Wil je aan de slag in de vastgoedbranche? Hier moet je op letten.

opleiding effectief beinvloedenIedereen heeft een bepaalde carrière voor ogen. Voordat je solliciteert voor een baan is het belangrijk om een opleiding te volgen die hierop aansluit. Als je meer wilt met vastgoed, zijn er opleidingen die jou hier alles over kunnen leren. Denk aan een bouwkunde opleiding, welke jou meer leert over het ontwikkelen van panden. Ook moet je een aantal andere zaken in het achterhoofd houden voordat je in de vastgoed gaat werken. Maar waar moet je dan op letten? Dat lees je hieronder.

De richting waarin je wilt werken 

Voordat je iets in vastgoed gaat doen, moet je weten in welke richting je wilt werken. Een bouwkunde opleiding brengt namelijk andere mogelijkheden dan wanneer je meer richting de makelaardij wilt. Je moet dus niet zomaar aan een opleiding beginnen, maar je vooraf inlezen in de toekomstmogelijkheden die de verschillende opleidingen je bieden. Vergeet hier ook niet specialisaties in mee te nemen. Deze zorgen voor extra kennis over een bepaald onderdeel, daarmee verbreed je weer je carrièremogelijkheden. De juiste voorbereiding is dus een vereiste voordat je je gaat inschrijven voor een opleiding.

De gewenste vaardigheden per opleiding 

Hoewel je een bepaalde baan voor ogen hebt, moet je ook bekijken welke vaardigheden je al bezit of niet bezit. Niet iedereen is even technisch aangelegd. In dit geval is bouwkunde niet de beste opleiding, maar trek je mogelijk meer naar een opleiding vastgoed en makelaardij. Deze opleiding zorgt dat je voldoende over de woningmarkt weet en inzichten krijgt om woningen en panden te verkopen of op te kopen. Het is dus een geheel andere tak van sport. De specialisaties zorgen dat je veel bijleert en mensen helpt met het vinden van de beste panden aan de hand van wensen en budget. 

De laatste zaken voor de opleiding bekijken

Zorg er als laatste voor dat je weet welke toelatingseisen er zijn bij een opleiding. Die toelatingseisen zijn er niet voor niets en zorgen ervoor dat jouw instapniveau aansluit bij de opleiding. Als je bent toegelaten tot de opleiding kun je verder oriënteren naar bedrijven om te werken. Ook dit biedt nieuwe inzichten in jouw carrière en je weet hierdoor beter waar je naartoe werkt met de opleiding. Zo kun je jouw loopbaan verder indelen, weet je waar je je in kunt specialiseren tijdens de opleiding en vind je jouw droombaan binnen de wereld van vastgoed. 

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #408
Volgend artikelGreenrebel, lekker plantaardig eten
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in