De 3 hipste vloeren van 2024

Hipper dan hip, een pvc visgraat vloer2024 brengt een hoop nieuwe trends met zich mee, ook als het om vloeren gaat. Er zijn een aantal vloeren die echt populair zijn en andere die eraan komen. Benieuwd welke vloeren je dit jaar overal gaat zien? We hebben de nieuwste vloerentrends voor je op een rijtje gezet. Lees verder en laat je inspireren!

Visgraat vloeren

Tegenwoordig zijn visgraat vloeren erg in trek bij iedereen die een nieuwe vloer wil. Maar wat is een visgraatvloer precies? Het gaat eigenlijk gewoon om de legwijze van de vloer, waarbij korte plankjes zo worden gelegd dat ze een hoek met elkaar vormen en samen een patroon maken dat lijkt op de graten van een vis. Dit patroon komt oorspronkelijk uit Italië en wordt al gebruikt sinds de 16e eeuw. Je hebt de keuze uit Klik PVC, hout of laminaat. Het maakt in principe niet uit, maar je ziet dat visgraat overal terugkomt en het is mega populair. Heel veel mensen kiezen voor een visgraatvloer omdat het sfeervol is, je huis er chic van wordt en het gewoon mooi is.

Hongaarse punt vloer

Een Hongaarse punt vloer lijkt wel wat op een visgraatvloer, maar is net even anders en speciaal. Bij dit type vloer liggen de planken schuin onder een hoek van 45 of 60 graden. Op deze manier ontstaat er een zigzagpatroon. De planken worden aan de uiteinden schuin afgesneden zodat ze mooi in elkaar passen en samen een V-vorm maken. Dit heet ook wel een ‘sergeantstreep’ en ziet er strak uit. Het geeft je huis een rustige en nette vibe en is perfect voor allerlei kamers. Het lijkt misschien op visgraat, maar het grote verschil is dat bij visgraat de planken recht op elkaar staan onder een hoek van 90 graden, waardoor het patroon wat smaller is dan bij een Hongaarse punt.

Betonlook vloer

Een betonlook vloer is een toffe en moderne keus voor je huis. Het ziet eruit als echt beton, maar is eigenlijk van kunststof gemaakt. Je krijgt dus wel die mooie beton vibe, maar dan met alle voordelen van kunststof: sterk, comfortabel en het gaat superlang mee. Je kunt vaak ook helemaal zelf kiezen hoe jouw betonlook vloer eruit gaat zien. Er zijn verschillende opties voor afwerking en kleur. Je kunt altijd eens even naar een showroom gaan om alle verschillende vloeren te bekijken en aan te raken. Op die manier zul jij een weloverwogen keuze kunnen maken voor jouw huis!

Vorig artikelTips om stijl haar gemakkelijk te krullen
Volgend artikelProgramma’s terugkijken: genieten in je eigen tijd!
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in