Een abonnement op boerenkaas

Een abonnement op boerenkaasEen abonnement op boerenkaas? Bestaat dat? Ja dus. Waarom zou je dat willen, denk je misschien? Of: dat is vast heel duur? In deze blog ga ik alles vertellen over dit abonnement, waar ik zelf heel enthousiast over ben. Natuurlijk leg ik je uit waarom. Ik ga je ook precies vertellen hoe je dit kunt regelen. Een abonnement op boerenkaas is namelijk  interessanter, lekkerder, eerlijker en goedkoper dan je denkt. De kinderen kijken er hier iedere week naar uit, en wij stiekem ook!

Lees ook: Snelle kaascrackers

Een abonnement op boerenkaas, waarom zou je?

Tja, waarom zou jij je wekelijkse stuk kaas met de post laten komen, in plaats van bijvoorbeeld in de supermarkt kopen of laten bezorgen met je boodschappen? Dat was ook mijn eerste gedachten. Bovendien dacht ik dat het duur zou zijn. Kaas is sowieso al best een prijzig product, en dan komen er vast nog verzendkosten bij. Dat bleek dus heel erg mee te vallen. Bij AH betaal ik €5,79 per ongeveer 500 gram kaas, via de de Firma Kaas betaal ik voor 500 gram jong belegen boerenkaas €8,75 inclusief verzenden. Dat scheelt dus €3, maar het grote voordeel is: je hebt wel een heel lekker stuk boerenkaas!

heerlijke boerenkaas

De smaak van echte boerenkaas

Deze kaas komt namelijk direct van de boer. De Firma Kaas haalt elke week de stukken kaas op bij hun eigen boeren. Van welke boer jij de kaas wil, kun je bij je abonnement kiezen en ook tussendoor wijzigen. Er is ook een abonnement waarbij je elke week of elke twee weken een stuk kaas van een andere boer krijgt. Zo kun je kijken welke jij het lekkerste vindt. Zodra de kaas is opgehaald gaat het in een brievenbusdoosje per post naar jouw huisadres. Meestal komt het daar aan op donderdag of vrijdag. Geen fabriekskaas dus, die je in de supermarkt koopt, maar kaas met een volle smaak, gemaakt door boeren op de boerderij. Je proeft dat echt. Ik vind de kaas vooral veel voller van smaak en zachter van structuur. Daar heb ik die paar euro extra wel voor over!

Een abonnement op boerenkaas via

Steun de boeren en proef het verschil!

Bovendien hebben de boeren het moeilijk. Naast het feit dat ik boerenkaas oprecht veel lekkerder vind dan de fabriekskaas uit de supermarkt, steun ik met het abonnement ook de lokale boeren. Zo krijgen zij een eerlijke prijs voor hun kaas. Door het abonnement weten ze bovendien precies hoeveel kaas ze moeten maken. Fijn om zo iets te kunnen bijdragen aan hun mooie werk. Bovendien is de kaas lekker en vers! De melk komt van de koeien van de boeren waar de Firma Kaas mee werkt. De verse rauwe melk wordt dezelfde dag nog verwerkt tot kaas. De smaak en het gewicht varieert, wat ook logisch is, omdat het dus door mensenhanden wordt gemaakt. Je wordt dus iedereen keer verrast!

superlekkere boerenkaas

Echte boerenkaas, door de brievenbus

Fijn is ook dat de kaas gewoon met de post mee gaat. Er hoeven dus geen extra busjes voor rond te rijden. Dat vind ik ook belangrijk. Ik belast met mijn abonnement dus niet het milieu extra. Het is echt een aanrader, deze boerenkaas. Je kunt trouwens zelf kiezen of je voor jonge kaas, belegen kaas of oude kaas gaat. Ook dat kun je wijzigen per week trouwens. Als je op vakantie gaat kun je het abonnement op pauze zetten. Opzeggen gaat ook gemakkelijk en je kunt zelfs kiezen of je de kaas elke week of elke twee weken wilt bestellen. Wij gaan voor elke week, want met een gezin van zes die allen kaasliefhebbers zijn gaat het hard met de stukken kaas hier.

boerenkaas zo van de boer

Wat maak je van de kaas?

Natuurlijk hoef ik jullie niet te vertellen wat je allemaal met kaas kunt maken. Kaas is al eeuwenoud en wordt in vele huishoudens gebruikt voor de pizza’s, op brood, tosti’s waar de kaas uit druipt, op je zondagse croissantje, door je scrambled eggs, gewoon uit het vuistje of bij de borrel. Dit alles wordt echter nog veel lekkerder met deze kakelverse boerenkaas. Hij smelt extra goed, hij smaakt heerlijk en je blijft er van eten.

Hoe krijg jij deze superlekkere kaas op je deurmat?

Ben je geïnspireerd geraakt en wil je naast deze geweldig lekkere boerenkaas ook de lokale boeren steunen? Dan is dit abonnement echt iets voor jou. Je regelt het eenvoudig via de website van de Firma Kaas. Kies de frequentie, kies je boer (of wissel per keer) en ga bij de brievenbus liggen! De kaas wordt keurig vacuüm verpakt en wordt verzonden in een mooi brievenbusdoosje. Er zit kaaspapier bij, zodat je ‘m niet in plastic hoeft te bewaren. Dat komt de smaak ook ten goede. In de koelkast in het speciale kaaspapier blijft ie prima vers. Ga je ‘m eten? Haal de boerenkaas dan een half uurtje van tevoren uit de koeling. Dan proef je de smaak nòg beter. Tip van de Firma Kaas: bewaar je kaasschaaf in de koeling bij je kaas. Zo zal je kaasschaaf gemakkelijker door de kaas snijden.

fee lenthe kaas eten

Vorig artikelPandemic bordspel review
Volgend artikelKoekjes bakken met kinderen
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in