Word je gek van al die hondenharen overal? Misschien is dit iets voor jou!

Onze kinderen zeuren de hele tijd over een huisdier. Ik snap dat. Als kind wilde ik ook graag een huisdier, maar mijn moeder was allergisch en dus ging cavia Joep de deur uit en kwam er niets meer in. Toen ik op mezelf ging, nam ik eerst een konijn en toen twee poezen. Helaas werd ik daarna zelf ook allergisch. Toen Sterre een jaar of 4 was gingen de poezen de deur uit. Nu willen ze een kitten of een hond. En ik gun het ze. Maar vanwege mijn allergie voor poezenharen en hondenharen zit het er niet in. Heb jij wel een hond en word je gek van al die hondenharen overal? Misschien is dit iets voor jou!

Tips tegen hondenharen

Huisdieren zijn heel leuk om te houden. Kinderen genieten van zo’n klein vriendje in huis. Als ze verdrietig zijn zoeken ze troost en ze kunnen er ook mee spelen. Het is goed om kinderen te laten opgroeien met dieren. Zo leren ze er mee omgaan, ontwikkelen ze geen angst voor dieren en hebben ze de kans om te ervaren hoe het is om voor een dier te zorgen. Het ontwikkelt verantwoordelijkheidsgevoel bij kinderen. Maar die hondenharen! Gek word je er van! Wat kun je daar nou tegen doen?

Bepaal in welke ruimte je huisdier mag

Toen ik mijn poezen had, zorgde ik dat ze niet in de slaapkamers konden komen. Zo beperkte ik de plekken waar de haren lagen. Dat was vooral in de woonkamer, en daar stofzuigde ik dan elke dag.

Koop een naakthond

Inkoppertje natuurlijk, maar ze bestaan echt, naakthonden. Ik vind het geen gezicht, maar ze schijnen heel lief te zijn en van die haren heb je dus geen last. Voor wie gek wordt van de hondenharen is dit dus zeker een optie.

Stofzuigen en swifferen

Wie dieren heeft weet het: als je geen last wil hebben van haren, moet je gewoon een paar keer per dat met de skiffeur of stofzuiger door het huis. Ik heb zo’n handige steelstofzuiger van Bosch, die heb je zo gepakt.

Koop een furminator

Een wat? Een furminator. Ik kende het ook niet, maar het blijkt dus een speciaal soort borstel voor honden te zijn. Je kunt ‘m gebruiken voor alle soorten en maten en heeft twee kanten. Een kant voor korte haren en een kant voor lange haren. Met deze hondenborstels kun je de ondervacht borstelen en losse haren verwijderen, zonder de topvacht te beschadigen. Een furminator werkt voor 90% tegen verharing van honden! Wil je er meer over weten of de furminator online bestellen?

Allergie voor honden

Ook als je allergisch bent is dit wellicht een supertip. Ik heb het zelf nog niet uitgeprobeerd, maar ik ben wel heel benieuwd of iemand dit product kent en wat de ervaringen zijn!

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #196
Volgend artikelWijn en spijs: welke wijn past bij welk gerecht?
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

1 REACTIE

  1. Die furminator is juist helemaal niet goed voor de vacht van honden en katten, ze maken juist alles stuk. Er zijn overigens katten die ‘hypoallergeen’ zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in