Stofzuiger VC 2 Premium Kärcher review

Stofzuiger VC 2 Premium Kärcher reviewIk heb sindskort een nieuwe stofzuiger. Niet omdat mijn oude stuk was trouwens, maar omdat ik graag op elke verdieping een stofzuiger wenste. Zo hoef ik namelijk niet steeds met die stofzuigers de trappen op en neer te sjouwen en een nieuw stopcontact te zoeken. Een luxeprobleem natuurlijk, maar o zo fijn! Dit keer koos ik een stofzuiger van Kärcher, de VC 2 Premium. In deze blog wil ik vertellen hoe de stofzuiger mij bevalt. Ik vind het namelijk zelf heel fijn om voordat ik een aankoop doe te weten of een product bevalt. Dus hierbij een stofzuiger VC 2 premium Kärcher review.

Lees ook: Een goede heggenschaar met accu

Stofzuiger VC 2 Premium Kärcher review

De keuze op deze stofzuiger viel in eerste instantie vanwege de kleur. Hij is namelijk wit. Ik wilde heel graag een witte stofzuiger, omdat deze in mijn washok staat en daar is alles wit. De meeste producten van Kärcher zijn felgeel, wat ik persoonlijk wat minder tof vind in mijn interieur. Heel blij dus dat ze met een stofzuiger kwamen die wit is. Deze stofzuiger wordt vooral gebruikt in onze werkkamer, slaapkamer, badkamer, gang en toilet. Zeker nu de werkkamer af en netjes is, ga ik die natuurlijk goed bijhouden qua schoonmaken. Ik zeg eerlijk dat dat er de laatste tijd bij inschoot, want je kon amper ergens komen met de stofzuiger.

Zuigkracht

Een stofzuiger beoordeel ik vaak als eerste op z’n zuigkracht. Er zijn meer dingen belangrijk, maar zuigkracht staat wel echt op één. Niets zo vervelend als dat je ergens overheen gaat en je stofzuiger het niet opzuigt. Dat vind ik de meest waardeloze stofzuigers. Bij deze VC 2 premium Kärcher is de zuigkracht goed. Hij zuigt op waar je overheen gaat dus dat werkt. Nu zitten er 2 verschillende borstels bij, en ik heb zelf wel de voorkeur voor de grootste borstel. Die lijkt net iets meer op te zuigen dan de kleine. 

Accessoires

Bij de Kärcher VC 2 premium zitten allerlei accessoires die je eenvoudig in de stofzuiger kunt opbergen. Zo heb je dus altijd een kleiner mondstuk en borsteltje bij de hand. Ik vind dat handig, want ik switch regelmatig als ik in kleine hoekjes moet komen bijvoorbeeld. Je hebt snel door wat je waarvoor het beste kunt gebruiken. Het HEPA filter is natuurlijk ook prettig en de zak is eenvoudig te vervangen. Nieuwe stofzuigerzakken koop je trouwens hier. Ik vind het fijn om ze altijd op voorraad te hebben. 

Stofzuiger VC 2 Premium Kärcher review accessoires

Het snoer

Ik heb er een gruwelijke hekel aan als ik voortdurend de stekker in een ander stopcontact moet pluggen. Het liefst stofzuig ik gewoon alles in één keer, zonder te hoeven wisselen met de stekker. Hoe langer het snoer van de stofzuiger, hoe beter dus. Wat dat betreft scoort deze stofzuiger minpunten. Het snoer is niet heel lang. Gelukkig heb ik daar op mijn bovenverdieping geen last van. Ik heb een stopcontact op de gang, precies in het midden van de verdieping, waardoor ik het toch red om alles te zuigen zonder te hoeven wisselen van stopcontact. Maar wil ik bijvoorbeeld de trap naar boven stofzuigen, dan red hij het niet. Ik raad deze stofzuiger dan ook niet aan voor mensen die groot wonen. Hij is echt bedoeld voor kleinere huizen en appartementen. Dus zo max 100 m2 denk ik. Gebruik je ‘m alleen voor een verdieping in je huis, zoals ik, dan kan het weer prima. 

Wendbaarheid

Een stofzuiger moet ook lekker wendbaar zijn vind ik. Niet dat je steeds als een bouwvakker met spierballen dat ding voort moet trekken, dat gaat irriteren. Deze gaat prima met je mee. Alsof het een heel gewillig hondje is trek je ‘m zo achter je aan. Wat dat betreft scoort deze stofzuiger zeker punten. 

Conclusie

Al met al is het een fijne stofzuiger. Hij is wendbaar, zuigt goed, heeft een neutrale kleur en diverse accessoires om het leven makkelijker te maken. Het enige nadeel is het minder lange snoer. Dit is echter alleen een probleem als je groot woont. Gebruik je de stofzuiger in een klein huis of appartementje, of alleen op een verdieping, omdat je net als ik te lui bent om ‘m over de trappen te sjouwen, dan is ie prima, fijn geprijsd en een aanrader! 

Stofzuiger karcher

Vorig artikelFeestdagen Blogbox
Volgend artikelDe leukste cadeaus voor mannen
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in