Tips om stijl haar gemakkelijk te krullen

Tips om stijl haar gemakkelijk te krullen pixabayHeb je van jezelf steil haar, maar vind je krullen ook mooi? Geen probleem, want dit is iets wat je zelf kunt doen. Als je dit nog niet eerder gedaan hebt, weet je misschien niet precies hoe je te werk gaat. Gelukkig zijn er verschillende manieren om steil haar te krullen. In deze tekst hebben wij er een aantal voor je op een rijtje gezet. Doe er je voordeel mee!

Lees ook: Hoe kies je de juiste kappersschaar?

Krultang
Wie op zoek gaat naar manieren om steil haar te krullen, komt waarschijnlijk al snel bij een krultang uit. Niet gek, want dit hulpmiddel wordt door veel vrouwen gebruikt om een slag in het haar te krijgen. Heb je zo’n apparaat in huis? Begin dan niet direct met krullen, maar was en droog je haar eerst. Zet de krultang er vervolgens in en wikkel je haar er naar buiten omheen tot je bijna bij de aanzet bent. Haal de krultang vervolgens voorzichtig uit je haar. Als je het goed gedaan hebt, komt er vrijwel direct een slag in.

Stijltang
Heb je geen krultang, maar wel een stijltang? Dan denk je misschien dat het niet mogelijk is om je haar hiermee te krullen. Dit is wel degelijk het geval, maar het kost je alleen wel wat meer tijd en moeite dan met een krultang. Begin altijd bij de aanzet en draai de lok vervolgens een paar keer om de stijltang heen. Trek de tang daarna voorzichtig naar beneden en er zit een slag in je haar. Voordat je krullen met een stijltang onder de knie hebt, moet je vaak wel een tijdje oefenen.

Gebruik je regelmatig een krul- of stijltang? Dan kan je haar uitdrogen of beschadigen. Verzorg het daarom regelmatig met een geschikte shampoo, zoals Goldwell Rich Repair. Naast verzorging van het haar zorgt deze shampoo er ook voor dat de haarkleur langer behouden blijft.

Föhn
Als je geen krul- of stijltang in huis hebt en niet van plan bent er eentje te kopen, kun jij je föhn gebruiken om krullen in steil haar te krijgen. Was je haar eerst goed en vergeet niet om een heat protector te gebruiken. Neem vervolgens de föhn in je ene hand en een borstel in de andere. Plaats de borstel bij de aanzet en draai hem voorzichtig terwijl je de föhn erop richt. Ga net zolang door tot de lok volledig droog is en verplaats de borstel telkens langzaam iets naar beneden. Hier kan je natuurlijk ook een föhn borstel voor gebruiken.

Papillotten
Lukt het je niet om steil haar te krullen met een föhn en wil je geen krul- of stijltang kopen? Dan bieden papillotten mogelijk uitkomst. Hiermee krijg je krullen zonder dat je warmte nodig hebt. Was je haar eerst, breng conditioner aan en droog het. Kam je haar vervolgens en breng stylingmousse of krullencrème aan. Rol de papillotten nu in je haar en buig ze op hun plek. Spray je haar in met haarlak en ga slapen op een satijnen kussensloop. De volgende ochtend haal je de papillotten eruit en zit er een mooie slag in je haar.

Vorig artikel8 x leuke blotevoetenpaden in Nederland en België
Volgend artikelDe 3 hipste vloeren van 2024
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in