Thuiswerken in Coronatijd

drakenmasker kleuren drakenfeestjeBij de laatste persconferentie maakte de minister weer een aantal versoepelingen bekend. Opvallend vond ik het, dat hij nog steeds adviseert om zoveel mogelijk thuis te werken. Nu er zoveel weer mag, zij het op 1,5 meter afstand, had ik verwacht dat we wel meer naar kantoor zouden mogen. Dat is dus niet zo. In deze blog ga ik vertellen over thuiswerken in Coronatijd. Hoe heb ik het ervaren en wat heb ik er van geleerd?

Lees ook: een bedankje voor de juf of meester

Thuiswerken in Coronatijd

De eerste periode, toen we net thuis gingen werken en ook de scholen dicht gingen, vond ik het thuiswerken behoorlijk heftig. Doordat ik in het onderwijs werk (als adviseur) was er niet zo heel veel te doen, want de scholen waren allemaal druk met thuisonderwijs verzorgen. Ik was vooral heel druk met mijn 4 kinderen thuisonderwijs geven en dat was een dagtaak op zich. Eerlijk gezegd vond ik er niks aan om het werk van school te moeten uitvoeren. Als ik dan mijn kinderen moet lesgeven, doe ik dat het liefst zoals ìk dat wil. En verzin ik mijn eigen creatieve lessen. Die stomme werkbladen die ik de hele tijd moest uitprinten, ik vond het supersaai (en de kinderen ook). Een heftige tijd dus.

thuiswerken jan 2019

Nu de kinderen weer naar school gaan

Gelukkig gaan de kinderen inmiddels weer naar school. Daardoor wordt het weer druk op mijn werk, maar doordat ik nog zoveel mogelijk thuis werk, kan ik mijn tijd wel efficiënt indelen. De ochtenden zijn de kinderen op school. Ik ga vaak van 7-8 sporten en daarna ga ik achter mijn computer. Op mijn werkdagen gaan de kinderen ook nog naar de opvang, waardoor ik ook echt alle uren weer productief kan zijn. Het fijne van thuiswerken is wel dat je tussendoor een keer een was in de wasmachine kunt zetten, of rond lunchtijd met mooi weer even buiten in de zon kunt zitten.

De printcartridges vliegen er doorheen!

Normaal print ik op mijn werk alles uit wat nodig is, maar met het thuiswerken vliegen de printcartridges er doorheen. Ik heb dus flink gezocht naar een goedkope aanbieder, om te zorgen dat de kosten een beetje beperkt blijven. Dat is tegelijk handig met de kinderen, die regelmatig een kleurplaat uitgeprint willen hebben of toch nog iets voor school moeten oefenen. Ook hadden we van drie kinderen traktaties die door Corona non-food moesten zijn. We kozen uiteindelijk voor een traktatie met Lent(h)e thee, waarbij we zelf een label maakten wat dus ook weer uitgeprint moesten worden en een traktatie met feeënstof waar we een kaartje bij moesten maken. Ook toen waren we blij dat we goedkope inkt hadden!

traktatie feeenstof

Na de zomer

Hoe het na de zomer gaat met het thuiswerken weet ik nog niet. Wat ik geleerd heb, is dat sommige afspraken prima kunnen worden afgehandeld via videobellen. Dat scheelt reistijd en is verloopt vaak ook efficiënter. Wat ik wel heb ervaren, is dat je bij sommige gesprekken aan tafel krachtiger kunt zijn dan online. Ik hoop dus na de zomervakantie een combinatie te kunnen maken. Zeker in de herfst zou het virus weer kunnen oplaaien, dus ik wil voorzichtig blijven. Maar zeker ook wel weer af en toe gesprekken aan tafel gaan voeren. Een mix lijkt me prima. Bovendien vind ik de sociale contacten die je op je werk hebt ook prettig. Mijn gezin is lief, maar soms wil je gewoon eens iemand anders spreken dan je man en je kinderen. Thuiswerken in Coronatijd was in elk geval waardevol om er goeie aspecten uit te kunnen halen.

gezin canadese begraafplaats

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #285
Volgend artikelDe Mazda MX-30, een pareltje onder de EV’s
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in