Inspiratie voor een metamorfose van je tuin in het voorjaar

Ik weet niet hoe het met jullie is, maar ik heb echt ontzettend veel zin in het voorjaar. Na de maand januari ben ik helemaal klaar met kou en sneeuw. Ik wil die schuifpui weer open en een kop thee kunnen drinken in de voorjaarszon! De tuin is ook helemaal kaal en somber: tijd dus om deze weer gezellig te maken. Daarom een artikel met inspiratie voor een metamorfose van je tuin in het voorjaar.

Inspiratie voor een metamorfose van je tuin in het voorjaar

Ik barst van de ideeën om onze tuin een update te geven. Dit jaar wil ik eindelijk dat schuurtje. Dat is nog best en klusproject, vooral omdat ik een speciaal idee heb wat ik nergens kan vinden bij de kant en klare schuurtjes. Het schuurtje moet namelijk groot genoeg zijn om er zes fietsen in kwijt te kunnen, Maiks gereedschap en het kinderspeelgoed, maar ik wil er aan de kant van ons grasveld een bankje ingebouwd hebben. Zodat we daar lekker in de schaduw kunnen zitten als het hoogzomer is. Het lijkt me heel fijn als dat dit jaar eindelijk gerealiseerd kan worden.

Nieuwe planten

Eigenlijk wil ik het liefste veel nieuwe planten. De vijg en de appelboom hebben de winter waarschijnlijk wel overleefd, maar ook een heleboel planten niet. Het wordt tijd dat die het veld ruimen en we bij het tuincentrum weer lekker nieuwe planten halen. Het liefst met wat bloemen erin voor de kleur.

Accessoires

Kussens doen het altijd goed. Net als een plaid. Je ziet bij diverse winkels al leuke accessoires in de etalage staan, van dienbladen tot tuinlantaarns en van vazen tot fijne stoelen. Ik heb heel veel zin om weer een totaal andere look & feel te creëren met een paar simpele accessoires die ik aanschaf. Dat hoeft helemaal niet zoveel geld te kosten en je hebt er de hele zomer plezier van.

Een nieuwe parasol

Onze parasol is deze winter een paar keer gevallen door de storm en de stok is helemaal verbogen. Toch zijn ze wel een must, wat je deze beschermen jezelf tegen de zon met een parasol. Het kan namelijk in onze tuin flink heet worden als het hoogzomer is, er is dan bijna geen schaduwplekje te vinden.

Hangmatten

Een hangmat is ook fijn om te hebben. Hier kun je heerlijk in wegdromen en het ziet er meteen leuk uit. Vaak zijn hangmatten lekker kleurrijk en doen ze je denken aan tropische oorden. Een boek erbij en schommelen maar!

Groene vingers

Wie een beetje groene vingers heeft kan trouwens ook de tuin in. Er is genoeg te doen in het voorjaar. Denk aan het bemesten van je planten, verpotten van planten die de winter hebben overleefd, struiken snoeien, mos uit het gras halen, het gras bemesten. Laat je in het tuincentrum adviseren over het aanschaffen van de juiste planten in de lente, zodat je tuin alvast voorjaarsprooi is.

Vorig artikelDry januari met Vinada alcoholvrije wijn
Volgend artikelTips om je logeerkamer een boost te geven
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in