Thunderbirds Are Go!

thunderbirds-are-goKijk, ik heb echt geprobeerd Yuren weg te houden van pistolen, spiderman, pokemon en dat soort figuren. Ik hou namelijk meer van verantwoord, houten speelgoed. Maar ja. Toen ging hij naar school. Vlogen de “piew piew piew” en termen als Thunderbirds Are Go! ineens rond mijn oren. Voor zijn eerste kinderfeestje kreeg hij een zwaard, een plastic geweer en allerlei gevaarlijke monsters die je kon ombouwen naar auto’s en weer terug.

Lichtjes in zijn ogen

Toch zag ik lichtjes in zijn ogen. Hij glunderde bij de aanblik van al die prachtige cadeaus. Nu was ook híj de trotste bezitter van al dat speelgoed dat mama niet in huis wilde hebben. Nu was het er toch. Hij voelde zich de koning te rijk. Ik besloot ter plekke: ach. Als hij er gelukkig van wordt… En gelukkig, dat was hij. Mooier speelgoed bestaat er niet, in zijn ogen.

Feestdagen

Dat was zijn verjaardag. Inmiddels leven we in november en staan de feestdagen op de stoep. De speelgoedgidsen zijn door oma verzameld en keurig hier thuis afgeleverd, zodat de kinderen zich kunnen uitleven met schaar en lijm om een verlanglijstje te maken. Yuren weet precies wat hij wil. Thunderbirds Are Go!

Thunderbirds Are Go

Oke, voor iedereen die niet weet (koester dat!) wat Thunderbirds Are Go is, leg ik het even uit. Thunderbirds Are Go is een populaire animatieserie. Zodra je de kinderen een keer zonder toezicht televisie laat kijken kom je er vanzelf achter. De avonturen van deze actiefiguren hebben namelijk een enorme aantrekkingskracht op jongetjes.

Gloednieuwe serie actiefiguren

Precies voor de feestdagen hebben al die jongetjes geluk: er is namelijk een gloednieuwe serie actiefiguren en speelsets van Thunderbirds Are Go.  Deze set heeft niet alleen de meest populaire figuren, maar ook hun supersonische voertuigen en zelfs Tracy Island. Alle voertuigen hebben beweegbare delen en maken levensechte geluiden, om de avonturen nóg spannender te maken. Zo maakt de Thunderbird 3 echte raketgeluiden en kun je zijn armen spreiden om dingen op te pakken. Nou, je snapt, Yuren was niet gewoon blij toen deze set bij ons door de postbode gebracht werd, hij ging compleet uit zijn dak. Alles moest meteen in elkaar gezet worden. Stickers geplakt, batterijen erin en spelen maar.

action-thunderbirds-go

Avonturen

Inmiddels beleeft Yuren dagelijks grote Thunderbirds Are Go avonturen. Lenthe doet vaak ook mee. De legiotafel wordt de basis van de Thunderbirds en ze vliegen door de woonkamer met hun raketten. Soms zet ik het geluid uit. Of ik laat ze boven spelen. Maar als ik zie hoeveel plezier Yuren heeft van zijn Thunderbirds set denk ik wel: ach, af en toe een minder verantwoord cadeau moet gewoon kunnen… Ik zie hem immers zo graag met die lichtjes in zijn ogen…

Kopen

Heb jij thuis ook zo’n superheld die blij wordt van dit speelgoed? Dan ga ik je nu vertellen waar je het kunt kopen, zodat je jouw stoere kerel ook met twinkelende oogjes kunt zien na de feestdagen. Oa bij bol.com koop je deze set.

thunderbirds

Vorig artikelDrie hele bijzondere adventskalenders
Volgend artikelWinnen! Een cool setje met lipbalsem van Young Beauty!
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in