5 tips voor een sfeervolle tuin

glazen schuifdeurHet maakt niet uit of je een grote, kleine, boeren- of stadstuin hebt. Alle tuinen zijn gezellig en sfeervol te maken. Het enige wat je van te voren voor jezelf moet bepalen is welke stijl je wil volgen. Romantisch Engels met veel roze en wit, Oosters Zen met lucht-, aarde-, water- en vuurtinten of kleurrijk Toscaans met geurende kruiden, om maar enkele voorbeelden te noemen.

  • Tip 1: Maak uitnodigende zitjes, interessante hoekjes en werk met zogenaamde kamers. Dat kan zowel een openlucht of overdekte tuinkamer zijn. Onttrek bepaalde gedeelten van de tuin aan het oog met natuurlijke middelen of maak een overdekte kamer. Bijvoorbeeld direct tegen de gevel en van hetzelfde materiaal als waar ze ook serres van maken. Dit schept de mogelijkheid je tuin ook in de koudere seizoenen te gebruiken. Leuke ideeën hierover opdoen en kijken wat zoiets kost kan je op Tuinmaximaal.nl.
  • Tip 2: Doe iets met je bestrating. Wil je buiten zitten is steen leuk maar koud, zeker wanneer je ook in de herfst of winter van je tuin wilt genieten. Een houten vlonderterras is dan ideaal. Kleine gebakken straatklinkertjes, keitjes en grote kiezels in een mortelbed dragen in zeer grote mate bij aan de sfeer.
  • Tip 3: Beknibbel niet op je tuinmeubelen. Ga voor die teakhouten diningset of all weather loungebank. Zit hij lekker? Gewoon kopen. Kamperen doe je op de camping, niet in je eigen achtertuin. Kies ook, als je de ruimte ervoor hebt, voor een lekkere grote tafel. Daar kan je tenminste met vier man fatsoenlijk een kaartje aan leggen en tevens je tapas op kwijt.
  • Tip 4: Kuipplanten, lantaarntjes, vuurpotjes en decoratieve objecten, uiteraard in balans met de beplanting, mogen zeker niet ontbreken. De final touch breng je immers in elk interieur aan met de accessoires.
  • Tip 5: De beplanting en de verlichting. Overdag wordt de sfeer bepaald door het zonlicht en de aanplant. ‘s Avonds breng je de tuin op jouw manier tot leven met slim weggewerkte verlichting.

Banner-gesponsord-product

Vorig artikelEducatieve apps met het thema herfst
Volgend artikelHelemaal hip: monochroom zwart en wit!
Vrouw, 44, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

2 REACTIES

  1. Erg leuke tips. Er zijn veel manieren om een tuin er goed uit te laten zien. Bestrating heeft mijn persoonlijke voorkeur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in