The best of Pinterest: paastakken

paastak1 Pasen zonder een paastak kan natuurlijk niet.

De standaard paaseitjes en paashaasjes hangend aan een geel lintje, ik denk dat we ze allemaal wel kennen, aan de paastak mogen best eens anders.

Ook al hoort geel bij Pasen zoals rood en groen bij Kerstmis horen, een naar eigen smaak versierde tak is natuurlijk ook helemaal leuk.

Gelukkig is er op Pinterest genoeg inspiratie te vinden om eens iets ander aan de takken te hangen.

Neem bijvoorbeel Jelly Beans. Ze hebben een perfecte vorm. The Crafty Sisters werkten een D.I.Y. uit en maakten met pastelkleurige jelly beans een leuke paastak. Zou hij ook lekker snoeperig ruiken?

Mocht je het nou zonde vinden van die lekkere jelly beans of bang zijn dat de jelly beans eraf gegeten zijn en je met pasen met kale takken zit, dan is er gelukkig ook nog een snoepvriendelijke versie. Namelijk pompoms!

paastak2

Ze zijn in veel kleuren te koop, dus er zal vast een mooie kleurcombinatie voor je te vinden zijn.

Misschien vind je de takken hierboven te lief vinden en houd je liever van wat meer knalkleuren, dan kun je natuurlijk ook gewoon voor felgekleurde takken gaan. Nog wat felgkleurde versieringen erin die lekker afsteken tegen de gekleurde takken en klaar. Heel simpel, maar opvallen zal hij zeker.

paastak3

(bron: www.moshje.nl fotografie: Merel Kaagman)

Wil je hem helemaal persoonlijk maken dan kun je ook nog zelf aan de slag gaan met papier. Origami is weer helemaal terug en er zijn genoeg D.I.Y. ’s te vinden. Zoek eens op kraanvogels of vlinders. Haal mooi papier, met of zonder print, en ga aan de slag. Soms kost het nog best wat oefening, dus oefenen met knutselpapier van de kinderen is soms best een aanrader.

Mocht je handiger zijn met een naaimachine en papier dan kun je ook nog deze leuke tulpjes maken van Anna Svenning.

paastak4

Vorig artikelLeuke paasversiering!
Volgend artikelEen kijkje achter de schermen bij Geluk in een Doosje
Joyce Valkenburg
Joyce Valkenburg ontdekte het bloggen een paar jaar geleden. Het begon als een soort fotoboek voor haar zelf en voor later voor haar 3 kinderen. Het bloggen in combinatie met social media vond ze zo leuk dat ze bij Hip & Hot de plek vond om deze 2 dingen te combineren. Op Twitter, Pinterest en Instagram is ze te vinden op de naam @zjojes. Haar blog heet De Wondere Wereld Van Klein Grut.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in