Hardnekkig vuil? Gebruik een stoomreiniger

vacuum cleanerVaak is de stoomreiniger zo groot als een stofzuiger, de werking is echter anders. Soms heb je vuil, dat simpelweg niet weg te krijgen lijkt. Het enige wat je dan eigenlijk nog kunt proberen is een stoomreiniger. Met een dergelijke reiniger maak je snel en gemakkelijk verschillende oppervlakken schoon. Een stoomreiniger is milieuvriendelijk omdat het werkt met alleen water en stoom, waarmee je op vakkundige wijze afrekent met schimmels en bacteriën.

Er zijn uitvoeringen van de stoomreiniger met tapijtglijder beschikbaar

Het reinigen van vloeren is wat de stoomreiniger elke dag opnieuw doet. Hij kan zijn werk doen op gladde tegels, maar even goed op parket en laminaat. Voorzichtigheid is overigens wel geboden, je zet op deze laatste vloeren de stoomdruk wat naar beneden. Op die manier voorkom je beschadigingen. Op vloerkleden en tapijten werkt de stoomreiniger veel minder goed. Er zijn wel modellen van de stoomreiniger die over een tapijtglijder beschikken. Daarmee maak je veel eenvoudiger ongelijke ondergronden glanzend schoon.

Behalve de stofzuigermodellen heb je ook compactere uitvoeringen

Zet je op de stoomreiniger een borstel, dan kun je ook de wanden prima schoonmaken. Dat is vaak geen overbodige luxe, want met name de wanden in de keuken en badkamer worden bevolkt door massa’s bacteriën. Juist ja, vanwege de grote hoeveelheden vocht die zich daar bevinden. Met de stoomreinigers doe je ook gewoon je sanitair. Behalve de stoomreinigers ter grootte van stofzuigers, zijn er ook nog kleinere modellen op de markt. Met deze apparaten maak je de wat hogere delen schoon. Stoomreinigers worden vaak onderscheiden in de slede stoomreinigers, handstoomreinigers en de stoommoppen.

De voor jou beste stoomreiniger? Dat is echt maatwerk

De slede stoomreiniger is perfect voor de grote ruimte zoals bijvoorbeeld een woonkamer. Deze reiniger is erg krachtig en heeft een ruimere tank voor water. Zo kun je lekker lang doorwerken. Deze reinigers hebben wieltjes. De handstoomreiniger gebruik je voor kleinere oppervlakken. Ze zijn erg licht en trekken geen wissel op je hand- en armspieren. Deze kleinere uitvoeringen zijn wat minder krachtig, maar hebben wel het vermogen tegels te reinigen en te laten blinken. Met de stoommop reinig je tapijten. Deze reiniger is voorzien van een lange steel; wat dat betreft lijkt deze stoomreiniger sterk op een steelstofzuiger. Wat de voor jou beste stoomreiniger is, is geheel afhankelijk van jouw situatie. Praat met de specialist over de wijze en mate van gebruik en ook jij komt met de beste stoomreiniger thuis.

Vorig artikelWat zijn populaire plekken in Afrika om naartoe te reizen?
Volgend artikelRestauranttip: Julieta in Den Haag
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in