Wolly aan de waterkant, leuk ontbijten in Rotterdam

Wolly aan de waterkant doorkijkjeWij houden ervan om af en toe buiten de deur te ontbijten in het weekend. We houden dan ook altijd onze oren en ogen open voor leuke tips. Zo hoorden we recent over een pas geopend tentje in Rotterdam Noord met een all day breakfast concept. Maik nam me mee, zodat we dit fijne plekje eens konden uit proberen. We zijn enthousiast! Wolly aan de Waterkant is een leuk, hip ontbijttentje wat je zeker eens moet bezoeken.

Lees ook: 8 hippe eettentjes in Den Haag die je misschien nog niet kende

Wolly aan de Waterkant, leuk ontbijten in Rotterdam

Helaas gingen wij ontbijten op een wat minder zonnige dag. Wolly aan de Waterkant heeft namelijk een fijn terras, met uitzicht op het water. Ik had graag buiten in het zonnetje willen zitten met mijn ontbijtje, maar helaas zat dat er niet in. Gelukkig is dit restaurantje van binnen zonnig pastelgeel geverfd, waardoor je alsnog een vrolijk gevoel krijgt. Zeker geschikt dus voor mensen met een ochtendhumeur, want die worden instant blij als ze binnen zitten. 

Wolly people

wolly interieur

De kaart

Zoals gezegd is er een all day breakfast concept. Ze zijn dan ook alleen open tussen 8 en 4 uur en de kaart focust dan ook op ontbijt/brunch gerechten. De hartige gerechten zijn uiteraard ook prima als lunch te eten. Denk aan een brioche met vis of kip, toast met avocado en zalm of een eitje met de sunny side up. Wat ik als ontbijtgerecht miste op de kaart was de havermout, verder hadden ze zo ongeveer alles wat ik kon bedenken: smoothie bowls, wentelteefjes, pancakes, croissantjes en nog veel meer. De drankjes waren ook prima, wij namen een slowjuice van passievrucht en allebei een latte decaf en een kopje thee. De kaart is er eentje om alles uit te willen proberen, daarom moeten we zeker nog eens terug om de hartige gerechten te proberen. Nu hielden we het bij zoet, de wentelteefjes en de matcha smoothiebowl. Tot slot nog een lavendelcroissant toe, die heerlijk gevuld was met vanille room. 

wolly tafel met kaart

all day breakfast wolly aan de waterkant

smoothiebowl wolly aan de waterkant

Tof interieur

Het interieur is basic, gezellig en een tikje retro. Zoals gezegd was de sfeer zonnig met het pastelgeel. De ietwat kleine tafeltjes met granieten blad waren lekker stevig en stabiel en er zijn ook plekken bij de bar of aan het raam. Hier kun je relaxed werken met je laptop voor je neus en een koffietje (of Chai Latte) naast je. Voor het urban jungle gevoel staan er hier en daar wat planten en er zijn wat grappige details aangebracht op de muren. 

Wolly tafel

croissant lavendel wolly

wolly tafel aan het raam

Geschikt voor kinderen?

Jazeker is deze plek geschikt voor kinderen! We moesten op zondagmorgen zelfs slalommen langs de kinderwagens. Niet dat het verder storend was hoor, het waren voornamelijk kleine kinderen die of in een kinderstoel zaten, of lekker in de wagen lagen te slapen. Het publiek wat er zat was eigenlijk heel divers: van stelletjes (zoals wij) tot jonge moeders met vriendinnen, van wat oudere mensen tot studenten en alles daartussen. Wolly aan de Waterkant is dus echt voor iedereen, dat is duidelijk. En zo is de kaart ook opgebouwd. 

wolly sfeerbeeld

Wolly voorkant

Praktische informatie

Wil jij ook eens gaan ontbijten of brunchen/lunchen bij Wolly aan de Waterkant? Er is een parkeerterrein voor de deur (betaald, behalve op zondagochtend) en je kunt natuurlijk ook op de fiets of met het OV gaan. Reserveren is niet mogelijk, maar meestal is er wel een plekje. De adresgegevens:

Wolly
Noordplein 1
Rotterdam
Open: dagelijks van 8-16.00 uur
Website
Menu

Tip: De 500 verstopte geheimen van Rotterdam

wolly detailprint wolly

Vorig artikelTips voor Sintra
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #430
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in