Tips om goedkoop een nieuwe outfit te shoppen

juut jurkIk hou er van om regelmatig nieuwe kleding te kopen. Ik ben snel verveeld, als ik jurken of shirts te vaak aan heb, ben ik ze beu. Andersom werkt ook wel hoor, als ik ze lang niet draag en ineens weer aantrek, is het soms net of ik iets nieuws aan heb. Toch, ik heb wel de behoefte om eens per maand iets nieuws te kopen. Dat kan echter behoorlijk prijzig zijn, daarom zoek ik altijd manieren om op een zo goedkoop mogelijk manier een nieuwe outfit te kunnen scoren. En dat lukt me, kan ik je vertellen! Hoe? Dat ga ik je uitleggen in deze blog. Tips om goedkoop een nieuwe outfit te shoppen!

Tips om goedkoop een nieuwe outfit te shoppen

Je ziet mij op social media misschien best regelmatig met iets nieuws. Dat klopt. Niet alles daarvan heeft veel geld gekost. Als dat zo zou zijn, dan zou ik mijn hypotheek waarschijnlijk niet meer kunnen betalen. Geen goed plan! We wonen juist zo fijn in dit huis. Dus moet ik andere manieren zoeken om nieuwe kleding te shoppen voor mezelf en de kinderen. Hieronder ga ik uitleggen hoe ik nieuwe outfits kan scoren, zonder daar de hoofdprijs voor de hoeven neerleggen.

Shoppen in de sale

De eerste tip die ik heb: shoppen in de sale! Ik ben afgelopen zaterdag met mijn dochter Sterre de stad in geweest om de profiteren van de uitverkoop. Zij was de afgelopen maanden enorm gegroeid. Alles was te kort: broeken, leggings, rokjes en jurken. Dus gingen we wat winkels in en konden goed voor haar slagen. Zelf shop ik graag online. In de Gabor sale kun je nu bijvoorbeeld mooie nieuwe schoenen scoren. Zo ben ik al tijden op zoek naar rode sandalen voor onder mijn rode jurk en rode rokje. Laten ze die nou toevallig net met een leuke korting in mijn maat hebben! Voor een nieuwe outfit zag ik bij Studio Anneloes mooie shirts en jurken. Wie nog durft te wachten, kan misschien nog wat extra korting krijgen, maar dan heb je wel kans dat sommige items al verkocht zijn. Goed in de gaten houden dus! Naast deze webwinkels zijn er natuurlijk nog veel meer die hun zomercollecties in de uitverkoop gooien. Zeker met deze regen. Kun jij mooi van profiteren dus!

Ruilen

Het klinkt misschien gek, maar ruilen is best een prima optie. Als je vriendinnen hebt met ongeveer dezelfde maat, zijn zij misschien sommige jurken ook wel beu. Of probeer het via social media. Zet een jurk waar jij op bent uitgekeken in je Insta Stories en vermeld de maat. Vraag er geen geld voor, maar vraag wie een leuke jurk in dezelfde maat voor jou heeft! Je kunt ook een ruilfeestje voor je vriendinnen organiseren. Hartstikke hip èn bovendien duurzaam. Koop wijn, chips en andere lekkere hapjes en zet een gezellig muziekje op. Wedden dat het supergezellig wordt?! Er zijn landelijke initiatieven die je kunnen helpen bij het ruilen van kleding, zoals bijvoorbeeld de website Nudge.

De Kringloopwinkel

Er zijn heel veel mensen die geen kleding ruilen, maar het gewoon bij de Kringloop brengen. Ook hele gave merkkleding. Ik heb het zelf ook best vaak gedaan. Vooral van de kinderen breng ik de merkkleding regelmatig naar de Kringloop. Het ligt hier dan meestal maar te liggen, stapelt zich steeds meer op en ik vind het fijn te weten dat iemand anders er weer plezier van heeft. Soms loop ik er zelf binnen en zie ik opeens een ontzettend gaaf jurkje hangen, of een paar broeken die afgedankt zijn. Voor een paar euro ben ik dan klaar en heb ik iets moois te pakken. Kan ik zo blij van worden. Mijn schoonmoeder is er trouwens nog beter in dan ik. Die kwam gisteren weer met 3 paar zilveren oorbellen aan die ze daar gevonden had voor een habbekrats. Ik, Sterre en Lenthe hebben nu dus allemaal nieuwe oorbellen voor nop!

Marktplaats

Vergeet ook Marktplaats niet. Hoewel je er dan natuurlijk wel wat meer voor moet betalen dan bij de Kringloop, kun je er nog steeds merkkleding voor een fijne prijs scoren. Vaak van een wat ouder seizoen, maar wat maakt het uit? Het fijne aan Marktplaats vind ik, dat je kunt zoeken op een bepaald type broek of jurk, of op merk en zelfs meteen op de juiste maat. Je kunt ook zoekopdrachten instellen. Zo had ik ooit eens een jurkje (zie de foto hieronder) gezien dat ik veel te duur vond. Ik had een zoekopdracht ingesteld op Marktplaats. Een paar maanden later kreeg ik ineens een melding dat het betreffende jurkje er op was gezet. Ik heb het meteen gekocht, voor ongeveer een tiende van de nieuwprijs. Superblij mee, en ik draag het nog steeds veel in de zomer.

Ik hoop dat jullie mijn tips om goedkoop een nieuwe outfit te shoppen goed kunnen gebruiken!

enjoy the sun 2019

Vorig artikelCreatief zijn met de kleine badkamer
Volgend artikelInspiratie voor een outdoor avontuur met kinderen
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in