Verhuizen? Zo richt je gemakkelijk je woning in!

verhuistroepVerhuizen kan heel wat voeten in de aarde hebben. Er valt vaak ontzettend veel te regelen voor deze grote gebeurtenis. Je zult moeten pakken, beslissen wat wel of niet meegaat en je laat een oude woonomgeving achter waar herinneringen liggen. Zowel emotioneel als fysiek kan een verhuizing een wissel op je trekken. Veel mensen zijn afgepeigerd nadat zij eenmaal gesetteld zijn in de nieuwe woning. Je laat niet alleen het oude achter, het nieuwe moet ook naar je zin gemaakt worden. Van vloeren tot muren en van de keuken tot de badkamer, kortom: een hele organisatie, met als het goed is een geweldig eindresultaat. Dat is natuurlijk waar je het uiteindelijk allemaal voor doet!

Pas later je woning betrekken

Meestal vindt de verhuizing pas plaats wanneer de nieuwe woning is verbouwd en gestoffeerd, maar lang niet altijd. Kluswerkzaamheden kunnen stagneren en als je een tijdelijke woning hebt betrokken, kan de datum van verhuizing steeds dichterbij komen, terwijl de badkamer, keuken of vloer van je nieuwe woning nog niet klaar is. Natuurlijk zit je daar niet op te wachten, om in een half ingerichte woning in te trekken. Toch kan het soms niet anders. In dat geval is het tijd voor een andere oplossing.

Opslagruimte huren

Het beste wat je voor je meubelen kunt doen is opslagruimte huren in dergelijke gevallen. Je wilt immers niet dat je meubelen in de weg staan, of nog erger; compleet onder het stof komen. Sla je meubelen gerust op in beveiligde opslagruimte. Dergelijke ruimtes zijn voor een schappelijke prijs te huur en worden goed geventileerd en op temperatuur gehouden. Zo kun je naderhand op ontspannen wijze alsnog je meubels verhuizen.

Verhuizen van je meubels

Is je woning gereed en klaar om bewoond te worden? Huur dan een kleine bestelbus, een waar je gewoon met rijbewijs B in mag rijden, om je meubels van de opslag naar je nieuwe woning te vervoeren. Vergeet niet om (oude) dekens te gebruiken ter bescherming van je meubelen tijdens het transport.

Om je meubelen zo praktisch mogelijk te vervoeren gebruik je verhuishonden en verhuisbanden. Via deze handige hulpmiddelen is het al mogelijk om met slechts 2 personen te verhuizen. Meubelen kunnen gedragen worden dankzij verhuisbanden en meubelen die vervoerbaar zijn op wieltjes kunnen via verhuishonden van plek A naar B gerold worden. Op deze wijze verloopt het transporteren van je meubelen letterlijk op rolletjes.

Klaar om je woning in te richten

Sommige mensen kiezen ervoor om nieuwe meubelen aan te schaffen voor de nieuwe woning. Niet alleen creëer je een echt nieuwe look, maar tegelijkertijd hoef je de oude meubels niet te verhuizen. Gebruik je echter hulpmiddelen zoals de verhuishond en verhuisbanden, dan hoef je helemaal geen afscheid te nemen van geliefde meubelen en kun je jouw nieuwe woning karakter geven door je mooiste meubelen gewoon mee te verhuizen!

Vorig artikelBlogbox moederdag 2022
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #382
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in