Zo ontwerp je een hippe keuken voor jouw nieuwe woning

Zo ontwerp je een hippe keuken voor jouw nieuwe woningKrijg je binnenkort de sleutels van je nieuwbouwwoning? Tijd om alvast enige keuken inspiratie op te doen! Niet alleen handig bij het ontwerpen van keukens voor een nieuwbouwwoning, maar ook wanneer je de bestaande keuken in huis wilt renoveren. Kies je voor een strakke, moderne keuken in een donkere kleur? Ga je wellicht voor een landelijke keuken met het gebruik van robuuste houten keukenkasten? In dit artikel vind je alvast wat inspiratie voor jouw nieuwe keuken. 

Lees ook: Welke spoelbak kies je voor een nieuwe keuken?

Tip: kijk ook eens op de websites van keukenzaken. Je vindt er foto’s van de verschillende modellen en stijlen keukens waaruit je kunt kiezen. Het geeft een goed beeld van de mogelijkheden die je tegenwoordig hebt.

Maak van de keuken in huis een sociale ruimte 

Door te kiezen voor een keuken met kookeiland, kun je een kleine bar creëren. Laat een deel van de onderzijde van het kookeiland open, zodat je hier twee of drie barkrukken aan kunt plaatsen. Naast een keuken met kookeiland, creëer je een bar ook aan het uiteinde van een L- of bijvoorbeeld U-keuken. Niet iedere keuken biedt voldoende ruimte voor een kookeiland. Met een bar in de keuken maak je van deze ruimte een sociale plek in huis. Het biedt je de mogelijkheid om tijdens het bereiden van het eten bij te praten met je partner en kinderen. 

Wees niet bang voor het gebruik van donkere kleuren 

Bij het samenstellen van het interieur en bijvoorbeeld de afwerking van wanden in huis, wordt vaak al snel voor lichte kleuren of pasteltinten gekozen. De kans dat een dergelijke keuze tegenvalt is immers klein. Wees in het geval van de keuken niet bang om juist bewust voor donkere kleuren te kiezen. Een zwarte keuken behoort tot de laatste trends! Je kunt een zwarte keuken van verschillende goudkleurige accenten voorzien; het geeft de keuken een bijzonder luxe, chique uitstraling. Middels enkele grote kamerplanten kun je een donkere keuken van meer kleur voorzien. 

Keukens met natuurlijke materialen 

Niet alleen een donkere keuken behoort tot de laatste trends. Ook het gebruik van verschillende natuurlijke materialen in keukens is populair momenteel. Denk bijvoorbeeld aan een keukenblad van beton in een landelijk ingerichte keuken, of een keukenblad van composiet en graniet in een moderne, industriële keuken. In plaats van het gebruik van donker composiet of graniet, kun je in een moderne keuken ook voor een keukenblad met marmerlook kiezen. 

gietvloer keuken

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #439
Volgend artikelHotel chique stijl bruist in huis
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in