Foto weekoverzicht Judith #63

feestnummer fee
Ons feestnummer. Fee is zo’n blij, vrolijk en ondeugend meisje. Echt genieten!

Het was nog een uitdaging om mijn weekoverzicht van deze week online te krijgen. Die Paasdagen zijn reuze gezellig, maar ook best druk! En ik wilde per se gaan sporten. Dus dat ging voor. Daarna de kindjes. Maar nu is er een momentje dat Maik ze entertaint en ik tijd heb om mijn verhaal op te schrijven.

Maandag was zoals altijd een werkdag. Vergadering, afspraken, je kent het wel. Niet echt iets bijzonders gedaan dat de moeite van het vermelden waard is. Dinsdag ging Lenthe weer een dagje naar school. Ze vond het wederom erg leuk, gelukkig komt haar 4e verjaardag steeds dichterbij.

Die dag kwam ook het Paasmagazine online. Inmiddels is het door meer dan 1500 mensen gelezen, een mooie score voor zo’n 1e keer. Leuk! Hij blijft beschikbaar, want ook volgend jaar zijn de interieur-tips, DIY’s, knutsels en recepten weer actueel.

Paasspecial hipenhot.nl

Verder heb ik ook dinsdag gewerkt, ik had veel afspraken en was eigenlijk de hele dag weg.

Woensdag was wederom een werkdag, maar ik startte de ochtend bij de gynaecoloog. Post-bevalling-perikelen, zal ik maar zeggen. Ik word weer naar een andere arts doorverwezen. Afwachten of die een toverstokje heeft…

Op donderdag bracht ik de kindjes naar mijn schoonouders en reed ik daarna door naar een afspraak voor mijn werk. Donderdag werk ik officieel alleen de ochtend, maar meestal is dat de ene week de hele dag werken en de andere dag vrij. Deze week werkte ik ‘m dus de hele dag. Tussen de middag was er op mijn werk een gezellig paasbrunch. Ik moest daar gevulde eitjes voor maken, dus ik racete van mijn afspraak naar huis om ze te maken, en toen weer naar mijn werk. De brunch was reuze gezellig. In de middag had ik nog een afspraak en toen ging ik de kinderen weer ophalen.

‘s Avonds had ik afgesproken met de juf van Sterre. Zij is de zus van een vriendin van mij en we hadden al een paar keer gezegd dat we een keer wat zouden gaan drinken. Nu kwam het er eindelijk een keer van. Voor mij was het meteen de eerste keer sinds anderhalf jaar ofzo dat ik op donderdagavond de stad in ging om wijn te drinken. Beviel me best…

millers op pad
Voor het eerst sinds tijden weer eens op stap op donderdagavond…

Op Goede Vrijdag moest Maik werken, maar de kinderen waren natuurlijk vrij. Yuren bracht ik al vroeg naar een vriendje voor een Paasfeestje, en die haalden we rond half 2 weer op. Daarna kwam een schoolvriendinnetje van Sterre bij ons logeren. De meiden hebben een clubje opgericht en gingen daar t-shirts voor ontwerpen en beschilderen met textielverf. Erg leuk was het en heel creatief van ze.

staan bij keukentje
Ja hoor, staan kan ze ook al. Lekker koken bij het Ikea keukentje 🙂

Fee had het ondertussen druk met de kasten op haar gemak onderzoeken. Ze kan ineens kruipen, staan en lang dingen lopen, dus het gaat hard. Ze is meteen geen baby meer.

kasten ontdekken
In kasten leeghalen is ze ook goed

Waar ze ‘s morgens nog heel vrolijk was, liep ik ‘s middags alsmaar met haar rond. Ze huilde aan één stuk door. Of ze nou last had van haar buik, tandjes of gewoon heel moe was, ik weet het niet. Ze slaapt sowieso heel slecht, zowel ‘s nachts als overdag. Ook vermoeiend voor ons.

huilerig feetje
Huilerig Feetje. Geen idee wat er was, ‘s avonds was ze weer vrolijk.

Zaterdag begon ik de dag in de sportschool. Later kwamen er weer mensen naar ons huis kijken. Ze zijn geïnteresseerd, maar we hebben nog geen bod. Even afwachten maar weer…

sportenpasen
Meest vage foto ever, maar wel het bewijs dat ik echt in de sportschool was deze week. Twee keer zelfs!

Zondag was het natuurlijk Pasen. Maik had de tafel gedekt en met de kinderen croissantjes gebakken. Het was heel gezellig. De kinderen waren allemaal opgewekt en er werd vrolijk gekletst. Zo leuk! Soms kan ik ze wel achter het behang plakken als ze aldoor ruzie hebben, maar deze ochtend genoot ik enorm van mijn grote gezin.

paasontbijt2016
Dit Paasontbijt was zo genieten. Iedereen was gezellig en vrolijk, heerlijk!

Om 10 uur was het, volgens traditie, paaseieren zoeken in de binnentuin. Alle kindjes op een rij en rennen maar! Zelfs Fee had een eitje gevonden. Met volle mandjes gingen we weer naar binnen.

paaseitjesjacht
Hunt of the easter eggs…

Met Yuren ging ik toen de auto in, want ik had hem beloofd om naar het Nationaal Militair Museum te gaan. Af en toe doe ik met Yuren een uitje met z’n tweetjes. Hij heeft daar behoefte aan, met die 3 meiden altijd om hem heen. Hij had er erg naar uitgekeken. Hij vond het wel lang rijden, 3 kwartier in de auto, maar toen we er waren en hij de tanks en vliegtuigen zag staan werd hij meteen enthousiast.

nmm
Wat een fijne dag was het, lekker op pas met mijn zoon. Quality time!

Het museum is groot! Je begint boven, waar allerlei kamers zijn waar veel te zien en te doen is. Voor Yuren was dat soms nog wel een beetje moeilijk. Hij had niet het geduld om dingen te lezen of er naar te luisteren. Toch wilde hij wel alle kamers langs. We hadden ook de app gedownload die erbij hoort. Een leuke app, waar je als soldaat opdrachten krijgt, maar ik vond ‘m logistiek een beetje lastig (wat is waar?) en bovendien was hij voor Yuren echt te moeilijk nog.

militairmuseum kisten
Deze kisten kon je open maken, spannend wat er in zou zitten! Ze werden gedropt door vliegtuigen in de oorlog.

Rond 2 uur dronken we een kopje koffie en fristie en aten we een cakeje. Daarna gingen we de benedenverdieping bekijken. Hier staan tanks, vliegtuigen, kisten met spullen er in en nog veel meer moois. Echt de moeite waard om te bekijken. In het midden is er een doe-ruimte en een workshopruimte waar geknutseld kan worden. Dat laatste had Yuren geen zin in, maar de doe-dingen vond hij wel erg leuk. Zelf een vliegtuig besturen enzo.

Er werd vervolgens omgeroepen dat we in een echt vliegtuig buiten konden kijken. Dus wij naar buiten, konden we daarna niet meer terug naar binnen! We moesten eerst helemaal om het museum heen lopen, vervolgens via de hoofdingang weer naar binnen en opnieuw de benedenverdieping gaan zoeken. Vond ik niet zo handig, Yuren was doodop van al dat lopen. Naja, voor mijn stappenteller was het wel weer goed.

Na afloop mocht Yuren van mij in het winkeltje nog een Banbao (soort lego) oorlogsvliegtuig uitkiezen en toen gingen we op huis aan. Hij viel in de auto in slaap en ik moet eerlijk bekennen dat ik zelf ook heel moe was!

blij met z'n vliegtuig
Superblij met zijn vliegtuig!

Thuis maakten Maik en ik samen pizza en dronken een rood wijntje. Even bijkletsen, terwijl de kinderen iPad mochten kijken. Soms lekker, die rust.

homemadepizza
Samen pizza maken en een wijntje drinken is altijd gezellig

Gelukkig hadden we vannacht een goeie nacht. Vanmorgen ging ik eerst maar even naar de sportschool, zodat ik met niet schuldig hoefde te voelen bij de Paasbrunch dat ik van het Paasbrood snoepte. Na dit weekend maar weer even een beetje op gaan letten, anders ga ik straks weer aankomen en das niet de bedoeling.

2epasenbrunch2016
Paasbrunch op 2e Paasdag. Lenthe had me geholpen met de tafel dekken. Zo grappig, ze had alle lekkere dingen rond haar eigen bord gezet. Dat hebben we maar even verplaatst 🙂

Hoe waren jullie Paasdagen?

Vorig artikelDe leukste uitstapjes met Pasen
Volgend artikelPersonaliseer je slimme thermostaat nu met ThermoArt
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in