Hoe combineer je een industriële stijl?

Hoe combineer je een industriële stijl?Hoe combineer je een industriële stijl? Als je van een industriële look & feel houdt, zijn er genoeg mogelijkheden om je woonkamer tof in te richten. Opvallend is, dat de meeste mannen van industrieel houden. Regelmatig zie je dan ook dat de inrichting soms een compromis is tussen het industriële waar de man van houdt, en een andere stijl waar de vrouw van houdt. Gelukkig kan het prima met de meeste stijlen samen, ik vind het zelfs erg mooi vaak, dat stoere in een woonkamer. In deze blog ga ik vertellen hoe je een industriële stijl combineert met andere stijlen.

Hoe combineer je een industriële stijl met andere stijlen?

Een kenmerk van industriële meubels is dat er vaak hout en zwart staal met elkaar gecombineerd wordt. Het voordeel van deze kleuren en materialen, is dat ze vrij neutraal zijn. De kleur van het zwarte staal en het bruine hout past bij eigenlijk alle kleuren. Dus of jouw huis nou wit, pastel, naturel of felgekleurd is: industriële matcht eigenlijk altijd wel. Maar hoe combineer je een industriële stijl? Dat blijkt eenvoudiger dan je denkt!

Industriële kasten

Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om industriele kasten te combineren met een sfeer van Scandinavisch design. Dat stoere met het strakke past heel goed. Ook bij een landelijke stijl kun je prima robuuste meubelstukken matchen. Een mooie mix is daarbij wel belangrijk, dus wissel het af. Houd je zelf ook erg van industrieel, dan kun je ook een moderne inrichting met industriële meubels combineren. Zeker als het huis zich er voor leent, kan dat perfect passen. Denk aan een oude fabriek die je omtovert tot woonhuis, een oude school of een kerk. Ik heb al heel wat prachtige voorbeelden voorbij zien komen en stiekem zou ik best zo’n tof gebouw willen ombouwen.
industriele wandkast

Design items in combinatie met industrieel

Er bestaan ook hele leuke industriële vitrinekasten, die je vol kunt zetten met mooie design items. Ik vind het bijvoorbeeld heel leuk om zo’n stoere witte kast tegen een mooie wand aan te zetten en vol te zetten met prachtig modern keramiek en bijzondere design vazen. Het geeft je interieur een robuuste, maar toch originele uitstraling. Zo is iedereen tevreden. Jij kunt de mooie items kwijt die je man waarschijnlijk maar prullaria vindt, en hij is in zijn nopjes met de industriële look van de kast.
industriele wandplank

Stalen deuren

In een huis met een industriële sfeer zal metaal niet ontbreken. Een stalen deur is een perfecte eye-catcher in je interieur en past goed bij robuuste meubels met een stoere uitstraling. Je ziet momenteel veel stalen deuren, meestal zijn ze zwart gepoedercoat, maar ook wit is tegenwoordig mogelijk.

Accessoires

Wil je liever geen opvallende industriele meubels, dan kun je ook juist kiezen voor accessoires. Denk aan lampen, wandplanken, klokken, spiegels en nog veel meer items die je in deze stijl kunt aanschaffen. Je kunt ook kiezen om deze toffe fabriekssfeer juist alleen in je woonkamer terug te laten komen. Of juist de gang of je slaapkamer.

Metalen wandrekken

Zelf houd ik erg van metalen wandrekken. Ik vind het werkelijk een sieraad op de muur, je kunt er allerlei mooie items op kwijt. Denk aan plantjes, mooie vazen, kaarsen, potjes, schilderijen met posters, beeldjes en nog veel meer dat je wenst uit te stallen. Hieronder zie je een voorbeeld van zo’n rek. Het is gecombineerd met behang van de Kwantum en een tof industrieel lampje.

Heb jij een industrieel interieur?

Ik vind het altijd leuk om bij anderen binnen te kijken. Heb jij een tof industrieel interieur? Of tips om antwoord te geven op de vraag: hoe combineer je een industriële stijl? Ik zie graag je foto’s, zodat ik deze weer kan delen ter inspiratie.
industrieel rek
Vorig artikelVerzorgingsproducten, probeer eens iets nieuws!
Volgend artikelZomerse kabeljauwschotel op provencaalse wijze
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in