10 x echte jongenscadeaus

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik vind het soms best lastig om voor Yuren èchte jongenscadeaus te verzinnen. Anders dan bijvoorbeeld lego enzo hè. Dat heeft ie namelijk al zoveel. Dus ik ben op zoek gegaan naar echt leuke jongenscadeaus. Die ook een beetje origineel zijn.

10-jongenscadeaus

 1. Een XL knutselpakket speciaal voor jongens kwam ik tegen in de webwinkel van Piece of Make. Het bevat voldoende materiaal voor uren knutselplezier, en is precies afgestemd op jongens in de leeftijd van ongeveer 5-12 jaar. Er hangt wel een aardig prijskaartje aan, maar dat schijnt alsnog 20 euro goedkoper te zijn dan wanneer je de materialen los zou kopen.
 2. Het moment dat je kleintje de eerste stappen wil zetten is altijd weer bijzonder. Een blokkenkar is dan een handig hulpmiddel. Nog veel leuker vind ik deze look-a-like VW busjes als loopkar! Voor stoere minikerels een echte musthave!
 3. Kijk, ik weet inmiddels: jongens houden van schieten. En ik hou d’r niet van. Dus deze katapult is een soort van gulden middenweg. De foamballetjes zullen geen pijn doen, het is geen pistool of geweer waardoor het enigszins onschuldig blijft. Een beetje nostalgisch doet het ook aan, zo’n katapult. Want die schietbehoefte is natuurlijk van alle tijden…
 4. Een verrekijker vinden de boys ook leuk. Eindeloos spieken bij de buren, vogeltjes kijken of op het strand boten ver op zee dichtbij halen. Een mooi cadeau voor weinig geld, maar succes verzekerd.
 5. De flexibele wegdelen van Way to Play zijn een toptip voor jongens. Ze zijn namelijk overal te gebruiken! Er zijn onderdelen voor kleine budgetten en onderdelen voor grote budgetten. Wij hebben inmiddels 2 dozen en die worden regelmatig uit de kast getrokken. Hele steden worden er gebouwd, in de woonkamer, de slaapkamer en in de zomer ook buiten in de tuin of op het strand. Way to Play verveelt nooit! (en psst, er is nog een kortingscode geldig voor èn gratis verzenden, èn 10% korting!)
 6. Jongens zijn ook gek op tenten, maar dan niet op de meidenmanier. Nee, jongens willen een stoere tipi voor hun indianenspel! Compleet met hoofdtooi, kruisboog en verkleedpak. Dus.
 7. De gekste monsters maak je met hamertje tik. Passen, meten, timmeren, klaar! Maak een monster van de voorbeeldkaarten, of ga lekker creatief zelf aan de slag. Goed om de fijne motoriek te oefenen!
 8. Jongens die altijd al op het podium hebben willen staan zullen deze gitaar fantastisch vinden. Optredens worden voorbereid en ingepland, de familie mag als publiek op de bank en daar is de ster!
 9. Experimenteren is aan jongens ook wel besteed. En dan liever begeleid, dan dat ze stiekem met dingen uit je huis aan de slag gaan. Deze doos is een mooi instrument om aan de slag te gaan met diverse wetenschappelijke activiteiten. Allemaal milieuvriendelijk! Vanaf ongeveer 8 jaar kunnen ze het zelf, anders samen met een van de ouders.
 10. Als je jongens vraagt wat ze willen worden, zeggen ze steevast piloot of brandweerman. Deze set met 15 houten figuurtjes in het brandweerthema zal elke kleuter verrassen. De doos is de kazerne, multifunctioneel dus. Iets om steeds weer uit de kast te trekken en te dromen over later, als je groot bent en je het vuur ècht mag blussen!
Vorig artikelDe mooiste landschappen vind je in IJsland!
Volgend artikelTop gadgets voor hem, haar en de kids!
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

1 REACTIE

 1. Leuke top tien! Vooral de catapult, benieuwd hoe dat in huis ontvangen wordt…..Onze houten racebaan zou er ook mooi tussen passen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in