The Best of Pinterest: Avondje van Sinterklaas

Het heerlijk avondje is er alweer bijna. Pakjesavond met een echte Sinterklaas en pieten of er wordt op de deur geklopt door een (buur)piet. Warme chocolademelk met slagroom en je misselijk eten aan pepernoten, banketstaven en chocoladeletters, zodat je er weer een jaar genoeg van hebt.

Pinterest is niet alleen een inspiratiebron voor knutselideeën, maar ook zeker voor lekker eten. Dit keer vond ik een aantal overheerlijke recepten, waardoor je weer eens wat anders op tafel zet dan een schaaltje pepernoten.

Cheesecake is hier in huis altijd een enorm succes. Al helemaal als er een heerlijke koekjesbodem onder zit. Waarom de koekjesbodem op 5 december dan niet van speculaasjes maken? Gelukkig maakte het duo op Lekker en Simpel het al eens. Een Speculaas Cheesecake.

Lekker en simpel Speculaas Cheesecake

Chocolade, kruidnoten en Sinterklaas zijn natuurlijk ook onlosmakelijk met elkaar verbonden. Heerlijke kleine taartjes zijn natuurlijk geweldig, het is tenslotte de verjaardag van de Goede Sint.

Witte chocoladetaartjes met pepernoten- Zoet en verleidelijk

Toch meer zin om een taart te maken? Met chocolade én speculaas? Dan zou ik zeker even een kijkje nemen op Zoet en Verleidelijk.

Witte chocoladetaart met speculaas- Zoet en verleidelijk

De geur van speculaas is heerlijk en brengt je meteen in Pakjesavond stemming. Gevulde speculaas is ook een heerlijke Sinterklaas lekkernij. Nog makkelijker wordt het als de gevulde speculaas zo gemaakt is dat het hapjes zijn. En als je ze gebakken hebt, blijft de geur ook nog lekker in je huis hangen. Heerlijk!

mini gevulde speculaas

Vorig artikelDIY Sintlichtjes knutselen
Volgend artikelHerfst, herfst, wat heb je te koop…..
Joyce Valkenburg
Joyce Valkenburg ontdekte het bloggen een paar jaar geleden. Het begon als een soort fotoboek voor haar zelf en voor later voor haar 3 kinderen. Het bloggen in combinatie met social media vond ze zo leuk dat ze bij Hip & Hot de plek vond om deze 2 dingen te combineren. Op Twitter, Pinterest en Instagram is ze te vinden op de naam @zjojes. Haar blog heet De Wondere Wereld Van Klein Grut.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in