Foto weekoverzicht Judith #285

regenboog hemaHet was een prachtige en zonnige week! Ik klaag er niet over, want ik kan goed tegen hitte.  Enige jammere was dat ik gewoon moest werken natuurlijk, maar doordat ik veel thuiswerk kon ik af en toe wel even in de zon een kopje thee drinken of lunchen.

Maandag

Het was weer even wennen na zo’n heerlijk weekend Friesland om dan weer vroeg op te staan en te werken. Ik begon maar eens even met een rondje hardlopen. Daarna zat ik de rest van de dag achter de computer, ik had een heleboel online afspraken. De dag vloog voorbij. We hadden niks in huis, dus het avondeten werd omelet met brood, lekker makkelijk. Na het eten kwam Niky en deden we ons wekelijkse wandelrondje van ongeveer 7 km. Ik was heel moe, dus ik ging vroeg naar bed en lag volgens Maik al om 22.00 uur te slapen.

ganzen

Dinsdag

Er stond al een heel jaar een teamuitje gepland op deze dag. Daardoor had ik geen afspraken gemaakt en was de dag dus helemaal leeg. Ik ging om 7 uur ‘s morgens zwemmen en kon daarna lekker wat administratie doen. Tussendoor bakte ik 3 in de pan voor Yuren, Lenthe en Fee, want zij vieren op woensdag Sint Jan op school en dan hoort dat er volgens traditie bij. ‘s Middags kwamen er 3 collega’s bij mij in de tuin een pubquizz doen. Een digitaal teamuitje dus. Ons team was in 7 groepen verdeeld en iedereen was bij elkaar gaan zitten. Verkleden was verplicht, wij hadden als thema oranje boven gekozen. Dus kleurde de tuin oranje, dronken we rosé en Aperol Spritz en aten we paprikachips en oranje paprika met dipsaus. Het was goed georganiseerd en na 5 rondes bleek mijn team nog de winnaar ook! Wat de prijs is, horen we nog…

pubquizzenpubquizz teamuitje

Bloemenkransen voor Sint Jan

Toen mijn collega’s weer weg waren maakte ik een snelle pasta en na het eten begon ik aan de bloemenkransen voor de kinderen. Yuren wilde er geen meer, maar de meisjes wel. Maik bracht de kinderen naar bed, en daarna zaten we nog een poosje buiten in de avondzon met een kopje thee. Heerlijk dit weer!

bloemenkransen st jan 2020chill in de tuin juni 2020

Woensdag

Het was al vroeg erg warm. Maik ging als eerste hardlopen, dus ik deed de ochtendspits en bracht de kinderen naar school. Bloemenkransen mee voor op het hoofd natuurlijk, het was een prachtige dag voor het Sint Jansfeest. Helaas mochten de ouders dit jaar niet aansluiten vanwege Corona. Toen Maik thuis kwam van het hardlopen, ging ik. Ik wilde een duurloop van 12 km doen, maar was nog niet zo zeker dat ik dat vol zou houden. De temperatuur was inmiddels opgelopen tot 24 graden en ik liep bijna de hele route in de volle zon. Toch begon ik er maar gewoon aan. Tot 8 km was het wel te doen. Ik was rustig van start gegaan, zodat ik mezelf met die hitte niet over de kop zou lopen. Na 8 km werd het enorm zwaar. Ik had dorst en geen water bij me. Ook werd het steeds heter in de zon. Ik zei in mijn hoofd een mantra op: opgeven is geen optie! Zo hielde ik het uiteindelijk vol tot de 12 km, maar de tijd was niet echt goed. Aan de andere kant was dat ook niet haalbaar zonder water en bij deze hitte. Ik was supertrots dat ik het uiteindelijk had volgehouden, het was mijn langste afstand ooit.

sint jan bloemen krans goed houden in

sint jan 2020

12 km hardlopen juni 2020

Hittegolf

Na het douchen at ik een bak yoghurt met fruit en ging echte mijn laptop zitten. Het was inmiddels al 28 graden, dus ik zat binnen met de schuifdeur lekker open. Door de warmtepomp die wij hebben, wordt ons huis in de zomer gekoeld en is het dus altijd gewoon 20 graden in huis. Je raakt het zo gewoon, maar het is echt heel fijn als je bij zo’n hittegolf in huis een normale temperatuur hebt. Zo heb je geen ventilator of airco nodig. Ik stopte wat eerder met werken en ging eind van de dag nog heel even in de tuin zitten, wel onder de parasol.

Donderdag

Het was nogal bloedverziekend heet op donderdag. De kinderen waren naar school en Maik en ik aan het werk. We hadden de avond ervoor besloten om deze zomer tòch met de auto op vakantie te gaan, naar Tsjechië. Leek ons gewoon wel eens leuk. Ik wilde graag naar het centrum van Delft om bij de boekenwinkel een reisgids te halen om de route te kunnen plannen. Maik wilde wel even mee in zijn lunchpauze, hij wilde ook koffiebonen halen dus liepen we samen naar het centrum van Delft. Uiteindelijk besloten we om ook maar even te lunchen samen. We vonden een leuk tentje aan de gracht, Lakila Delft. We hebben er heerlijk geluncht, met uitzicht op de meerkoeten die druk bezig waren met het bouwen van een nest. Rond 1 uur waren we weer thuis, en de rest van de middag hebben we weer hard gewerkt. Eind van de middag moesten er overal kinderen opgehaald, dus dat was ook lekker druk. Ondertussen stak Maik de bbq aan.

vis trio rauw lakila

lakila delftLakila terras

Muizen

‘s Avonds was Maik naar boven gegaan en zat ik nog even te werken. Ineens zag ik een muis lopen. Ik had al gezien dat er weer eentje zat van de week, want ik had met schoonmaken wat strontjes gevonden. Nog niet zoveel, dus hopelijk is het er maar eentje. We hebben meteen weer gif neergezet, maar vooralsnog raken ze het niet aan. Ik baal er echt ontzettend van. Twee jaar terug hadden we ze ook in de zomer, toen hebben we alle gaten dichtgemaakt en waren we er vanaf. Blijkbaar hebben ze nu toch weer een nieuw gaatje gevonden, of ergens doorheen geknaagd, dus moeten we op zoek naar die plek om dat ook weer te dichten.

zalm van de bbq

Vrijdag

Nog zo’n bloedhete dag. In de ochtend ging het nog wel, ik zat lekker buiten op de tuinbank en had nog een videobelgesprek van mijn werk. Later heb ik wat zitten experimenteren met mijn nieuwe camera. In de middag vond ik het echt te heet worden. Gelukkig hebben we een warmtepomp en blijft het binnen dan wel aangenaam, maar buiten werd ik echt niet lekker van de hitte. Met Fee moest ik ‘s middags naar de huisarts. Ze ging de laatste dagen zo vaak naar de wc om te plassen en klaagde ook over pijn in haar buik, dat ik twijfelde of ze blaasontsteking had. De huisarts twijfelde uiteindelijk ook. Er waren wel wat spoortjes eiwit in de urine te vinden, maar ook weer niet overduidelijk. En zo’n kleintje kan niet echt goed antwoord geven op vragen. Dinsdag moet ik weer urine brengen en dan gaan ze het op kweek zetten eventueel. Ze heeft dus nog geen antibiotica gekregen. Even afwachten hoe het zich ontwikkelt.

foto's panasonic g90 12-60 mm

foto zweefvlieg

Fee huisarts juni 2020

Zaterdag

Sinds het begin van de Coronatijd had ik mijn ouders niet meer gezien, wel gesproken natuurlijk. Omdat het ook net vaderdag was geweest vond ik het leuk om weer eens naar mijn ouders in Zeeland te gaan, en gelukkig zagen zij dat ook wel zitten. Ik nam champagne voor ze mee, beetje voor vaderdag nog, en homemade focaccia. We hebben ook nog even een rondje door Vlissingen gedaan. Ik was daar al lang niet geweest en we hadden wel zin om daar een ijsje te eten. Zo geschiedde. ‘s Middags klaarde het nog op, dus konden we lekker buiten borrelen. Rond een uur of 7 begon het ineens te plenzen en zijn we naar Rijswijk terug gereden.

ijsje gezin juni 2020champagne juni 2020

zeeuwse bolus juni 2020zoete aardappelfrietjes met truffelmayonaise en parmezaanse kaas

onweer op komst

Zondag

Zondag is zwemdag, ik ging deze ochtend pas om 9.15 uur, omdat er eerder geen plek meer was om te reserveren. Sterker nog, ik had het allerlaatste kaartje van die dag. Het ging best lekker, er waren niet zoveel langzame mensen dus ik kon goed doorzwemmen. Na mijn ontbijt ging ik met Maik naar A Piece of Cake in Den Hoorn. Dit is een heel leuk koffietentje waar je de lekkerste taarten kunt halen. We hadden een halve red velvet cake besteld, dat wilde onze oudste graag. Maandag is ze namelijk precies een jaar geleden voor het eerste ongesteld geworden en dat wilde ze vieren. We bleven meteen op het terras een kopje thee drinken en een proeverij van taartjes eten. Slecht voor de lijn, maar ja, het is weekend he. Volgende week weer een paar balansdagen inlassen 🙂

proeverij a piece of cake

Escape Room spel The Witchery Spell

In de middag deden we met z’n allen een superleuk Escape Room spel. De moeder van een klasgenoot van Lenthe maakt deze en had het meegegeven om uit te proberen. We waren echt verrast, het was heel spannend en ontzettend leuk om te doen. Echt niet makkelijk op te lossen, we zijn er een paar uur mee bezig geweest. Ik heb er een uitgebreide blog over geschreven, mocht dit ook iets voor jou zijn, dan raad ik je aan die te lezen.

the witchery spell escape room spel voor thuis

Vorig artikelEscape Room spel The Witchery Spell
Volgend artikelThuiswerken in Coronatijd
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in