Foto weekoverzicht Judith #212

Hoppa! Weer een week voorbij! Wat gaat het hard he? Ik denk steeds dat dat komt, omdat je met kinderen van hot naar her racet elke dag. Maar mijn moeder vertelde laatst dat het zo is dat hoe ouder je wordt, hoe sneller de tijd lijkt de gaan. Dat verontrust me wel een beetje. In elk geval: we hebben er weer een week op zitten en ik ga hieronder weer vertellen hoe mijn dagen er uit zagen.

Maandag

Ik vind de maandag altijd leuk, want eens in de twee weken is er werkoverleg. Dan zie ik mijn collega’s weer. De rest van de week deel ik mijn eigen agenda in, en dan zie ik ze niet, omdat ik dan veel op de scholen ben of thuis werk (daar ben ik het productiefst). Maar even bijkletsen op maandag vind ik altijd gezellig. ‘s Middags had ik nog 3 overleggen, dus ik ging van hot naar her. Wel met de auto, want ik vond het teveel gedoe om te fietsen. Om toch aan mijn bewegingsdoel te komen, ging ik om 5 uur nog even hardlopen. Ik had totaal geen zin, maar ik ging toch de sneeuw in. Uiteindelijk was ik heel blij dat ik was gegaan.

Dinsdag

Ook weer een drukke dag met afspraken, in de lunchpauze kon ik precies even naar de sportschool. Uiteindelijk was ik een uur te vroeg op een afspraak, ik had in mijn agenda gezet dat die om 1 uur begon, maar dat bleek 2 uur te zijn. Ik had dus niet zo hoeven haasten na de sportschool, maar goed, het was verder niet zo erg.

Woensdag

Onze auto moest naar de garage. Niet omdat ie kapot was, zoals laatst, maar hij moest gekeurd en een beurt. Ik vind dat altijd spannend, want soms vinden ze weer iets dat vervangen moet worden en dit is toch al zo’n rampenauto. Maar goed, het viel mee dit keer, gelukkig. Geen extreme kosten, erg fijn. Ik fietste ook nog even een kwartier op en neer naar de andere kant van Rijswijk voor een afspraak, en dat was superkoud. Ik was blij dat ik weer thuis was en een warme kop thee kon nemen. De rest van de middag heb ik thuis gewerkt. Eind van de dag ben ik nog even naar de sportschool gegaan. Oh ja, de linzenpolenta die ik maakte werd door echt niemand gewaardeerd 🙁

Donderdag

Mijn vrije dag. Die bestaat momenteel nog steeds uit spelletjes doen en knutselen met Fee 🙂 Oh ja, en we bakten cake. Hoewel ik superveel van mijn kinderen houd, na 12 jaar ben ik dat soms best wel een beetje moe. Zeker als ik druk ben. Over 6 weken wordt Fee 4 en gaat ze naar school en daar kijk ik stiekem best een beetje naar uit. Eindelijk heb ik dan 2 ochtenden per week dat ik dingen voor mezelf kan doen. Dan doe ik in het weekend en op de middagen wel weer een potje memory en kleurentorentjes 😉

First Page

‘s Avonds gingen Niky, Joyce en ik eten bij First Page. Wij gaan regelmatig samen uit eten om bij te kletsen. Toevallig had ik nog zo’n AH dineractie bon, en die was nog precies die avond geldig. Zo kwamen we terecht bij First Page in Den Haag. De grap was, dat ik daar een ex vriendje uit de brugklas tegen kwam. Die had ik in geen 15 jaar gezien ofzo. Helaas ben ik vergeten een foto te maken, maar het was leuk hem weer eens te zien en spreken. Sowieso was het een fijne avond, even weg met vriendinnen. En superlekker gegeten ook trouwens. Echt een aanrader!

Vrijdag

Sterre was vrijdags vrij. Haar school had een studiedag. Ik liep twee keer naar school heen en weer om Lenthe op te halen en later Yuren. Goed voor de stappenteller. Wat ik echt heel lief vond, was dat Lenthe toen ik weg was de heel woonkamer had gestofzuigd. Gewoon omdat ze me wilde helpen. Daarna heb ik zelf nog gedweild, verse bloemen gehaald en lekker tijdschriften gelezen op de bank met de iPad. Vrij relaxed dagje dus.

Zaterdag

Ik begon de ochtend maar weer met wat baantjes zwemmen. Daarna ontbijten met de kinderen. Sterre had een oude zwangerschapsjurk vernaaid tot shirtje, heel creatief. Wij hadden ‘s avonds een feestje in Eindhoven. Pieter was 50 geworden en dat werd gevierd. Maik bracht de kinderen naar zijn ouders en daarna reden we naar Rotterdam, om mijn armbandje op te halen bij de juwelier daar. Ik was die verloren in IJsland en had ‘m opnieuw laten maken. Voelde me erg kaal zonder, dus blij dat ik ‘m weer heb. We sliepen bij een Bed & Breakfast in Lieshout, wat een prima plekje was, dichtbij waar het feestje was. Vooraf gingen we nog even Grieks eten in Eindhoven. Het feestje was gezellig, maar rond half 1 waren we best een beetje moe. Dus zijn we lekker naar bed gegaan.

Zondag

Van iemand op het feestje hadden we de tip gekregen om te gaan ontbijten bij Meneer de Boer in Eindhoven. Dat bleek een leuke plek. Het was even zoeken naar een parkeerplekje, maar toen we die eenmaal hadden gevonden konden we lekker genieten van havermoutpap, croissantjes, anijsmelk, chailatte en wentelteefjes met gembermascarpone (zie recept). Na het ontbijtje reden we maar weer naar huis, waar ik meteen naar de sportschool ging omdat ik zoveel had gegeten dit weekend. Maik haalde de kinderen op en daarna hebben we pasta gegeten en heb ik nog wat gewerkt.

 

 

Vorig artikelInspiratie voor een kleine woonkamer
Volgend artikelDe voordelen van een inductiekookplaat
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in