We wish you… a Frozen Christmas!

FrozenDe kogel is door de kerk: dit jaar voor ons geen Zweedse (rood met witte) kerstboom, maar een Noorse: met veel wit, blauw, mintgroen en overal ijssterren. De kinderen noemen het een Frozen-boom, naar hun favoriete film. Afgelopen zomer waren we in Los Angeles, waar we in Hollywood (!) al de Frozen sing-along meemaakten en een ontmoeting hadden met de prinsessen Anna en Elza. We hoefden er slechts twee uur voor in de rij te staan in Disneyland… Deze Kerst komt de Nederlandse variant in de bioscopen, dus daar willen met name de meiden graag naar toe. Maar ze willen ook al naar Disney on Ice en naar de schaatsbaan op het Museumplein in Amsterdam, waar je rondjes kunt rijden met de knuffelige sneeuwpop Olaf…

Pippi-Langkous

We zullen zien wat er van komt. Dit weekend wil ik in ieder zelf graag naar de Zweedse kerstmarkt in Slochteren, in ons eigen Hollandse Hoge Noorden. Op het prachtige landgoed Fraeylemaborg   kun je je het hele weekend onderdompelen in het Zweedse kerstgevoel. Er zijn heel veel kraampjes met prachtige Scandinavische producten en in de grote schuur kun je lekker snuffelen tussen de loppis: het Zweedse woord voor tweedehands spulletjes. Pippi Langkous, het sterkste meisje van Zweden, houdt de kinderen bezig en er is een Vikingenkamp waar oude ambachten worden gedemonstreerd. Ook zal er af en toe een ouderwets robbertje gevochten worden, stoer!

Liseberg

Ga je rond Kerstmis naar Zweden? Bezoek dan vooral de grootse kerstmarkt van Zweden in Göteborg. Het beroemde attractiepark Liseberg wordt elke kerstvakantie omgebouwd tot een feeëriek verlicht winterspektakel. Naar het schijnt met bijna 5 miljoen lichtjes. Ik heb ze niet geteld, maar ik geloof het onmiddellijk. Naast het afstruinen van de meer dan tachtig kraampjes kun je ook een ritje maken in een van de houten achtbanen, schaatsen, en een bezoek brengen aan de rendieren in de dierentuin. Hoe cool is dat?

Tomteland

Ook een aanrader (winter en zomer) is Tomteland in het Zweedse Mora: een prachtig sprookjespark helemaal gewijd aan de Kerstman en zijn trouwe helpers: elfjes en trollen. Vermakelijk theater, een bezoek aan de Kerstman himself , stoeien met de trollen, leren toveren bij de elfjes, een ritje op een rendier: het kan er allemaal! Mag ik mee? Please? Oh, wat hoop ik op een ijzige kerst!

Vorig artikelKoningkaart, voor de allermooiste geboortekaartjes
Volgend artikelBucika voor superzachte babyslofjes
Yvonne Koop
Yvonne Koop schrijft als moeder van 4 kids graag over onderwerpen die haar het meest nabij staan: kinderen, speelgoed, (buiten) spelen, natuur, Scandinavië, design en handwerk. Voor Hip & Hot schrijft Yvonne over kunst, cultuur en evenementen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in