Waarom zou je een fietsverzekering afsluiten?

lenthe nieuwe fiets 2022Stel, je hebt net een nieuwe dure, fiets aangeschaft. Je bent van plan om veel op pad te gaan of de fiets misschien wel mee te nemen op vakantie. Het is dan hoogstwaarschijnlijk een goed idee voor jou om je fiets te verzekeren. Zo weet je namelijk zeker dat als er iets met je fiets gebeurd waar jij niks aan kunt doen, je verzekerd bent. Wat houdt dat precies in? Wat krijg je terug voor een fietsverzekering? In dit artikel leggen we het je uit.

Dekking van jouw dure fiets

Of je nou een nieuwe racefiets, e-bike of bakfiets hebt gekocht: je hebt hier een flink bedrag aan uitgegeven en wilt natuurlijk voorkomen dat je fiets gestolen wordt of kapot gaat en jij met flinke kosten komt te zitten. Gelukkig zijn er om deze reden fietsverzekeringen. Dit soort verzekeringen zorgen ervoor dat jij in het geval van aanrijding, vandalisme of een val verzekerd bent met je fiets. Zo kun je de schade vergoed krijgen wanneer dit soort situaties zich voordoen.

Veel op pad? Dan loop je een groter risico op diefstal

Wanneer je veel op pad bent in de stad en jouw fiets op drukke, openbare plekken staat heb je automatisch een groter risico op diefstal of vandalisme van jouw fiets. Met een fietsverzekering zorg je ervoor als jouw fiets gestolen wordt, je hiervoor gedekt bent. Onmisbaar voor degenen die zich veelvuldig verplaatst op de fiets!

Je fiets mee op vakantie

Als je je mooie fiets verzekerd hebt, kun je deze ook met een veiliger gevoel meenemen op vakantie. Stel, je staat langs de weg in Nederland: dan is er pechhulp. Misschien wordt je fiets wel gestolen of gaat deze kapot in het buitenland. Ook dan is er sprake van dekking, zodat jij niet zonder fiets of met hoge kosten komt te zitten op vakantie.

fiets this is holland

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #406
Volgend artikelLiemès Utrecht, wereldkeuken en food district
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in