Vis eten in Utrecht

foto restaurant utrechtAls je in Utrecht uit eten wil, kun je in de binnenstad op elke straathoek terecht. Omdat ik zelf echt een Bourgondiër ben en leef om te eten, heb ik veel van deze plekken al uitgeprobeerd. Als je specifiek op zoek bent naar een goed visrestaurant, heb ik hier vier leuke plekken voor je om vis te eten in Utrecht.

Lees ook: Wolly aan de Waterkant, leuk ontbijten in Rotterdam

Vis eten in Utrecht

Ben jij een echte visliefhebber? Dan tip ik je deze restaurants om te genieten van al het heerlijks uit de zee. Wil je daarna even wat beweging inlassen? Doe dan een rondje Singel!

Konnichiwa

Als sushi-liefhebber is Konnichiwa voor mij de beste plek van Utrecht en eigenlijk tot nu toe ook wel de beste locatie van heel Nederland. Ik heb zeker in andere restaurants ook goede en lekkere sushi gehad, maar de kwaliteit is wat mij betreft nergens zo constant als hier. Een van de redenen hiervoor, is dat er veel vast personeel werkt. Veel werknemers, zoals een van de sushichefs, zijn al jaren aan dit restaurant verbonden. De vis is altijd supervers, de sashimi vind ik hier het allerbest en ook staan er bijzondere gerechten op de kaart, zoals gemarineerde geelstaart. Als je hier toch zit, probeer dan ook eens de black angus biefstukpuntjes met knoflook. Geen vis, maar zo mals krijg je je biefstuk zelden.

Konnichiwa

Vis & Meer

In de pittoreske Drieharingstraat – hoe toepasselijk – vind je Vis & Meer. Zeker in de zomer, als de terrassen open zijn, is dit een heerlijke plek om vis te eten. Het terras is supergezellig en het eten is goed. Heb je tafelgenoten die geen liefhebber zijn van vis, dan kunnen zij zich laven aan gerechten als truffelrisotto. Het enige puntje is dat niet al het personeel altijd even klantvriendelijk is. Toch kan ik deze plek nog steeds aanraden, want de locatie is super en over het eten wordt over het algemeen door iedereen erg gewaardeerd. Het restaurant is voor visminnend Utrecht echt een begrip.

prei met mosselen

Sea Salt Saloon

Het is dat het terras hier maar kort zon heeft, anders zou bij Sea Salt Saloon veel vaker eten. Voor mij is dit qua kwaliteit en varieteit het beste visrestaurant. Er staan zeer originele gerechten en combinaties op het menu, de vis is supervers en het personeel is erg klantvriendelijk en professioneel. Ik ben hier nog nooit teleurgesteld en ik kan deze locatie zeker aanraden als een zeer waardige restaurantbeleving.

sea salt saloon

Seafood Bar

Deze locatie naast Utrecht Centraal heeft een mooie, moderne inrichting. Je kunt hier leuke, diverse gerechtjes bestellen die vaak ook wat kleiner zijn, zodat je verschillende dingen kunt proeven. Ik heb hier dingen gegeten als zalmtartaar met avocado, gemarineerde mosselen of een grote ‘platter’ met allerhande seafood. Het restaurant heeft een open keuken en vitrine en mooie en moderne inrichting.

seafoodbar
Tekst en beeld Marcella Das

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #442
Volgend artikelRondje Singel Utrecht
Marcella
Marcella was al een 'journalistje' vér voordat ze haar studie journalistiek volgde. Als klein meisje had ze al eindeloze interesses, was ze vaak 'kwijt' omdat ze op avontuur ging en kletste ze met Jan en Alleman. Ze heeft meerdere studies afgerond en werkt nu als kindercoach en schrijver/journalist. Reizen is haar grote passie: zodra ze 18 was, trok ze meteen een jaar de wijde wereld in. Ze wordt gekenmerkt door haar joie de vivre, eigenzinnigheid en enorme fascinatie voor 'de mens achter de mens'.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in