Foto weekoverzicht Judith #50

bos op de tak 2016 Op deze 2e dag van het nieuwe jaar vertel ik jullie hoe mijn 2e kerstvakantieweek er uit zag. Maik was deze week ook thuis, en dat was natuurlijk gezellig. Sinds Maik in april een fulltime baan kreeg, zien we mekaar veel minder vaak. Des te meer genieten als we tegelijk een weekje vrij zijn!

Maandag was het mooi weer. We besloten een ochtendje bos in te lassen. De kinderen moesten nodig hun energie kwijt na de kerstdagen. In eerste instantie had Sterre helemaal geen zin en mopperde ze dat ze mee moest. Maar al snel nadat we in het bos aankwamen en ze de klimbomen zag, was die bui over. De oudste drie klommen en bouwden hutten alsof ze nooit anders hadden gedaan.

bos hut bouwen 2016

Ik liep met Fee rond in de draagdoek. Ze werd helemaal wild op mijn rug toen ze haar broer en zussen zag rondrennen. Het liefste had ze meegedaan, maar ja, dat gaat nog even niet.

fee draagdoek bos 2016

‘s Middags maakte ik met de kinderen deze leuke pinguïns van waterverf en papier.

pinguins

En Sterre schreef haar eerste blog, over het bosuitstapje. Zo moeder, zo dochter?

sterre blogt

Die avond kwam een vriendinnetje van Sterre logeren. Eigenlijk zou Sterre bij haar logeren, maar ze durfde niet. Dus hebben we het maar omgedraaid en dat ging prima.

Dinsdag dienden we eindelijk de vernieuwde iPhone en iPad app in. Nu is het afwachten tot Apple ‘m in review neemt en hij akkoord is. Dan hebben we weer een goed werkende app. De Android app is er sinds vandaag! 

Woensdag begonnen we met het invullen van deze leuke printable over het jaar 2015 met de kinderen. Leuk om te lezen hoe zij het jaar ervaren hebben. Ik bewaar ze en volgend jaar mogen ze het weer invullen.

jaaroverzicht invullen

Om 10 uur gingen Maik en ik samen op pad. De gastouder was er en dus konden wij een dagje samen genieten. We begonnen met een kopje koffie op het Anna Paulownaplein. Daarna gingen we naar het museum de Gevangenpoort. Nogal een heftig museum en zeker niet geschikt voor jonge kinderen, maar wij vonden het erg leuk. De gevangenpoort was vroeger een gevangenis voor mensen die in afwachting waren van hun veroordeling. Het ging er niet zachtzinnig aan toe kan ik je vertellen!

maik en juut samen op pad

Na dit museumbezoek gingen we lunchen bij de Basiliek in de Korte Houtstraat. Tijdens de lunch zaten we te denken wat we de rest van de middag zouden gaan doen. Uiteindelijk besloten we naar de film te gaan. Het werd Mannenharten. Om eerlijk te zijn bleek het nogal een niemendalletje. Een hoop grote namen spelen er in, maar het verhaal is zoetsappig en oppervlakkig. En echt Nederlands, met veel sex. Als je ‘m niet ziet, dan mis je er niks aan wat ons betreft.

Vervolgens zijn we ook nog uit eten gegaan bij BIT in Den Haag. Daar was het loeidruk, maar omdat onze oude oppas er werkt hadden we de mazzel dat er nog een plekje voor ons was. We hebben lekker gegeten en bijgekletst samen. Dat was al lang geleden, de laatste keer dat we echt een hele dag samen weg hadden gehad was nog voor de bevalling van Fee in maart.

happy newyear 2016

Op donderdag was het natuurlijk oudejaarsdag. Ik knutselde wat met de kinderen, stuurde ze voor minimaal een uur naar buiten en daarna keken we de film Binnenstebuiten met de kinderen en gingen gourmetten.

op bed film binnenstebuiten kijken

We proostten op het nieuwe jaar met kinderbubbels, staken sterretjes af en draaiden Abba. Toen zat het oude jaar er voor de kinderen op en brachten we ze naar bed.

proosten op 2016

Wij hadden er dit jaar bewust voor gekozen om het nieuwe jaar in alle rust in te luiden. Geen mensen over de vloer en ook nergens naartoe. Dat is goed bevallen. We keken tv, dronken champagne, aten oliebollen en gingen om middernacht  even vurwerk kijken. Toen we dat beu waren zijn we lekker gaan slapen. Er werd geen enkel kind wakker dit jaar!

vuurwerk knutselen kids

De volgende ochtend, bij het verschonen van Fee’s luier, schrok ik. Ik had de avond ervoor wel gezien dat ze met haar handje naar de sterretjes greep, maar ik was in de veronderstelling dat ik haar op tijd had weggetrokken. Ze had ook helemaal niet gehuild ofzo. Maar ineens viel mijn blik op haar handje, waar toch echt een kleine brandwond op haar vinger zat. Zo zie je maar, met sterretjes moet je heel voorzichtig zijn!

brandwond fee

Vrijdagmiddag gingen we lunchen bij de ouders van Maik. Maik en ik liepen nog een rondje door het Zuiderpark met Fee in de draagdoek en toen we terugkwamen werd er gesjoeld. Dat was echt al superlang geleden dat ik dat gedaan had. De kinderen vonden het erg leuk, vooral Lenthe was fanatiek. Maiks broer kwam ook nog even langs en zo hadden we iedereen meteen een gelukkig nieuwjaar gewenst. We aten thuis een soepje en speelden nog wat met de vers binnengekomen selfiestick en kartonnen smartphone projector. Wel een leuk ding, hiermee kun je foto’s van je smartphone op een witte muur groot projecteren. Ik kocht ‘m bij Radbag.

sjoelen 2016

Zaterdag begon ik heel fanatiek in de sportschool. Ik baal ontzettend dat ik niet meer kan hardlopen. Steeds als ik dat doe krijg ik blaasontsteking, een gevolg van de bevalling. Mogelijk kan een operatie dit ooit oplossen, maar de arts wil wachten tot ik stop met de borstvoeding en dat ben ik voorlopig nog niet van plan. Zonder sporten raak ik die laatste 4 kilo maar niet kwijt, en dus vond ik 2 januari een mooi moment om een jaarabonnement op de sportschool te nemen.

sporten januari2016

Ik kon merken dat mijn conditie en kracht niet eens zo slecht waren, 45 minuten op de crosstrainer ging me prima af en ook de krachtoefeningen kon ik met een aardig gewicht starten. Dat is in elk geval de winst van een aantal maanden fysiotherapie. Nu moet ik het zelf gaan doen, het plan is om 3 x per week een uur te gaan sporten. Kijken of ik me aan dat plan kan houden 🙂

‘s Middags gingen we naar de film. Maik ging met Sterre en Lenthe naar Snoopy en ik ging met Yuren en Fee naar The Good Dinosaur. Ik hoopte heel erg dat Fee het zou volhouden, want sinds ze kan tijgeren vindt ze lang op schoot zitten niet meer zo tof. Gelukkig viel ze aan het begin van de film al in slaap en bleef ze slapen tot ongeveer 20 minuten voor het einde. Toen was het wel een beetje worstelen met haar op schoot, maar gelukkig hebben we het gered. Yuren vond de film wel een beetje zielig, hij moest een paar keer een beetje huilen. Gevoelig jochie…

Aan het eind van de middag bracht Maik de kinderen naar zijn ouders en gingen wij uit eten met Laura & Eddo in Rotterdam. We aten bij Vicini, een hippe Italiaan. Een soort nieuwjaarsetentje, en heerlijk om een keer zonder de kinderen af te spreken. Net als vanouds!

olie vincini

Dit was voorlopig wel het laatste etentje, want eerst moeten die laatste 4 kilo er af. Voorlopig dus geen lunch en diner afspraakjes voor mij!

Zondagochtend stond ik dus ook alweer om half 10 op de sportschool. Krachttraining lukte niet, want ik had flink spierpijn van de vorige dag, maar 3 kwartier op de crosstrainer wel. Maik was intussen naar de Ikea geweest om een nieuw dekbed, want dat wat we hebben is gekrompen en daardoor is onze hoes te groot. Dat is in de winter niet fijn. En hij haalde de kinderen op, die hadden bij oma en opa geslapen.

Na de lunch legde ik Fee op bed en gingen de andere 3 kinderen buiten spelen. Maik ging zelf ook sporten, we hebben een abonnement bij Basic-Fit en dan mag iedereen op hetzelfde adres op 1 abonnement sporten. Ik had even wat tijd voor mezelf, maar dat werd al snel gevuld door het maken van een boodschappenlijstje en de was opvouwen enzo.

We aten witlof, legden de kinderen op bed en keken nog even Wie is de mol wat we hadden opgenomen. Leuk weer! Wie volgt het ook?

juut sportschool

Vorig artikelTrondheim en Røros, een paar dagen winterwonderland
Volgend artikelZo maak je een persoonlijke wanddecoratie met IXXI
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in