Interview met een travelblogger: Milou van Explorista

MiloucropIn aanloop naar de zomervakantie interviewen we een aantal reisbloggers. Ter inspiratie, om te genieten van hun verhalen en prachtige foto’s. Je kunt ze natuurlijk blijven volgen, wie weet word je wel aangestoken met het reisvirus! Deze week Milou van Explorista.nl

Vertel, wie ben je!

Hi! Ik ben Milou. Ik ben opgegroeid in Etten-Leur, maar ben na mijn studie in Utrecht gaan wonen. Na een tijdje vond ik het hoog tijd mijn dromen te volgen. Ik pakte mijn spullen om een paar maanden in Londen te gaan wonen. Daar ben ik nu vijf maanden, en dat bevalt me enorm goed!

Wanneer ben je gestart met je blog en waarom?

Ik ben in november 2013 gestart met mijn reisblog omdat ik op dat moment heel weinig geld had, en toch wilde reizen. Ik kon vrij weinig Nederlandse sites over dit onderwerp vinden, dus besloot ik mijn eigen versie te starten. Vanaf dat moment ging ik veel tripjes maken op budget, en deel ik mijn tips voor reizen op een budget met mijn lezers.

Belfast5

Welk moment wist je: ik wil reizen?

Ik woonde inmiddels een paar maanden in Utrecht, en het was het hoogtepunt van de crisis. Nergens was werk. Mijn mailtjes werden niet beantwoord, mijn opdrachtgevers begonnen steeds meer te bezuinigen, en ik had moeite met het betalen van mijn rekeningen. Ik was ontzettend eenzaam, aangezien ik in Utrecht geen vrienden had, en geen geld had om mijn oude vrienden te bezoeken. Na een tijdje was ik zo depressief dat ik vond dat er eens verandering in moest komen. Ik vroeg mezelf ‘waar word ik gelukkig van?’. Zo kwam ik bij het maken van reisjes, wat me altijd heel gelukkig maakte.

Wat was het eerste land waar je naartoe ging?

Als kind was dat denk ik Frankrijk, en als volwassene -na die beslissing- was dat Brugge in België, waar ik een weekendje van huis ruilde met een stel dat daar woonde, zodat we geen verblijfskosten hadden.

Boog

Wat is je favoriete stad of land?

Dat is een onmogelijke vraag, want dat wisselt namelijk altijd! De wereld is zo divers dat het onmogelijk is om te kiezen. Ik ben als laatste naar Noord-Ierland geweest wat me ontzettend verraste vanwege de ruige natuur. En vorige week was ik een paar dagen in Rome, wat ongetwijfeld één van de mooiste steden van Europa is, zeker als je van geschiedenis houdt. Verder vind ik de Verenigde Staten een heerlijk land, waar ik graag naar terugkeer.

Welke keuken vind je het lekkerst?

Ik hou van al het eten: Mexicaans, Indiaas, Vietnamees, Thais, Japans, Chinees, Indonesisch, Spaans, Grieks, Amerikaans… maar de winnaar is toch Italiaans.

Explorista

Wat is je ultieme vakantietip in Nederland?

Ik ben afgelopen jaar twee keer in Friesland geweest, en dat vond ik eigenlijk heel erg leuk. Friesland heeft heel leuke steden, vol gezellige terrasjes, en dan ligt het landschap ook nog eens vol met mooie meren waar je heerlijk op kunt zeilen en suppen! Het Lauwersmeergebied is erg leuk.

Wat is in jouw ogen de meest hippe plekje op aarde?

Toch wel Londen, mijn thuishaven. Hier is altijd wat gaande. Om de hoek wordt elk weekend een food markt gehouden waar geen toerist te bekennen is (Maltby Street Market), ik zit momenteel in een hip Scandinavisch café, kijk uit op een arthouse bioscoop, en dan heb ik het nog niet gehad over de wijk Shoreditch en Hoxton in Oost-Londen. Tipje: in de zomer is de beergarden van Rolling Stock een aanrader!

Koffie

Hoe ziet je werkdag er uit?

Dat wisselt een beetje. Maar de meeste dagen begin ik rond een uur of negen met werken. Vervolgens werk ik tot de lunchtijd door, waarna ik onder de douche spring, en óf naar kantoor van een klant ga om verder te werken, óf naar mijn favoriete koffiezaakje. Daar spendeer ik de rest van de dag tot het avondeten. Meestal ga ik na het avondeten nog wel even door met werk, met bijvoorbeeld foto’s bewerken, blogposts schrijven voor mijn site of het editen van video’s. Het werk houdt nooit op!

Schrijf je op reis of thuis?

Dat ligt een beetje aan het doel van mijn reis. Als het vakantie is, dan neem ik ook echt even vakantie. Geen artikelen, weinig op social media. Ontspanning is belangrijk. Als ik mijn reis met werk combineer, dan gaat het leven gewoon zoals gebruikelijk door, maar dan op een andere bestemming. Dus dan schrijf ik ook op bestemming!

Londen

Ga je wel eens twee keer naar dezelfde plek en zo ja, welk plekje is absoluut de moeite waard om vaker te bezoeken?

Haha, voordat ik naar Londen verhuisde, was ik er zo’n zeven keer geweest. Je kunt dus wel stellen dat het mijn favoriete stad is. Verder ben ik ook al meerdere keren naar Barcelona geweest, is Frankrijk een vaste honk, was ik al twee keer in Kopenhagen, en ben ik al drie keer in de Verenigde Staten geweest. Vooral de Verenigde Staten vind ik echt geweldig omdat het zo divers is qua natuur. In een paar uur kun je van een woestijn naar besneeuwde bergtoppen rijden: ik vind het fantastisch.

Wat is jouw ultieme reiservaring?

Ik geloof niet direct in een ultieme reiservaring, ik denk dat elke reis zijn momentjes heeft. Bij mij zijn dat vaak kleine momentjes. Lekker op een terrasje met zonsondergang. Even een stil momentje bovenop een kasteel, of na het beklimmen van een heuvel. De momentjes waarbij ik echt even in het nu ben, zijn vaak de meest gelukkige.

Heb je een mooie voor-op-reis-tip?

Één van mijn favoriete bezigheden op reis zijn gratis walking tours. In vrijwel elke grote stad worden ze georganiseerd, en Sandemans is mijn favoriete organisatie. Verzamel simpelweg op een vooraf aangekondigde plek, laat je rondleiden door een enthousiaste gids alle ins en outs vertelt over je bestemming. Vervolgens geef je een paar euro fooi, en heb je voor een schijntje in een paar uur de stad écht beter leren kennen.

Heb je een motto? Daar sluiten we dan graag mee af!

Mijn motto is: “Everyone dies, but not everyone lives”. Ik wil later op mijn leven terugkijken en één groot avonturenboek lezen, alles uit het leven hebben gehaald. Je krijgt immers maar

Venetie

Vorig artikelDIY zomerse parasolletjes maken
Volgend artikelVier redenen waarom shetlanders en kinderen goed samengaan
Daniëlle van den Oetelaar
Daniëlle is 35 jaar en woont samen met man, zoontje Loek (juli 2015) en poes Mik in Arnhem. Ze werkt als communicatieadviseur bij een afvalrecyclingbedrijf. Maar het liefst is ze thuis. Lekker het bos in, spelen met Loek, hakend op de bank, een nieuw recept uitproberen en op zondag met z'n drietjes in bed wakker worden. Kleine dingen die groots aanvoelen. Voor Hip & Hot neemt ze onder andere kijkjes achter de schermen van webwinkels.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in