Spelletjes met konijnen, leuk voor Pasen

Spelletjes met konijnen Het avontuur in het bos pieter konijnDe Paasdagen komen er aan, en ik vind het altijd leuk om een beetje rondom thema’s te werken hier in huis. Vaak koop ik wat prentenboeken die bij zo’n thema horen en wat spelletjes. Ieder jaar één of twee. Na een aantal jaren heb je dan een leuke verzameling die zo’n 4 weken voor Pasen erbij kan pakken. Bewaar elk thema in een grote bak met een etiket erop, zo kan ik het snel terugvinden als het weer zover is. De kinderen vinden het steeds leuk om te zien wat er dan uit zo’n bak komt. Dan roepen ze: “Oh ja, dat spel!” Of “Oh ja, dat is zo’n leuk boek!” Echt genieten vind ik dat. In deze blog verzamel ik spelletjes met konijnen, leuk voor Pasen. Dit zijn allemaal spellen die wij zelf hebben.

Lees ook: De leukste kleurplaten met het thema Pasen

Spelletjes met konijnen, leuk voor Pasen

Hoe vind je spelletjes met konijen? Naja, meestal kom ik ze gewoon tegen. Of in de winkel, soms op een Koningsdag markt en soms gewoon online. Het zijn geen spellen die over de Pasen gaan, maar echt spelletjes met konijnen. En daardoor past het natuurlijk wel heel goed bij de Pasen.

Pieter Konijn Kwartet of Nijntje kwartet

Kwartetten vinden kinderen altijd leuk. Pieter Konijn heeft een leuk kwartet, maar je kunt natuurlijk ook Nijntje gebruiken. Dit is een spel dat ze ook alleen met elkaar kunnen spelen. In het geval dat je, net als ik, vier kinderen hebt, helemaal. Mijn kinderen genieten enorm van zo’n spelletje konijnenkwartet! Kopen? Klik op de links om naar het verkooppunt te gaan.

pieter konijn het avontuur in het bos spel

Bunny Hop

Het spel Bunny Hop is ook een leuk spel, wij hebben dit al jaren. Je moet een soort konijnen race doen en zo snel mogelijk alle kaartjes verzamelen. Wij hebben zelf een oudere versie, die is helaas niet meer verkrijgbaar. Een goed geheugen is bij dit spel heel handig! Er bestaat ook een pocketversie, die kan ook mee op vakantie. Kopen? Klik op de links 🙂

bunny hop spelletjes met konijnen

Pieter Konijn het avontuur in het Bos

Dit konijnenspel, Pieter Konijn het avontuur in het Bos, hebben wij net nieuw. Het doel van het spel is het verzamelen van 5 verschillende fiches. Maar pas op voor de rat! Die kan het hele spel en jouw plan weer in de war schoppen. Het spel duurt ongeveer 20-30 minuten en mijn kinderen vinden het erg leuk. Het is best spannend, want soms ben je er bijna, en dan raak je toch weer een fiche kwijt door de rat. Je kunt het met maximaal 4 personen spelen.

pieter konijn het avontuur in het bos spel

Konijnen Hokken

Het dobbelspel Konijnen Hokken vind ik leuk, omdat het spannend is èn je het met maarliefst 7 mensen kunt spelen. Het is wel pas voor kinderen vanaf 8 jaar, dus kleintjes hebben hier niks aan. Voor de oudere kinderen is het een geweldig spel, en ik vind het zelf ook echt leuk. Het gaat deels om geluk, maar je moet ook keuzes maken en op het juiste moment stoppen of doorgaan met dobbelen. Zenuwslopend, maar superleuk.

konijnen hokken

Nog meer konijnenspellen

Natuurlijk zijn er nog veel meer konijnenspellen te vinden van Nijntje. Memory, Lotto en allerlei andere spellen kun je vinden via deze link. Die spelletje zijn natuurlijk wel vooral voor jonge kinderen. Zoek je iets uitdagends, dan zou ik zeker voor Konijnen Hokken gaan. Succes verzekerd. Veel speelplezier met Pasen!

memory nijntje

Vorig artikelEen weekendje weg in eigen land
Volgend artikelEen duurzame parasol is onmisbaar in de zomer
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in