Review Thomas Aqua+ Pet & Family stofzuiger

Review Thomas Aqua+ Pet & Family stofzuigerSinds wij een vogel hebben, hebben de muizen ons huis weer gevonden. Die vogel maakt namelijk enorm veel rotzooi. Overal ligt trosgierst, vogelvoer en vogelpoep. Nu vinden muizen vogelvoer ook erg lekker, dus hebben we er ineens nog een huisdier bij. Mijn huidige stofzuiger voldeed niet meer. Eigenlijk vond ik deze al vanaf het begin niet goed zuigen, maar welke kies je dan? Zoveel aanbod, maar welke doet nou echt wat ie moet doen? Ik ontdekte Thomas de stofzuiger Aqua Pet & family stofzuiger. Die is namelijk speciaal voor huisdieren, dus ik hoopte dat dit eindelijk een goede zou zijn. En gelukkig is dat zo! In deze blog vertel ik je mijn ervaring, dus ga maar goed zitten voor de review Thomas Aqua+ Pet & Family stofzuiger!

Review Thomas Aqua+ Pet & Family stofzuiger

Deze stofzuiger komt uit Duitsland en ik heb me wel eens laten vertellen dat de beste stofzuigers daarvandaan komen. Toch was ik sceptisch, want ook mijn vorige stofzuiger (Miele) was speciaal voor huisstofmijt en huisdieren. Deze heeft het echter van het begin af aan niet goed gedaan en dus zou ik die zelf nooit aanraden. De Thomas Aqua+ Pet & Family stofzuiger zeker wel! In deze review ga ik aangeven wat de pluspunten zijn en natuurlijk zeg ik ook iets over de minpunten. Zo kun jij je eigen afweging maken, op basis van mijn ervaring. 

Review Thomas Aqua+ Pet & Family stofzuiger stoelen zuigen

Een bak en een stofzuigzak

De meeste stofzuigers werken met stofzuiger zakken. Tegenwoordig zijn er ook veel draadloze modellen, die een reservoir hebben die je leeg kunt gooien. Dan heb je geen zakken meer nodig. Ik heb geen specifieke voorkeur, ik vind allebei prettig werken. Wat ik een groot nadeel vind van de draadloze stofzuigers, is dat bij alle modellen de accu binnen een jaar minder wordt en op den duur gewoon niet meer werkt. Dan koop je dus een stofzuiger van €300 maar na 2 a 3 jaar kun je ‘m weggooien. Deze dingen zijn dus alleen in het begin handig en vind ik uiteindelijk toch zonde van je geld. Een nieuwe accu is vaak bijna net zo duur als een nieuwe stofzuiger. De Thomas Aqua+ Pet & Family stofzuiger heeft zowel een bak als een zak. De zakken koop je eenvoudig via bol.com, de stofzuiger werkt dan precies zoals je gewend bent. Over het zuigen met de bak vertel ik in de volgende alinea.

Review Thomas Aqua+ Pet & Family stofzuiger lang snoer

Stofzuigen met een opvangbak

In deze review Thomas Aqua+ Pet & Family stofzuiger ga ik vertellen hoe het werkt als je met de opvangbak gaat zuigen. Er zitten een aantal voordelen aan om dat te doen. Ten eerste kun je opgezogen speelgoed snel terugvinden. Zo zoog ik per ongeluk een van de kast gevallen oorbel van Lenthe op die ik uit de bak kon vissen. Maar er is nog een ander groot voordeel. Je vult de bak namelijk vooraf met 1 liter water. Hierdoor komt alle stof en haren en in ons geval ook vogelveren en vogelpoep direct in het water terecht. Doordat het nat wordt, krijgt het niet meer de kans om te gaan rondstuiven en is het dus ook beter voor mensen met een allergie of astma. Je gooit de bak naderhand gewoon leeg in het toilet. Het vullen en legen van de bak gaat heel makkelijk, je hebt de bak er zo in en uit en alles wijst zich vanzelf. 

Waszuigen

Dank is er ook nog een andere functie bij de Thomas Aqua+ Pet & Family stofzuiger, namelijk het “waszuigen”. Hiervoor moet je de stofzuiger wel even ombouwen met de bijgeleverde items. Ik had daar wel de gebruiksaanwijzing (en vooruit, ook mijn man) even voor nodig, maar toen begreep ik hoe het moest. Je vult een aparte bak met warm water en een beetje reinigingsconcentraat. Op de stofzuiger zitten twee aan een uit knoppen, en voor het waszuigen moet je de andere knop hebben waar op staat “pump”. Tijdens het zuigen sproei je de mix met het water over de grond en gebruik je het speciale monstuk om de vloer als het ware te dweilen. Dit werkt heel goed op bijvoorbeeld tapijt of de bank of je eetkamerstoelen. Zo hebben wij de lichtgrijze stoelen waar onze kinderen dagelijks eten op knoeien een heel stuk lichter gekregen en krijgen we alle vogelpoepvlekken goed uit de bank en het kleed. Je spuit in feite het water op het oppervlak en zuigt dit vuile water weer terug op. Door de zuigkracht, blijft het niet al te nat en droogt je bank of de vloer weer snel. Er zijn twee standen bij het speciale waszuigmondstuk, voor een harde ondergrond of een textiel ondergrond. Omzetten kan eenvoudig en er zijn zelfs een breed en smal mondstuk bijgeleverd. 

Zuigkracht

De zuigkracht van deze stofzuiger zijn echt een verademing bij wat ik gewend was. Als ik nu de vloer stofzuig is wèl alles weg! Wanneer je textiel zuigt moet je niet verwachten dat het volledig schoon is, maar verschil zie je zeker. Ik ben dan ook heel tevreden over de zuigkracht van deze stofzuiger. De vogelpoepvlekken die ik op de bank en het kleed vindt door onze vogel, haal ik moeiteloos weg met de waszuigstand. Ik kan deze stofzuiger dus echt aanraden als je een vogel hebt. Ik vermoed dat hij ook voor poezen- of hondenharen een uitkomst is als je met de opvangbak met water zuigt. 

Een heel fijn lang snoer!

Een ander groot voordeel van deze stofzuiger vind ik het lange snoer. Mijn vorige stofzuiger had dat niet. Ik liep dan altijd van het ene stopcontact naar het andere om weer in te pluggen, omdat ik de andere kant van de kamer niet haalde. Dat is bij deze stofzuiger niet het geval. Ik stop ‘m in het stopcontact in de keuken en kan vervolgens de hele woonkamer (12 meter lang) en de gang en zelfs de hele trap stofzuigen, zonder ook maar één keer van stopcontact te hoeven wisselen. Ideaal!

Nadelen van de Thomas Aqua+ Pet & Family stofzuiger

Bij een eerlijke review van de Thomas Aqua+ Pet & Family stofzuiger horen natuurlijk ook nadelen. Er zijn drie dingen die ik als nadeel zou kunnen aanmerken. Het eerste is dat de stofzuiger best groot is. Hij neemt daardoor veel meer plek in in onze trapkast en dat is jammer. Daarnaast vind ik de oranje kleur niet zo, dat had van mij roze mogen zijn. Maar goed, dat gaat over het uiterlijk en niet over de functionaliteit natuurlijk. Het laatste nadeel vind ik de hoeveelheid verschillende spullen die erbij zitten. Dat maakt natuurlijk ook dat je meerdere mogelijkheden hebt die heel fijn zijn, maar je moet het ook allemaal ergens bewaren wat plek in neemt. Daarnaast is het best een uitzoekwerk voor je alle functies snapt en de stofzuiger snel kunt ombouwen plus dat het ombouwen op zich ook niet mijn hobby is, want dat kost tijd. 

Conclusie

Samenvattend kan ik zeggen dat ik de Thomas Aqua+ Pet & Family stofzuiger een aanrader vind. Voordelen zijn het lange snoer, de sterkte zuigkracht, de vele mogelijkheden en de functionaliteit. De nadelen zijn de grootte, de tijd die het ombouwen kost en de oranje kleur. Ik ben ontzettend blij met deze stofzuiger. Zelf gebruik de Thomas Aqua+ het meest met een stofzuigzak en af en toe bouw ik ‘m om tot waszuiger. Je kunt deze stofzuiger met een gerust hart aanschaffen en daar zul je geen spijt van krijgen! 

Kopen?

Ben jij ook op zoek naar een fijne stofzuiger? Dan koop je de Thomas Aqua+ Pet & Family hier. Andere modellen (die vast ook heel fijn zijn) van hetzelfde merk koop je hier. 

Review Thomas Aqua+ Pet & Family stofzuiger goede zuigkracht

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #331
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #332
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in