Apps rondom het thema de ruimte

‘Ik wil ook de ruimte in!’. Dit hoor je een kind nog wel eens zeggen. Wanneer André Kuipers op tv is geweest, wanneer ze een boek over de ruimte hebben gelezen of misschien wel op school werken aan thema ruimte. Er zijn verschillende interessante materialen voor kinderen en de ruimte. Zo ook een aantal apps. In dit blog laat ik jou kennis maken met vijf apps. Ben je op zoek naar meer? Op deze pagina heb zijn ze verzameld. 

apps-thema-ruimte

Dr. Panda in de ruimte– Geschikt voor iPad en iPhone – € 2,99

Ben je klaar voor de lancering? Met deze app van de inmiddels wel bekende Dr. Panda speel je verschillende spellen. Al reizend kom je buitenaardse wezens, maar ook de vriendjes van Dr. Panda tegen. Zo kun je een ruimteschip ontwerpen, maar ook repareren. En speel met de zwevende Dr. Panda. De app bevat geen gesproken taal.

Lees hier een uitgebreide review.

Sago Mini Space Explorer- Geschikt voor iPad en iPhone – € 2,99

Deze app is geschikt voor peuters en kleuters en bevat geen gesproken taal. De app is kindvriendelijk en wijst zich vanzelf. Speel met Harvey verschillende spellen in de ruimte en maak nieuwe vrienden.

Bamba Space Station– Geschikt voor iPad en iPhone – € 2,99

Ontdek het ruimteschip van Bamba van binnen. Wat kun je daar allemaal doen? Kies een karakter en ga op ontdekkingstocht. Ook deze app bevat geen gesproken taal.

Astropolo- Geschikt voor iPad en iPhone – € 2,99

Nog een ruimte app voor jonge kinderen. Deze bevat 8 minigames. Het kind gaat op reis met Polo en ontmoet nieuwe vrienden. 

Planetenreis- Geschikt voor iPad – € 0,99

Al spelenderwijs leren kinderen in de app meer over de ruimte. Zoek objecten op de planeten en neem die mee in jouw raket. Zo leer je meerdere namen van de planeten en kom je meer te weten over zwaartekracht.

Vorig artikelWaarom ik Marktplaats ineens heel hard nodig had…
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #78
Susan Spekschoor
Mijn naam is Susan Spekschoor, getrouwd en trotse moeder van twee dochters. Ik werk als ambulant begeleider in het onderwijs. Daarnaast heb ik een website over apps en ebooks voor kinderen. Dagelijks wordt de website aangevuld met de nieuwste en (tijdelijk) gratis/afgeprijsde apps en ebooks. Ik blog en schrijf reviews. Vind je het leuk om op de hoogte te blijven?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in