Cadeau voor de juf of meester: de 26 allerleukste!

juffen/meester cadeauHet einde van het schooljaar nadert. Tijd om ons weer eens te gaan verdiepen in een cadeau voor de juf of meester. Dat is inmiddels een ware traditie aan het worden in Nederland. De juffen en meesters hebben immers het hele jaar weer hard hun best gedaan om alle kinderen te laten leren en zichzelf te ontplooien. Bovendien vinden kinderen het zelf altijd leuk om iets mee te nemen voor de juf of meester. Ook voor de kinderen is het een beetje afscheid: volgend jaar een andere klas met meestal een nieuwe leerkracht. Daarom in deze blog: cadeau voor de juf of meester: de 26 allerleukste!

Cadeau juf of meester

Op het internet zijn heel wat creatievelingen die zelfmaak-ideeen hebben om cadeau te doen aan de juf of meester. Het is nog best lastig om met een origineel idee te komen voor een juffen/meester cadeau. Dus ik struinde Pinterest en leuke websites af om een cadeau voor de juf of meester te vinden wat mij aanspreekt. Dit zijn de 26 leukste tips die ik vond!

Stempelje “Like”

Like” stempeltje. Leuk om in te pakken in een doorzichtig zakje, met een lief kaartje voor de juf of meester er in met een persoonlijke tekst er op. In de tijd van Facebooklikes is dat natuurlijk helemaal hip om te geven, de juf of meester zal ontroerd zijn. Dit cadeau voor de juf of meester doet het ieder jaar weer goed.

Gepersonaliseerd cadeau

Gepersonaliseerd bordje van Kijk Mijne. Als juffen/meester cadeau is dit heel geschikt. Laat bijvoorbeeld de hele klas iets tekenen en laat dat op een bordje drukken. Een mooi en blijvend cadeau! De juf of meester kan het hele volgende schooljaar de lunch van dit bordje eten.

Eerste hulp bij onderwijs

EHBO koffer (eerste hulp bij onderwijs) is ook een origineel cadeau voor de juf of meester. Versier een doos en doe er kleine cadeautjes in, zoals een paracetamol voor na een zware dag, boekenbon voor alle mooie verhaaltjes, een pleister voor verdrietjes, een gelukssteentje voor geluk in de toekomst, enz

After school relaxpakket

Dit juffen en meester cadeau bedacht ik ooit een keer zelf. Een after-school relaxpakket: een mooie mand of doos met daarin leuke spulletjes voor de leerkracht om bij te komen in de vakantie. Denk aan: gezichtsmaskertje, zonnebrandcrème, een tijdschrift, zonnebril, slippers, enz.

Drop is altijd goed

Het zit d’rop: een pot gevuld met drop en een lief kaartje voor de juf of meester erbij. Bijna alle juffen en meesters lusten drop, dit cadeau zal dus zeker in de smaak vallen. Misschien vooraf even vragen aan de juf of meester welke drop favoriet is.

Thanks for letting me grow

Bedankt dat je me liet groeien! Een zakje met zaadjes voor de juf, kan ook met een pot met een plantje erin natuurlijk. Dit juffen/meester cadeau zie je wel op heel veel plekken voorbij komen, dus echt origineel zal het niet zijn, maar het blijft toch erg leuk vind ik.

Wijsheid

Thanks for making me wiser. Maak een leuke uil van een papieren zak en doe er een leuk cadeautje in, bijvoorbeeld een plant of een boekenbon. Een uil staat tenslotte symbool voor de wijsheid, dus dit cadeau voor de juf of meester is heel toepasselijk op school en bovendien eenvoudig te maken.

Right

You are just “write”. Een gekleurde pen komt altijd van pas bij juffen en meesters. De tekst maakt het af. Zo’n woordspeling is natuurlijk extra grappig als cadeau voor de juf of meester: de 26 allerleukste!

Tofste juf

De tofste juf of meester. Een zakje met toffees met een zelfgemaakt label er aan. Ook niet heel origineel, want ik kwam deze tip vaak tegen, maar als juffen/meester cadeau toch wel geschikt. Niet te duur, leuk en bovendien gewoon lekker!

Tas

Zie je die juffen en meester altijd slepen met spullen naar school? Een tas komt dus goed van pas! Via de Facebookpagina van Villa Sanseveria kun je hele leuke tassen bestellen met oa de tekst: Juf (of meester) je was fanTAStischvoor! Er zijn nog meer leuke teksten te bestellen, ga zelf maar kijken!

tas juf

Zeg het met bloemen

Gewoon een mooie bloem met een kaartje eraan wordt door elke juf of meester gewaardeerd. Je kind kan het kaartje zelf versieren en er een persoonlijke boodschap opzetten. Dit is een mooie low-budget tip die voor iedereen haalbaar is.

Bijzondere juf of meester

Honing voor een BIJzondere juf of meester is ook eenvoudig te maken. Koop een potje honing in de supermarkt, week het etiket er af en laat je kind een nieuw etiket maken met een tekening van bijtjes. Schrijf er de tekst op: voor een BIJzondere juf of meerster. Dit cadeau is voor kinderen op de Vrije School erg gewild, want zij eten vaak honing.

Bijzondere meester of juf potje honing

Tikkels

Juf of meester, dank dat je me weer een tikkeltje wijzer maakte dit schooljaar! Koop een zak tikkels in de supermarkt. Vul een doosje of jampotje met tikkels, laat je kind een eigen etiket maken en zet er de tekst op “ik ben weer een tikkeltje wijzer”.

Gekleurd schooljaar

Lieve juf of meester, dankzij jou was het een gekleurd schooljaar! Koop voor de juf of meester een setje echt mooie potloden voor in de klas, bijvoorbeeld de kleurreuzen die wij zelf verkopen in onze webwinkel. Pak het mooi in en zet de tekst hierboven erop. Perfect juffen en meestercadeau!

Schone handen

Een hygiënisch juffen en meester cadeau is een zeeppompje met de tekst: bij jou was ik in goede handen. Eventueel met een foto van je kind erbij, dat maakt het extra persoonlijk.

Helpende handen

Handcreme met de tekst: bedankt voor de helpende hand. Juffen en meesters zitten veel met hun handen in het water. Om een afwasje te doen, om verfkwasten uit te spoelen, noem maar op. Voor zachte handen is hancreme dan een uitkomst. Koop een fijne tube, pak deze in en hang er een kaartje aan met de tekst bedankt voor je helpende hand.

Bedankt voor de helpende hand handcreme juf meester cadeau

Watermeloen

Een rijpe watermeloen is heerlijk in de zomer, en nog gezond ook. Geef de juf of meester een hele grote, sappige watermeloen, doe er een mooie strik om en een kaartje: meloen keer bedankt voor dit leuke schooljaar! Een gezond en origineel meester en juffen cadeau!

Homemade jam voor de juf of meester

Zelfgemaakte jam. Van zomerfruit zoals aardbeien of frambozen kun je met de kinderen homemade jam maken. Maak er vervolgens een etiket bij of kaartje wat je er aan hangt, waar je op schrijft: JAMmer dat je volgend jaar mijn juf of meester niet meer bent! Een smakelijk cadeau voor de meester of juf.

JAMmer dat je weggaat jam

Leespakket

Tijdschriftenpakket. Misschien niet zo origineel, maar als ex-juf weet ik wel dat ik dat heel leuk gevonden zou hebben. Doe er een kaartje bij waarop je zet: leesvoer voor de zomervakantie! Een heerlijk afscheidscadeau voor de juf of meester

Muntplantje

Een uitmuntende juf of meester. Ook eenvoudig, maar heel geslaagd: koop een plantje verse munt, laat je kind een aardewerken potje zelf verven en hang er een kaartje aan: Je was een uitMUNTende juf of meester! Dit juffen of meestercadeau kan prima gebruikt worden in gerechten of om thee van te zetten.

Masking Tape

Juffen zijn gek op masking tape, daar kun je namelijk de klas heel leuk mee versieren en tekeningen mee ophangen. Koop een plakbandhouder bij de HEMA en wat rolletjes masking tape. Pak het leuk in. Doe er een kaartje bij waarop je zet: een dikke P(L)AKKERD voor jouw, juf of meester!

Time of my life

Om nog maar in de sfeer van de kruidenplantjes te blijven, een plantje verse tijm is ook een leuk idee. Verpak ook deze weer in een zelfgeschilderd potje en doe er een kaartje bij met de tekst: Thank you for your ti(j)m of I had the ti(j)me of my life!

Party!

Feestpakket: doe een aantal feestartikelen in een doos, zoals een zakje confetti, een feesthoedje, een flesje wijn met een plastic glas, een zakje chips, een slinger enz. en doe er een kaart bij met de tekst: dank zij jou was dit schooljaar een feestje!

Omgevlogen

Het jaar is omgevlogen! Kijk of je leuke spullen kunt vinden met vogeltjes, bijvoorbeeld een vogel gummetje, vogel zeepje, masking tape met vogeltjes en vogelsnoepjes. Pak dat mooi in en zet op het kaartje: het jaar is omgevlogen. Top cadeau voor de juf of meester!

Thee is altijd goed

Maak eigen theezakjes door gekleurde papiertjes in het juist formaat te knippen. Laat de kinderen ze zelf versieren, doe er een zakje thee in en doe alle versierde zakjes in een doosje. Een heel persoonlijk cadeau is dat zo!

Genoten!

Ik heb genoten! Vul een potje met verschillende soorten nootjes en versier ook nu weer met een lintje en eigen etiket. Zet er op: Lieve juf of meester, ik heb genoten van dit schooljaar! Dit soort juffen/meestercadeaus zullen zeker gewaardeerd worden.

Meer tips

Extra tip: Andreasnotebook heeft 50 leuke (gratis) printables op een rij gezet. Wel allemaal in het Engels, maar sommige zijn prima bruikbaar en andere misschien om te bouwen naar een Nederlandse versie. Voor wie last minute nog een cadeau voor de juf of meester zoekt.

Naast deze leuke juffen/meester cadeaus hebben we nog meer leuke blogs met tips geschreven. Wil je bijvoorbeeld liever zelf aan de slag met je kind? In deze blog vind je een heel leuk DIY juffen/meestercadeau! En bij Plint bestel je een prachtige A4 poster met een mooi gedicht op een klembord.

Veel plezier met de voorpret en het geven!

juffen cadeautjes

Datum beoordeling
Beoordeeld bericht
Afscheidscadeautjes einde schooljaar juf of meester
Aantal sterren
51star1star1star1star1star
Vorig artikelMad in Belgium
Volgend artikelZes te gekke zomerjurkjes!
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in