De leukste Sintfilms in de (thuis-) bioscoop

collage-2015-11-27 (1)Ook alle dagen tot 5 december al helemaal gevuld met activiteiten rondom de goedheiligman? In winkelcentra, dierentuinen, pretparken, musea, kantoorgebouwen, ziekenhuizen: overal duikt Sint deze dagen zo vlak voor pakjesavond op. Ook in de bioscoop draaien er twee films met Sint in de hoofdrol: De Club van Sinterklaas & De Verdwenen Schoentjes en de Vlaamse film Ramon en het Paard van Sinterklaas. Maar ook voor de thuisbioscoop is er deze dagen genoeg keus!

De vierde film van de Club van Sinterklaas is als vanouds enerverend met natuurlijk weer een schurk erin die een hekel heeft aan Sinterklaas. Hij probeert uit alle macht het Sinterklaasfeest te verpesten en dat lijkt zelfs eventjes te gaan lukken. Maar vanzelfsprekend komt alles weer net op tijd op zijn pootjes terecht. Ook de grappige film Ramon en het Paard van Sinterklaas is een aanrader. Jan Decleir is meesterlijk als Sinterklaas en zijn knecht (een onervaren schoorsteenpiet aan de paar zware vegen te zien) valt in het niet bij de echte sterspeler: de Spaanse paardenknecht/troubadour Ramon die al zingend en musicerend het paard van Sinterklaas over land op tijd naar de intocht moet zien te krijgen. Zou het lukken 😉

Club 2

Bij ons thuis is het traditie om in het aftellen naar pakjesavond altijd een echte Sinterklaas-filmavond te organiseren met zeker twee en soms zelfs drie Sintfilms op het programma. Inmiddels hebben we al een flinke stapel favorieten om uit te kiezen. Voor de allerkleinsten wordt het een gouwe ouwe als Sinterklaas bezoekt Sesamstraat of de special van Het Zandkasteel. Maar ook de gloednieuwe dvd Trippel Trappel Dierensinterklaas is superleuk om thuis samen te kijken. Deze film heb ik vorig jaar in de bioscoop gezien en heeft het door de schattige animatiefiguurtjes nu al in zich om een echte klassieker te gaan worden!

Trippel Trappel 3

Voor de net wel/net niet gelovigen (tussen de 7 en 10 jaar) kun je bijna niet heen om Het paard van Sinterklaas of het vervolg Waar is het Paard van Sinterklaas. Dit zijn twee sfeervolle films over het oerhollandse Sinterklaasfeest door de ogen gezien van het Chinese meisje Winky: grappig en ontroerend tegelijk. Nog zo’n film met een knipoog naar de aloude tradities is Bennie Stout, een film die zich afspeelt in de jaren 30. Het is crisistijd en dus besluit Bennies vader om in Spanje te blijven om extra geld te verdienen. Bennie wil zo graag zijn vader terugzien dat hij stiekem zijn naam in het grote boek van Sinterklaas schrijft, zodat hij in de zak mee moet naar Spanje…

Winky 2

Als de kinderen naar bed zijn, wordt het tijd voor het serieuze werk. Hou je van horror, dan ga je voor de film Sint van Dick Maas. Een spijkerharde, bloedserieuze thriller waar ook zeker om te lachen valt. Echter een waarschuwing vooraf: hierna kun je nooit meer onbezorgd een Sinterklaasliedje bij de open haard zingen… Een romantischer alternatief is dan de film Alles is liefde waarin Sinterklaas voor Cupido speelt, wat voor heel wat komische verwikkelingen zorgt. Rondom onder meer Carice van Houten. Ik heb deze film al een paar keer gezien en het blijft een vermakelijke afsluiting van een ongetwijfeld weer oergezellige Sinterklaas filmavond!

alles_is_liefde 2

Vorig artikelVoor jou gespot: de prachtigste Tipi’s
Volgend artikelTuinaanleg met aandacht voor de kinderen
Yvonne Koop
Yvonne Koop schrijft als moeder van 4 kids graag over onderwerpen die haar het meest nabij staan: kinderen, speelgoed, (buiten) spelen, natuur, Scandinavië, design en handwerk. Voor Hip & Hot schrijft Yvonne over kunst, cultuur en evenementen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in