Tips om je 50e verjaardag te vieren

blikje verjaardagVoor mij is het gelukkig nog even weg, maar in mijn vriendenkring moeten steeds meer mensen er aan geloven: ze worden 50! Hoe ze dit vieren, daar wordt verschillend mee omgegaan. De één geeft een groot feest, de ander laat het liever stilletjes aan zich voorbij gaan. Tja, hoe vier je je 50e verjaardag het liefst? Dat is dus heel persoonlijk. In deze blog geef ik tips om je 50e verjaardag te vieren.

Tips om je 50e verjaardag te vieren

Hoe je het ook viert, champagne hoor er zeker bij, vind ik! Of je het nu klein of groot viert, een paar slingers, confetti, champagneglazen met champagne, wat lekkere hapjes en muziek mogen sowieso niet ontbreken. Even proosten op 50 jaar jij is natuurlijk wel een echte must! Bubbels maken het dan extra feestelijk.

Vier je 50e verjaardag in het buitenland

Wie er liever niet teveel aandacht aan besteed, kan natuurlijk het beste lekker weg zijn. Vier je 50e verjaardag in het buitenland. Ga naar je droombestemming, die altijd al op je bucketlist stond.  Zuid-Afrika, Australië, Antarctica ofzo. Doe iets bijzonders. Superleuk om zo deze bijzondere verjaardag te vieren.

Geef een groot feest!

Als je 50 wordt is het natuurlijk party time! Huur een strandtent af en geen een waanzinnig feest. Compleet met dj en muziek uit jouw jeugd. Nodig niet alleen je standaard vriendenkring uit, maar dit keer ook uit elke fase van je leven de mensen die toen belangrijk voor je waren. Tegenwoordig kun je met social media veel mensen wel weer terugvinden. Die kleutervriendin waarmee je vroeger in de zandbak speelde? Je eerste vriendje uit de brugklas die je uit het oog verloor? Die vriendinnenclub van je middelbare school? Die leuke mensen met wie je altijd ging stappen in je studententijd? Zoek, vindt en nodig ze uit!

Een klein familiefeest

Vind je het wel leuk om je verjaardag te vieren, maar ben je niet zo van de wilde feesten? Een kleinschalig familiefeest kan natuurlijk ook. Bestel wat catering, zodat je zelf ook tijd hebt om met mensen te praten, zet de wijn en chamapagne gewoon op tafel en geniet van leuke gesprekken met de mensen die het dichtst bij je staan.

Organiseer een kookfeestje

Nodig wat vrienden uit en ga met elkaar koken. Zorg dat alle ingrediënten klaar liggen, schorten en recepten, en kook met al je vrienden een 5 gangen diner die je vervolgens met elkaar opeet. Als je begint met een glaasje champagne zit de sfeer er al goed in, en wie niet van koken houdt komt er gewoon gezellig bij staan met z’n wijntje. Doe- en eetfeestjes doen het over het algemeen altijd heel goed.

Boek een wijn- en spijs wandeling

Je kunt tegenwoordig in diverse steden in Nederland een Wijn-en Spijs wandeling boeken. Leuk om dat met een groep mensen te doen ter ere van jouw 50e verjaardag. Zo zit je niet de hele dag te eten en drinken, maar doen jullie tussendoor ook nog iets actiefs: wandelen.

Een culinaire fietstocht

Net zoiets is een culinaire fietstocht. Dit komt op hetzelfde neer: je fietst zo’n 25 km en stopt tussendoor op verschillende plekken om iets te eten en te drinken. Ook dit is een leuke activiteit als je lekker bezig wilt zijn en tegelijk je 50e verjaardag wil vieren. Iedereen heeft wel een fiets nodig, dat is iets om rekening mee te houden.

High Tea met vriendinnen

Misschien heb je geen zin om een grote club mensen over de vloer te krijgen, maar vind je het wel leuk om met een paar dierbare vriendinnen een leuke hight tea ergens op een fijne locatie te vieren. Dat is natuurlijk ook een prima idee!

Surprise Party

Tja, deze kun je natuurlijk niet zelf organiseren, maar het is wel ontzettend leuk: als iemand voor jou een surprise party organiseert. Ik heb dat zelf eens voor een vriendin gedaan, en naast dat het een succes was, had ik ook nog eens heel veel voorpret. Je kunt andere vriendinnen vragen om mee te helpen en bijvoorbeeld vragen of iedereen dezelfde kleur wil aandoen, zodat de jarige extra opvalt. Of vragen of iedereen iets grappigs mee wil nemen. Wie van toneelstukjes houdt kan dat ook nog inplannen, maar niet alle mensen vinden dat leuk. Een lied maken kan natuurlijk ook. Maak er iets bijzonders van! Het allerleukste is wel als de jarige binnenkomt en echt totaal geen idee heeft.

Nog meer ideeën om je 50e verjaardag te vieren?

Heb jij je 50e verjaardag al gevierd en iets bijzonders gedaan? Of heb je gewoon een geweldig idee dat hier nog niet bij staat? Laat het ons vooral weten, dan kan ik het toevoegen aan deze blog.

Tips om je 50e verjaardag te vieren

Vorig artikelSinterklaas slinger maken
Volgend artikelKinderkleding voor een bruiloft
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in