Waarom het belangrijk is om veel met kinderen te fietsen

Tuurlijk. Je kunt alles met de auto doen. Lekker makkelijk. Droog. Snel. Comfortabel. Maar…. Fietsen is veel gezonder. Beweging in z’n algemeenheid is gezond. Na de zwangerschap ben je vaak nog een paar kilo te zwaar en niet zo fit als je gewend was. Dus. Koop een fietsstoeltje voor je kind, en kies voor de fiets!

bobike voor en achterzitje

Hier 10 redenen waarom je beter op de fietst stapt dan in de auto:

 1. Met de fiets haal je makkelijk je dagelijkse portie beweging om gezond te blijven.
 2. Al fietsend geef je je kind het goede voorbeeld: bewegen is gezond!
 3. Fietsen is beter voor het milieu dan de auto
 4. Kinderen genieten van alles wat ze zien onderweg op de fiets, horen geluiden, doen ervaringen op.
 5. Je bent niet afhankelijk van een parkeerplek, een fiets kun je overal neerzetten
 6. Je fietst je zwangerschapskilo’s er af en krijgt een goede conditie
 7. Je ziet er gezonder uit in je gezicht, zo’n gezonde blos krijg je er van
 8. Kinderen doen verkeerservaring op, ook al zitten ze in een fietsstoeltje
 9. Kinderen die vaak op de fiets zitten zullen later ook sportiever zijn
 10. Kinderen zijn op de fiets vaak gezellig, omdat er veel te zien is. Dus ga ook zeker fietsen als ze thuis ongezellig zijn!

Fiets jij al vaak met je kind? Waarom wel of niet?

Wij fietsen regelmatig, zelfs met 4 kinderen! Kijk maar!

bakfiets met bobike

 

Banner-gesponsord-product

Vorig artikelDe hipste back to school producten die je écht nodig hebt
Volgend artikelDe hipste schooltassen en etuis shop je bij Littlefashionadict
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

3 REACTIES

 1. Hé Judith,

  Wij fietsen best vaak inderdaad, gewoon omdat het lekker is om te fietsen maar bovenal omdat de meiden het best leuk vinden! Tot vorig jaar gebruikte we ook een bakfiets, echter de oudste fietste steeds meer zelf en de jongste begon ook te fietsen. Sinds dit voorjaar hebben we geen bakfiets meer en fietsen we allemaal op onze eigen fiets, het gaat helemaal goed!

  Veel plezier met z’n alle op de (bak)fiets!

 2. Ik ben erg een fan van fietsen , maar ik wacht eventjes om de kleine man in de fietskaart te doen. Een bakfiets Is veel stabieler en minder hobbelig dan de fietskaart

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in