Trondheim en Røros, een paar dagen winterwonderland

Begin december was ik een paar dagen in Trondheim en Røros, Noorwegen. En wat was dát gaaf. Trondheim ligt op 2 uurtjes vliegen van Amsterdam en als je het combineert met Røros heb je een gouden combi. De dynamiek van de stad en het winterwonderland van Røros: ideaal!

Highlights Røros
Het gevoel wat je krijgt als je in Røros bent is bijna niet te beschrijven. Is het winter wonderland? Is het een sprookje? Of is het zo’n schudbol met sneeuw waar je in bent beland? Pak vanaf Trondheim de trein en ga er gewoon heen. En geniet! Want geloof me, de reis erheen is al een highlight op zich!

20151206_093923000_iOSIn Røros weten ze wat lekker bier is en het wordt daar ook plaatselijk gebrouwd. Wij proefden de locale biertjes terwijl er enthousiast werd verteld over de kleine bierbrouwerij die in het pand zelf gevestigd is. Heel bijzonder! En van drinken krijg je honger! Dus kwam het even mooi uit dat boven de bierproeverij het bekende restaurant Verthuset gevestigd is.

20151206_195126000_iOS

Het is alsof je 50 jaar terug bent in de tijd bij Solheim Pensjonat. Dit gave pension is geheel retro ingericht en wordt gerund door 5 vrouwen die vol passie dit kleine hotelletje zijn gestart. We hebben er niet geslapen, maar wel genoten van een fantastische (en gezonde!) koolsoep.

20151206_115156504_iOS

Huskytocht
Een van de hoogtepunten van onze trip was een tocht met huskyhonden. We deden dat onder begeleiding van Alaskan Husky Tours. In meerdere opzichten een onvergetelijke ervaring in de sneeuw. Ook al gaan de honden niet heel hard, houd er wel rekening mee dat het best een beetje spannend is om te doen!

20151207_093309000_iOS

Highlights Trondheim
Eten op de topverdieping van het Clarion Hotel is een hele gave ervaring en o, o o, wat was de cocktail lekker. Op het menu van het restaurant vind je klassieke Scandinavische gerechten, gecombineerd met Amerikaanse en Aziatische smaken. En leuk, we keken op het mooi verlichte Rockheim museum, waar we eerder die middag een bezoek hadden gebracht.

20151205_212748332_iOS

Mathal Trondheim is ook een bezoek waard. Het is een onlangs geopende foodhall in het centrum van de stad. Je kunt er eten, maar ook traditionele en lokale producten kopen. Wij troffen er een prachtig gedekte tafel vol met glazen; we ging biertjes proeven! Heb jij wel eens bier geproefd met koffie-smaak? Geloof me, dat smaakt heel bijzonder! En weet je wat zo gaaf is aan hun concept? Producten die over de datum dreigen te raken in de winkel, verwerken ze in het restaurant. No waste at all!

Hip & Hot - Mathal

Take on me …. take me home! De oudere lezers zullen dit herkennen als dé hit van A-ha, de grootste band ever van Noorwegen. Je kunt het meezingen in het pop en rockmuseum Rockheim. Het is een interactief museum; ook al kan je er niets van, je mag op álle instrumenten spelen, karaoke zingen je eigen rap maken.

rockheim

Het mooie van Trondheim is, dat je binnen een kwartier met de auto in de natuur bent. Dus wil je naast het stadse ook er op uit? Doe dan een hike in de Bymarka, een prachtig natuurgebied vlakbij de stad. Wij staarden op de top van de Gråkallen berg uit over het prachtige besneeuwde landschap. Een sprookje.

Hip & Hot - Gråkallen

Noorwegen, ik ben van je gaan houden! På gjensyn!

Wil je meer van mijn belevenissen zien? Bekijk dan het filmpje (van 1 minuut) op vimeo.

Vorig artikelEen dagboek voor je hele leven
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #50
Heleen Ravenhorst
Helaas is Heleen op 2 december 2018 overleden aan de gevolgen van longkanker. Wij laten de vele blogs die zij voor ons geschreven heeft voorlopig online staan. Heleen was moeder van 3 en een bonuszoon. Zij woonde op het mooie Goeree Overflakkee en werkte in de communicatie bij een baas. Ook was ze druk met haar eigen marketing & communicatiebedrijf Signaalgroen. Zij werd blij van de zon, het strand, een goed glas witte wijn, hardlopen, fietsen door mooi landschap en op vakantie gaan met de camper naar Spanje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in