Tuinaanleg met aandacht voor de kinderen

Pinterest
Pinterest

Heb je het geluk dat je een mooie tuin bij je huis hebt? Dit is een fijne plek voor de kinderen om te spelen. Ze hebben alle ruimte voor hun speelgoed en zijn lekker in de natuur. De tuin kan ook een gevaarlijke plek zijn voor kinderen, daarom is het van belang bij het aanleggen en inrichten van je tuin rekening met ze te houden. Lees hier 4 handige tips voor je tuinaanleg, om de tuin zowel leuk als veilig te maken voor je kinderen.

Handige tips bij tuinaanleg

Veiligheid staat voorop wanneer het gaat om de kinderen, dat geldt in de tuin natuurlijk ook. Volg onderstaande tips op om je tuin zo veilig mogelijk te maken voor je kinderen.

  1. Zorg voor een zachte ondergrond om te spelen: De tuin biedt meerdere mogelijkheden om een zachte ondergrond te creëren voor kinderen. Denk bijvoorbeeld aan gras of kunstgras, of koop een zacht kleed om neer te leggen op je bestrating wanneer je kinderen buiten spelen. Het aanleggen van gras kost tussen € 5 en € 10 per vierkante meter, de kosten van bestraten variëren tussen € 15 en € 65 per vierkante meter, afhankelijk van het soort stenen dat je kiest.
  2. Zorg ervoor dat gevaarlijke ruimtes niet toegankelijk zijn: Gevaarlijke ruimtes in de tuin zijn bijvoorbeeld rondom de vijver en in de schuur of garage. Het halve werk is al gedaan door je kinderen duidelijk te maken dat ze deze ruimtes niet mogen betreden. Daarnaast wordt voor de schuur en garage aangeraden een goed slot te gebruiken. De vijver dek je af met een net of gaas. Maar denk bijvoorbeeld ook aan het creëren van een leuke speelruimte in de tuin, om de aandacht van de gevaarlijke ruimtes af te leiden.
  3. Zorg dat er geen giftige planten en bloemen in je tuin staan: Natuurlijk spreekt dit voor zich, maar vaak weten we niet of een plant giftig is of niet. Laat je hierover daarom goed informeren door een specialist. Wanneer je een hovenier inschakelt voor je tuinaanleg denkt deze met je mee over de beplanting en kun je specifiek aangeven geen giftige planten te willen. De kosten voor tuinaanleg door een hovenier variëren tussen € 35 en € 55 per uur.
  4. Zorg ervoor dat de paden in de tuin duidelijk zijn voor je kinderen: Door duidelijke en veilige paden aan te leggen in de tuin biedt je je kinderen, en jezelf, een veilige weg door en uit de tuin. Kinderen raken zo minder snel terecht tussen de planten en bloemen, en het is natuurlijk ook fijn als dat netjes blijft!

Ook leuk voor de kinderen

Wanneer je de tuin veilig gemaakt hebt voor de kinderen, is het natuurlijk wel zo leuk als ze er genoeg te doen hebben. Een leuk idee voor kinderen in de tuin is bijvoorbeeld het aanleggen van een mini-moestuintje. Hiermee leren ze over fruit en groente en krijgen ze verantwoordelijkheid door het bijhouden van het moestuintje.

Mits de tuin veilig is, is het een goede plek voor de kinderen om te spelen. Ze zijn lekker buiten en leren over de natuur. Probeer daarom bij tuinaanleg en -inrichting de tuin te bekijken door de ogen van je kind. Zo zie je sneller gevaren en maak je je tuin eenvoudig veiliger door een mooie plek voor de kinderen creëren.

Pinterest
Pinterest

Banner-gesponsord-product

Vorig artikelDe leukste Sintfilms in de (thuis-) bioscoop
Volgend artikelColumn Syl: Great balls of fire
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in