Fotoshoot met het gezin

Eens in de zoveel tijd vind ik het leuk om met ons gezin wat nieuwe foto’s te maken. De kinderen veranderen zo snel. Natuurlijk maak ik bijna dagelijks foto’s met mijn iPhone, maar echt mooie foto’s waar iedereen op staat zijn er maar sporadisch. Op Facebook volg ik al een tijdje basisschool vriendin Kirstin Kraaijveld. Zij is bruidsfotograaf en recent liet ze weten ook fotoshoots van gezinnen of vriendinnen te maken. Toen bedacht ik me hoe leuk het zou zijn om dat voor onze trouwdag te doen dit jaar. Dus ik boekte een fotoshoot met het gezin.

Fotoshoot met het gezin

Kirstin en ik komen allebei uit hetzelfde Zeeuwse dorp en we speelden vroeger vaak samen. Na ons twaalfde zijn we elkaar uit het oog verloren en een aantal jaar geleden vonden we elkaar via Facebook weer terug. Regelmatig zag ik foto’s voorbij komen van reportages die ze maakte en las ik over cursussen die ze volgde om nog beter te worden. Dus toen ik zag dat ze ook fotoshoots met gezinnen wilde gaan doen hoefde ik niet lang na te denken. Kirstin woont zelf in Hellevoetsluis en wist daar een mooi plekje. We besloten in overleg dat wij daarheen zouden komen, want hier in Den Haag hebben we op veel plekken al eens foto’s gemaakt.

Geposeerde en spontane foto’s

We troffen elkaar op een parkeerplek in de buurt van een strandje bij het Haringvliet. Na een korte kennismaking tussen Kirstin en Maik en de kinderen gingen we op pad. Het was niet ver lopen en Kirstin begon meteen met plaatjes schieten terwijl we liepen. Daarna legde ze uit dat ze een paar geposeerde foto’s zou maken, maar verder zoveel mogelijk spontane foto’s waarbij we gewoon aan het spelen of praten waren. Zodat het niet te gekunsteld over zou komen. Dat vond ik heel leuk, want zelf vind ik spontane foto’s eigenlijk altijd het leukst.

De uitdaging: 6 mensen tegelijk goed op de foto krijgen

Het leek mij best een uitdaging om met name de kinderen allemaal leuk kijkend op de foto te krijgen. Daar had Kirstin wel grappige trucjes voor, zo bleek. Zo stelde ze soms grappige vragen zoals: wie gaat het het laatst naar bed en wie is het het vroegst wakker? Wie lust het minste bij het avondeten? Daar moesten de kinderen vaak al spontaan om lachen, waardoor zij het juiste moment probeerde te vangen. Ook bedacht ze spelletjes, zoals een fluisterspel, een ren-spelletje en liet ze Maik en mij tegen elkaar praten, terwijl ze met de kinderen af sprak dat ze ons zouden laten schrikken. Je kunt aan het eindresultaat wel zien dat die trucjes goed werkten!

Tijdstip van de gezinsshoot

We hadden als eerste op zaterdagavond rond 20.00 uur afgesproken, omdat het licht dan het mooiste is. Helaas regende het die avond en na wat app contact besloten we de fotoshoot te verzetten naar de ochtend erna. De vooruitzichten waren goed en we zouden om 8 uur contact hebben om te kijken of het ook daadwerkelijk zonnig was. Dat bleek het te zijn, dus stapten wij in de auto en reden naar Hellevoetsluis voor de gezinsshoot. De zon was inderdaad prachtig, nog niet zo fel en scheen mooi tussen de bomen door. Het haar van Lenthe leek af en toe wel van goud!

kk fotografie gezin op een rij

Leuke ochtend en mooi resultaat

Het was uiteindelijk een hele leuke ochtend, waarin we blije foto’s hebben kunnen maken, zoals je kunt zien aan de resultaten hier in deze blog. Het is grappig om te zien dat iedereen toch weer een andere smaak heeft. Kirstin schreef zelf ook een blog op haar website over de samenwerking met ons gezin en zij koos deels net weer wat andere foto’s uit om daar te laten zien. Nieuwsgierig naar haar kant van het verhaal en haar keuzes? Je kunt haar blog, contactgegevens en tarieven vinden op haar website: Kirstin Kraaijveld fotografie. Mocht je interesse hebben om ook eens zoiets te doen met je gezien (kan het iedereen aanraden, zo leuk om te hebben!) dan weten jullie haar te vinden!

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #234
Volgend artikelVakantiehuis in Italië
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in