Tips om je logeerkamer een boost te geven

Wie vaak mensen te logeren heeft, zal het misschien handig vinden om een logeerkamer in te richten. Zo hoef je niet telkens opnieuw luchtbedden op te pompen en slaapzakken uit de kast te trekken. Als je niet genoeg ruimte hebt, is het misschien handig om een kamer de functie van werkkamer èn logeerkamer te geven. Natuurlijk wil je wel graag dat het er leuk uit ziet. Daarom in deze blog tips om je logeerkamer een boost te geven.

Tips om je logeerkamer een boost te geven

Wij hebben geen ruimte voor een werkkamer en logeerkamer, dus combineren wij deze kamers. Afsluitbare archiefkasten van Albeka zijn bijvoorbeeld heel handig om je ordners in op te ruimen. Deze kasten kunnen op slot, zodat je gasten niet bij je persoonlijke spullen kunnen als ze in je logeerkamer verblijven. Bovendien ziet het er opgeruimd en netjes uit, waardoor je niet eens in de gaten hebt dat de ruimte ook een werkkamer is.

Lees ook: Make over van de overloop

Een lekkere tafel

Normaal gesproken werk je waarschijnlijk aan een bureau, maar als je de functie logeerkamer en werkkamer combineert, is het handig om voor een fijne tafel te kiezen. Wie weet heb je geluk bij de Kringloopwinkel en scoor je daar een oude eettafel, die je met een wit verfje weer als nieuw maakt. Een tafel is fijn voor je gasten, want daardoor heeft je werkkamer echt de look & feel van een logeerkamer. Zelf kun je er heerlijk aan werken als je geen gasten hebt.

Kies voor een slaapbank

In plaats van een bed, is een slaapbank ideaal voor een logeerkamer. Zeker als je hier ook klanten ontvangt als je geen logées hebt. Er zijn tegenwoordig genoeg slaapbanken te koop, waarvan je echt niet ziet dat het een slaapbank is. Een paar mooie kussens uit een designwinkel erop en je hebt een perfecte plek om te loungen, je klanten koffie te serveren. Heb je gasten, dan klap je ‘m zo uit en tover je er een logeerbed van.

Planten

Het is ontzettend goed om planten in huis te hebben. Dit bevordert de luchtkwaliteit en helpt je om beter te concentreren. Bovendien is dat urban jungle gevoel altijd fijn. Het maakt je vanzelf productiever. Planten in de logeerkamer zuiveren de lucht na een nacht met gasten. Zo kun je na het opruimen van het logeerbed en het vertrekken van je gasten weer met een fris gevoel in de logeerkamer werken.

Mooie accessoires

Wil jij je logeerkamer annex werkkamer een èchte boost geven? Investeer dan in een paar mooie accessoires. Denk aan een tof plaid, een paar mooie kandelaars met kaarsen, een vaas verse bloemen. Het hoeft niet veel te zijn, want less is more, maar het maakt je logeerkamer echt veel levendiger en gezelliger.

Kinderkamers

Als je nu toch bezig bent met het restylen van de ruimtes in je huis, dan kun je misschien ook nog iets met de kinderkamers. Complete kinderslaapkamers bij Woonenzo.nl  zijn kant en klaar te koop en het bekijken van de mooie foto’s geven misschien al veel inspiratie. Hang wat persoonlijke foto’s of posters op, kies voor een paar mooie items en je hebt zo een heel andere kamer!

Vorig artikelInspiratie voor een metamorfose van je tuin in het voorjaar
Volgend artikel5 weetjes over sieraden
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in