Tel je geld

Vreemd dat dit nog niet op de markt was, een boek om kinderen te leren met geld om te gaan. Dat vond Annelou van Noort, moeder van 3 kinderen, ook. Zij besloot dus zelf zo’n boek te ontwikkelen, en dat boek is nu uit! Het heet Tel je geld en het is super. Het ziet er heel aantrekkelijk uit, maar is daarnaast ook zonder twijfel functioneel. In het boek vind je allerlei weetjes over geld. De geschiedenis ervan, hoe het vroeger ging met de ruilhandel enzo, hoe geld uit andere landen er uit ziet, wat geld waard is, enz. Ook leren kinderen door dit boek met geld om te gaan. Ze leren op een kinderlijke manier een kasboek bij te houden, maken afspraken met ouders over de hoeveelheid zakgeld en wanneer ze dit ontvangen, maar ook wat ze er mee doen en of dat overlegd dient te worden. Heel handig! Het boek kost maar €12,50 en is daarmee een heel geschikt (verjaardags)cadeautje. Ik vind eigenlijk dat iedere bassischool leerling zo’n boek thuis hoort te hebben. Wellicht voorkom je daar als ouder veel problemen mee op latere leeftijd. Hoe zeg je dat ook al weer? Jong geleerd, Oud gedaan, toch? Je koopt het Tel je geld boek hier.

We mogen een boek Tel je geld weggeven! Leuk he? Je moet daar wel een vraag voor beantwoorden, namelijk deze: in welk museum kun je veel informatie terugvinden over geld? Het antwoord geef je door via dit formulier. Wie weet kun jij je zoon of dochter straks gratis en voor niks heel goed leren omgaan met geld! Deze actie loopt tot 10 oktober 2010.

Vorig artikelTheCutestStickers
Volgend artikelDragenenzo.nl
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in