Foto weekoverzicht Judith #184

De eerste vakantieweek was rustig. Ik heb een heleboel kunnen doen, en ook gewoon lekker niks gedaan. Jullie denken wel dat ik dat niet kan, maar dat valt dus reuze mee 🙂 Soms kruip ik echt wel met een boek op de tuinbank hoor! Alleen niet de hele dag, daar word ik kriebelig van. Ik moet wel het gevoel hebben dat ik een beetje productief ben geweest. Nou goed, hier komt mijn foto weekoverzicht, nummer 184 alweer!

Maandag

De allereerste vakantiedag en de jongste drie gingen gewoon naar de kinderopvang. Nu kun je daar vanalles van vinden, maar ik ben echt blij dat ik daar voor gekozen heb. Ze doen ontzettend leuke dingen daar (zoals bijvoorbeeld naar de waterspeeltuin gaan), komen gitzwart thuis van het spelen en er zijn allerlei vriendjes en vriendinnetjes voor ze. Ondertussen kan ik gewoon genieten van de rust in huis, want dàt komt niet zo vaak voor. Vorig jaar had ik alle kinderen thuis en hoewel gezellig, had ik toen echt geen vakantiegevoel. Ik was alleen maar kinderspelletjes aan het spelen, aan het knutselen, ruzies aan het oplossen, Fee aan het zindelijk maken enz. Dus dit jaar wilde ik het anders!

Leesdagje

Ik begon de ochtend natuurlijk met sporten. Sterre, die een vriendinnetje te logeren had, sliep tot 11 uur uit. Toen ik thuis kwam lag ze nog steeds in bed en heb ik haar er maar eens uitgehaald. We hebben samen ontbeten in de tuin. Daarna ging Sterre met vriendinnen uit de wijk op pad en heb ik de hele middag op de loungebank in de zon gelezen. Tussendoor kwam er nog iemand van Veneta, dat is een bedrijf waar je raambekleding kunt bestellen. Zij komen dan gratis bij je thuis om te adviseren en in te meten. Wij moeten nog iets in de badkamer (we staan nu te douchen met een soort grote handdoek voor het raam) en ik wist niet goed wat, dus ik vond zo’n advies wel handig. Uiteindelijk hebben we gekozen voor plissé gordijnen. ‘s Avonds ging ik naar Niky, waarmee ik nog een rondje ging lopen. Lekker dagje!

Dinsdag

Op dinsdag heb ik niet gesport, ik deed een dagje rustig aan. Wel heb ik veel gelopen en gefietst. Als je vakantie hebt bestaat je dag zo ongeveer uit boodschappen doen enzo, en ik moest ook nog pakketjes wegbrengen voor de webwinkel naar het postkantoor. Om 11 uur had ik afgesproken met Niky. Zij had ook de kinderen bij de opvang en we hadden zin om een stuk te gaan fietsten en ergens lekker te lunchen. Het werd Op Hodenpijl in Schipluiden, waar je lekker in de tuin in de zon kunt zitten. We aten een lekkere salade, dronken wijn en fietsten rond 3 uur weer terug. Ik deed meteen boodschappen waar nog een hele toestand ontstond, omdat ik een bolcourgette kocht en niemand bij de kassa wist wat het was. En ze geloofden mij ook niet! Uiteindelijk bood de manager uitkomst, maar wat een gedoe zeg.

Woensdag

Het laatste rustige dagje zonder kinderen. Sterre sliep weer uit en ging daarna met vrienden op pad, ik begon de ochtend in de sportschool. Daarna heb ik vooral zitten werken. Er waren wat samenwerkingen waarvoor ik nog blogs moest schrijven. Ik heb dat binnen gedaan, want buiten was het echt te warm en zag ik bovendien weinig door de zon op mijn laptopscherm. Verder ook nog wat gelezen. Maik heeft ‘s avonds de douchewand geplaatst in de nieuwe badkamer. We hadden die online besteld. Het is wel fijn dat niet meer alles zo nat wordt nu, maar ergens vind ik het ook jammer dat je zo’n ding nodig hebt. Zonder leek de badkamer wel ruimer. Terwijl hij aan het klussen was, zat ik lekker in bad. Goed geregeld toch?

Donderdag

Donderdag waren de kinderen natuurlijk allemaal thuis. Ik besloot met ze naar het strand te gaan. Dat wilde ik eigenlijk met de bus en de tram gaan doen, omdat ik verwachtte dat er weinig parkeerplek zou zijn. Met Fee erbij is het niet zo handig om ontzettend ver te moeten gaan lopen. Vlak voor vertrek zag ik dat er een grote storing was in Den Haag, waardoor er dus geen trams reden. Het leek me beter om er niet op te gokken dat dat opgelost zou zijn als wij de tram moesten nemen, dus toch maar met de auto naar Kijkduin gereden. Doordat we vroeg waren, hadden we eigenlijk meteen een parkeerplek en hoefden we niet zo heel ver te lopen.

Beachlife

Sterre was eerst een beetje mokkig dat ze mee moest: het strand is saai enzo als je een puber bent. Maar eenmaal daar had ze het toch wel naar haar zin. Ze lag lekker de Tina te lezen op haar handdoek en later deed ze ook mee met de spelletjes die de kleintjes verzonnen. Hoewel ik nog best goed op moest letten, vooral op Fee, vond ik het voor het eerst sinds jaren eigenlijk prima te doe met 4 kinderen alleen naar het strand. Sterre en Yuren zijn inmiddels zo groot dat zij de kleintjes ook in de gaten kunnen houden. Als er iemand naar de zee wilde of moest plassen kon Sterre de spullen bewaken en hoefde ik niet meer iedereen mee te nemen. Heerlijk!

Amsterdam Wineweek

Rond 2 uur zijn we naar huis gegaan. Wij zijn niet van die mensen die de hele dag op het strand liggen te bakken. Zo’n paar uurtjes vind ik net leuk. Geen roodverbrande lijven en ook weer naar huis voor de grote drukte. Thuis hebben we nog even in de tuin gezeten en daarna ben ik naar Amsterdam gegaan met de trein. Ik was uitgenodigd voor de start van de Amsterdam Wineweek. Die begint overigens pas in september, maar er was een soort voorproefmoment bij Chateau Amsterdam. Nooit geweten, maar in Amsterdam zit dus een plek waar ze wijn maken. De druiven worden geïmporteerd, maar de wijn is dus van eigen bodem. Ik trof er andere bloggers die ik al een beetje kende en we hadden eigenlijk een reuze gezellige avond. Natuurlijk nam ik ook een paar wijntjes mee naar huis. Eenmaal op station Delft ontdekte ik dat er geen bus maar richting mijn huis reed, dus ik moest gaan lopen. Ik had ook een taxi kunnen nemen, maar ik had mijn stappen nog niet dus lopen leek me beter 🙂 Het was ongeveer een half uurtje lopen en ik was blij dat ik thuis was.

Vrijdag

Wederom een dagje thuis met de kinderen. Maik was gewoon naar zijn werk. Om 10.00 uur  kwam Tessa spelen. Tessa is een vriendinnetje van Sterre (en achternichtje, want haar moeder is de nicht van Maik). Ze waren buurmeisjes in ons oude huis en zaten bij elkaar in de klas, maar Tessa woont momenteel in Qatar vanwege het werk van haar vader. Voor de zomer zijn ze in Nederland en de meiden wilden natuurlijk afspreken. Ik zat in de tuin koffie te drinken met Andrea, haar moeder, toen Yuren ineens kwam vertellen dat er water uit het plafond kwam. Ik even blij dat dat plafond nog open ligt… Het bleek van de wasmachine te komen, die aan stond. ‘s Avonds ontdekte Maik dat het waterslot kapot was. Ik ben naar de Gamma gefietst om een nieuwe te halen en daarna was het probleem gelukkig opgelost. ‘s Avonds werd Tessa weer opgehaald en ben ik lekker in bad gaan zitten. Zo’n dag met de kinderen is toch vermoeiender dan zonder, dus ik ging lekker vroeg slapen.

Zaterdag

Ik werd om 5 over 7 ‘s morgens wakker en baalde, want ik lig meestal om 7 uur in het zwembad op zaterdag. Ik zocht gauw op de website op of er een ander moment was op de dag dat ik kon banenzwemmen, toen ik ontdekte dat in de vakantie het hele zwembad dus op zaterdag dicht is. Was ik even blij dat ik me had verslapen! Anders had ik daar mooi voor een dichte deur gestaan. Ik ben dus maar naar de sportschool gegaan. Daarna hebben we eigenlijk niet zoveel bijzonders gedaan. De kinderen wilden lekker thuisblijven en met water spelen, Maik had nog wat klusjes te doen en we eindigden de dag met een barbecue. Helaas zijn er al veel wespen, dus uiteindelijk zaten de kinderen vooral binnen en wij buiten te eten.

SUP-pen

Toen Maik en ik 12 jaar getrouwd waren begin juli, had ik van hem een SUP board gekregen. Het was er nog niet van gekomen om deze te gebruiken, maar zaterdagmiddag leek me wel een goed moment om even te gaan. Vlakbij mijn huis is er een klein watertje waar ik redelijk makkelijk de kant af kon. Je kunt dan het Sion-bruggetje onderdoor (overblijfsel van het oude klooster wat hier ooit heeft gestaan) en zo de vliet op. Daar was het wel een beetje spannend, omdat er veel plezierjachten varen. Dat geeft nogal wat golven. Dus ik moest wel steeds weer op mijn knieën, want de SUP was niet heel goed opgepompt (het is een opblaasbare) en dan kun je moeilijk je balans houden. Al met al toch een half uurtje gesupt en dat was erg leuk!

Zondag

Ik was best vroeg wakker, dus ik besloot dan deze dag maar naar het zwembad te gaan. Op zondag zijn ze namelijk wel open, maar is het banenzwemmen niet zo vroeg, half 9 pas.  Dus op dat tijdstip lag ik ongeveer in het zwembad, tussen helaas een heleboel andere niet zo snelle zwemmers. Dat vind ik toch wel echt een nadeel hoor, dat je niet echt lekker kunt doorzwemmen door de drukte en opstoppingen. Nou ja, uiteindelijk had ik toch 78 baantjes weggetikt en toen moest ik heel nodig plassen, dus besloot ik er maar uit te gaan.

Ontbijt en thee

Daarna heb ik gedoucht en ontbeten, Maik was inmiddels gestrikt door de kinderen voor een potje monopoly en Sterre was bezig met haar eigen bullet journal. Ik besloot wat te werken en te lezen. Lekker in de zon.

Beachvolleybal

Om 13.00 uur vertrokken we op de fiets naar het EK beachvolleybal. Ik was hiervoor uitgenodigd door een PR bureau en mocht de hele dag in de VIP lounge verblijven en de halve finales + finales zien. Was echt superleuk! Een uitgebreid verslag typ ik nog een andere keer, want het is inmiddels al laat en ik ben heel moe en rozig na deze leuke dag. Hier onder wel alvast een paar fotootjes!

Meer weekoverzichten lezen? Hier vind je het vorige weekoverzicht.

Vorig artikelTwee hogedrukspuiten met elkaar vergeleken
Volgend artikelOnline tassen kopen
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in