Toevallig kwamen we er ook onze blogger Denise tegen. Grappig! Het was een avond vol lekkere wijn, heerlijke hapjes en leuke gesprekken. Ik kon bovendien vast in de stemming komen voor onze vakantie komende week naar Portugal.

amalia den haag

Vrijdag kwam de schoonmaakster. Ik had een dramatische nacht achter de rug, die ik onder andere in deze blog beschreven heb, zo hoog zat het me… De kinderen waren al om 12 uur uit, dus in de ochtend heb ik niet zoveel gedaan. Gelukkig sliep Fee uit, waardoor ik wel wat pakketjes kon inpakken.

bloemkoolquiche

‘s Avonds aten we een bijzondere quinoa bloemkooltaart en ik heb ontzettend gelachen om Fee, die een nieuwe manier van “liken” op de iPad had ontdekt 🙂

ipad likken

Zaterdag stond ik al om half 8 naast mijn bed. Ik hoorde de kindjes een voor een de trap afdalen om iPad te gaan kijken. Ik besloot te gaan douchen en maar eens aan de enorme strijk te beginnen, die me al 2 weken lag aan te kijken op zolder. Het was in ruim een uur gepiept gelukkig. Ik gooide er meteen een nieuwe was in, mijn doel was om voor onze vakantie alles schoon te hebben!

Maik ging na het ontbijt met de kinderen de stad in. Wat boodschappen doen, lunchen bij ‘t Gouden Hooft. Zo had ik even rust en kon ik wat blogs schrijven. Ik wil namelijk liever niet verplicht moeten werken in Portugal.

Op zondag ontbeten we bij Luden in de stad en liepen we een rondje. Helaas was ik verkouden geworden, dus ik voelde me niet opperbest. In de middag heb ik met de kinderen aan tafel zitten tekenen. We hebben in de atlas gekeken waar Portugal ligt, wat de hoofdstad is, de vlag, enz. Yuren had het intussen druk met de lego. Het was eigenlijk heel gezellig. Ook las ik op de iPad wat magazines zoals de Flow en de Flair. Een relaxte zondag dus. 

  
Ik had alleen bij het avondeten geen kikkererwten moeten serveren 🙂 Dat verpeste de sfeer nogal…

  

 

Vorig artikelApps voor fotograferen en bewerken
Volgend artikelDeze slimme thermostaat heb je ècht nodig
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in