Mooie lichtfeesten in de kerstvakantie

Ik zie sterretjes - Foto Yvonne Koop

Kerstmis wordt niet voor niets ook wel het Feest van het Licht genoemd. In deze donkere winterdagen heeft iedereen van oudsher behoefte aan extra licht. Thuis heel veel kaarsjes aansteken is dan al super gezellig (en sterretjes met Oud & Nieuw!), maar ook een uitstapje naar een van de vele extra feestelijk verlichte attracties en evenementen zou ik zeker inplannen.

Orientalis

Alhoewel ik zelf niet streng gevoelig ben opgevoed, lees ik ieder jaar wel het verhaal voor van de geboorte van Kindje Jezus. Dit Bijbelse kerstverhaal wordt heel mooi uitgebeeld in het themapark Oriëntalis. Kom verkleed als een stoere herder of een engeltje naar het Feest van Licht dat hier bij Nijmegen wordt gehouden en ga op ontdekkingstocht door het verlichte bos. Misschien kom je Maria en Jozef wel tegen in de levende kerststal met dieren… Of raak je verdwaald in het doolhof op het Plein van Pilatus! Net als de herders en engeltjes in het kerstverhaal kun je van 27 tot en met 30 december mee naar Bethlehem. Wil je voor één keer een echte herder zijn? Op verschillende dagen in de kerstvakantie komt er een herder met zijn hele schaapskudde naar het Feest van Licht. Je kunt met hem als échte herder meelopen met de kudde! En heb je het buiten koud gekregen? Dan kun je je opwarmen in de yurt waar verhalenvertellers over het lichtfeest vertellen.

Slagharen

Ook bij Ponypark Slagharen is het kerst. In de periode tot en met 3 januari brengt de Kerstman een bezoek aan het park en kun je door de hoofdstraat meerijden op de arrenslee. Het hele park is sfeervol ingericht met kerstbomen, lichtjes en een vuurplaats in het park. Tijdens de wervelende Slagharen On Ice show kun je swingen op verschillende bekende kersthits en genieten van de spectaculaire choreografieën. Zodra de avond valt trekt een magische parade met verschillende prachtig verlichte voertuigen door The Mainstreet. Eenmaal aangekomen op het grote plein komt de grote magische bol tot leven en barst er een spektakel los van lasers, vuur, fonteinen en projecties met als afsluiter een groots vuurwerk.
Beekse BergenEen heel ander lichtfeest is te zien in het Safaripark Beekse Bergen. Tot en met 17 januari wordt daar ‘s avonds ‘Africa by Light’ gehouden. Tientallen metershoge lichtobjecten staan opgesteld langs de wandelsafari en hebben allemaal te maken hebben met het parkthema: ‘Afrika, gevaarlijk dichtbij’. Tijdens de wandelroute door het park worden bezoekers steeds weer verrast met een nieuw object, van imposante led-neushoorns en olifanten, tot voorbij goudkleurige leeuwen, oplichtende zebra’s en jachtluipaarden en vogels met fluorescerende verenkleden. Een waar spektakel!

Madurodam

Ook Madurodam krijgt ‘s avonds een heel andere sfeer dan overdag. Als de duizenden lichtjes aangaan, zie je het miniatuur Holland ineens van een heel andere kant en dwaal je gerust nog eens het hele park rond om alle knus verlichte huisjes, straatjes en pleintjes van dichtbij te bewonderen. Natuurlijk zijn er overal kerstbomen en komt de Kerstman op bezoek. Je mag met hem op de foto en hij leest prachtige verhalen voor bij het haardvuur. Je mag je eigen lampionnen versieren in de knutselhoek, je kunt je laten schminken als een Winterkoning of Winterkoningin of of een stoere kerstboom op je arm laten maken.

Vorig artikelSpectaculaire ijspret in de kerstvakantie
Volgend artikelColumn Syl: kerstballen
Yvonne Koop
Yvonne Koop schrijft als moeder van 4 kids graag over onderwerpen die haar het meest nabij staan: kinderen, speelgoed, (buiten) spelen, natuur, Scandinavië, design en handwerk. Voor Hip & Hot schrijft Yvonne over kunst, cultuur en evenementen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in